Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis brochure

Vastgoedbediende  

Vastgoedbediende
Gratis proefles
Inschrijven
6x
41,50
of ineens
€249,00
ALGEMEEN

Een uitdagende job bij een makelaar? Volg de cursus Vastgoedbediende

Als vastgoedbediende ben je een vaste waarde voor je collega's en de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige administratieve en commerciële job is de cursus Vastgoedbediende een goede start.

Een vastgoedbediende is van vele markten thuis. Je onderhoudt telefonisch contact met klanten, fotografeert woningen, maakt plaatsbeschrijvingen en organiseert het dagelijkse reilen en zeilen op kantoor.

Je ondersteunt de makelaar bij tal van werkzaamheden: je bereidt dossiers voor, bezoekt panden die in de verkoop of verhuur komen en helpt bij de promotie van vastgoed.

Breed opgezette cursus

Voor deze veelzijdige functie is de breed opgezette cursus Vastgoedbediende een prima basis. Je vergaart veel kennis over de vastgoedsector, juridische en fiscale zaken en onderwerpen als marketing, communicatie en informatica.

Naast theorie is er in de cursus Vastgoedbediende veel aandacht voor de praktijk. Je ontwikkelt snel belangrijke vaardigheden die je dagelijks van pas komen. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt de cursus extra interessant en levendig.

Administratieve en commerciële taken

Na afloop van de opleiding Vastgoedbediende bezit je voldoende kennis en vaardigheden om mee te draaien op een vastgoedkantoor.

Je kunt de administratieve en commerciële processen voor je rekening nemen en de vastgoedmakelaar professioneel ondersteunen bij zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Met andere woorden: je bent een grote aanwinst voor elk vastgoedkantoor in je buurt.

PROGRAMMA

Studieprogramma Vastgoedbediende

Om de gevarieerde functie van vastgoedbediende succesvol uit te oefenen, moet je over een brede achtergrondkennis en diverse vaardigheden beschikken. De cursus is zo opgebouwd dat je al deze zaken stap voor stap verwerft. Hoewel theoretische kennis nodig is, wordt doorheen de cursus voortdurend de verbinding gelegd met de concrete praktijk. Dit maakt jouw studie extra interessant. De cursus is opgedeeld in vijf grote delen. Elke deel behandelt een belangrijk thema uit de wereld van een vastgoedbediende.

Deel 1 geeft een inkijk in de vastgoedsector (o.a. het beroep van vastgoedmakelaar en de vastgoedbediende, de syndicus, de vastgoedstylist, diverse gemeente- en overheidsdiensten, de notaris).

In deel 2 behandelen we de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor (o.a. strategie en marketing, etiquette en communicatie, informatica, woningtypes en vastgoedbegrippen).

Vanaf deel 3 worden de specifieke vastgoedtaken van een vastgoedbediende uitgediept (o.a. ontleden makelaarsopdracht; prospectie en vastgoedcoaching, documenten bij verkoop of verhuur, juridische en fiscale vastgoedbegrippen).

Deel 4 focust op verhuurbemiddeling en vastgoedbeheer (o.a. soorten huur, plaatsbeschrijving, huurovereenkomst, rentmeester en syndicus, bouwtechnische begrippen).

Het 5e en laatste deel behandelt de verkoopbemiddeling en overdracht van handelsfondsen (o.a. verkoopvormen en fiscaliteit, de schatting, verkoopovereenkomst, begeleiding tot bij de notaris).

DIPLOMA

Diploma Vastgoedbediende

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Het gemak van digitaal examen doen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Elke maand kun je digitaal examen doen op onze locatie in Antwerpen. Je kunt dus meteen het examen maken, als je de lesstof hebt afgerond.

Jouw voordelen:

 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt elke maand examen afleggen;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-. 
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Vastgoedbediende
meest gekozen Met hulp
6x 49,90
of ineens €299,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 41,50
of ineens €249,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Wij helpen je graag verder!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!