Vastgoedbediende  

Nú: met GRATIS tablet
Vastgoedbediende
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
48,20

of 


€289,00
4.5/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Een uitdagende job bij een makelaar? Volg de cursus Vastgoedbediende

Als vastgoedbediende ben je een vaste waarde voor je collega's en de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige administratieve en commerciële job is de cursus Vastgoedbediende een goede start.

Een vastgoedbediende is van vele markten thuis. Je onderhoudt telefonisch contact met klanten, fotografeert woningen, maakt plaatsbeschrijvingen en organiseert het dagelijkse reilen en zeilen op kantoor.

Je ondersteunt de makelaar bij tal van werkzaamheden: je bereidt dossiers voor, bezoekt panden die in de verkoop of verhuur komen en helpt bij de promotie van vastgoed.

Breed opgezette cursus

Voor deze veelzijdige functie is de breed opgezette opleiding Vastgoedbediende een prima basis. Je vergaart veel kennis over de vastgoedsector, juridische en fiscale zaken en onderwerpen als marketing, communicatie en informatica.

Naast theorie is er in de cursus Vastgoedbediende veel aandacht voor de praktijk. Je ontwikkelt snel belangrijke vaardigheden die je dagelijks van pas komen. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt de cursus extra interessant en levendig.

Administratieve en commerciële taken

Na afloop van de opleiding Vastgoedbediende bezit je voldoende kennis en vaardigheden om mee te draaien op een vastgoedkantoor.

Je kunt de administratieve en commerciële processen voor je rekening nemen en de vastgoedmakelaar professioneel ondersteunen bij zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Met andere woorden: je bent een grote aanwinst voor elk vastgoedkantoor in je buurt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Vastgoedbediende

Om de gevarieerde functie van vastgoedbediende succesvol uit te oefenen, moet je over een brede achtergrondkennis en diverse vaardigheden beschikken. De cursus is zo opgebouwd dat je al deze zaken stap voor stap verwerft. Hoewel theoretische kennis nodig is, wordt doorheen de cursus voortdurend de verbinding gelegd met de concrete praktijk. Dit maakt jouw studie extra interessant. De cursus is opgedeeld in vijf grote delen. Elke deel behandelt een belangrijk thema uit de wereld van een vastgoedbediende.

Deel 1 geeft een inkijk in de vastgoedsector (o.a. het beroep van vastgoedmakelaar en de vastgoedbediende, de syndicus, de vastgoedstylist, diverse gemeente- en overheidsdiensten, de notaris).

In deel 2 behandelen we de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor (o.a. strategie en marketing, etiquette en communicatie, informatica, woningtypes en vastgoedbegrippen).

Vanaf deel 3 worden de specifieke vastgoedtaken van een vastgoedbediende uitgediept (o.a. ontleden makelaarsopdracht; prospectie en vastgoedcoaching, documenten bij verkoop of verhuur, juridische en fiscale vastgoedbegrippen).

Deel 4 focust op verhuurbemiddeling en vastgoedbeheer (o.a. soorten huur, plaatsbeschrijving, huurovereenkomst, rentmeester en syndicus, bouwtechnische begrippen).

Het 5e en laatste deel behandelt de verkoopbemiddeling en overdracht van handelsfondsen (o.a. verkoopvormen en fiscaliteit, de schatting, verkoopovereenkomst, begeleiding tot bij de notaris).

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Vastgoedbediende, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Vastgoedbediende

Meer met filmpjes werken zou soms handig zijn.

10/10
Vastgoedbediende

Tevreden met mijn opleiding en docent je krijgt persoonlijk coaching heel super

8/10
Vastgoedbediende

Ik ben blij dat ik deze opleiding, na lang twijfelen, toch gestart ben. Je hebt zoveel vrijheid, je kan studeren waar en wanneer je wilt. Online of via je papieren cursus. Dit volledig op mijn eigen tempo. Een echte aanrader dus!

6/10
Vastgoedbediende

Het is een zeer duidelijke cursus. Helaas is hij al jaren oud en totaal niet meer up to date in heel wat lessen. Indien hij up to date zou worden gehouden, gaf ik zeker 5/5.

DIPLOMA

Diploma Vastgoedbediende

Bij NHA rond jij de cursus Vastgoedbediende af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Vastgoedbediende in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Vastgoedbediende, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Vastgoedbediende
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 58,20
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 48,20
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tevreden met mijn opleiding en docent je krijgt persoonlijk coaching heel super

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!