Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Vastgoedbediende

Vastgoedbediende
Gratis proefles
Inschrijven
6x
41,00
of ineens
€249,00
5/5

Beoordeeld door 1 student(en)

ALGEMEEN

Een uitdagende job bij een makelaar? Volg de cursus Vastgoedbediende

Als vastgoedbediende ben je een vaste waarde voor je collega's en de rechterhand van de vastgoedmakelaar. Voor deze veelzijdige administratieve en commerciële job is de cursus Vastgoedbediende een goede start.

Een vastgoedbediende is van vele markten thuis. Je onderhoudt telefonisch contact met klanten, fotografeert woningen, maakt plaatsbeschrijvingen en organiseert het dagelijkse reilen en zeilen op kantoor.

Je ondersteunt de makelaar bij tal van werkzaamheden: je bereidt dossiers voor, bezoekt panden die in de verkoop of verhuur komen en helpt bij de promotie van vastgoed.

Breed opgezette cursus

Voor deze veelzijdige functie is de breed opgezette cursus Vastgoedbediende een prima basis. Je vergaart veel kennis over de vastgoedsector, juridische en fiscale zaken en onderwerpen als marketing, communicatie en informatica.

Naast theorie is er in de cursus Vastgoedbediende veel aandacht voor de praktijk. Je ontwikkelt snel belangrijke vaardigheden die je dagelijks van pas komen. Deze combinatie van theorie en praktijk maakt de cursus extra interessant en levendig.

Administratieve en commerciële taken

Na afloop van de opleiding Vastgoedbediende bezit je voldoende kennis en vaardigheden om mee te draaien op een vastgoedkantoor.

Je kunt de administratieve en commerciële processen voor je rekening nemen en de vastgoedmakelaar professioneel ondersteunen bij zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. Met andere woorden: je bent een grote aanwinst voor elk vastgoedkantoor in je buurt.

PROGRAMMA

Studieprogramma Vastgoedbediende

Om de gevarieerde functie van vastgoedbediende succesvol uit te oefenen, moet je over een brede achtergrondkennis en diverse vaardigheden beschikken. De cursus is zo opgebouwd dat je al deze zaken stap voor stap verwerft. Hoewel theoretische kennis nodig is, wordt doorheen de cursus voortdurend de verbinding gelegd met de concrete praktijk. Dit maakt jouw studie extra interessant. De cursus is opgedeeld in vijf grote delen. Elke deel behandelt een belangrijk thema uit de wereld van een vastgoedbediende.

Deel 1 geeft een inkijk in de vastgoedsector (o.a. het beroep van vastgoedmakelaar en de vastgoedbediende,de syndicus, de vastgoedstylist, diverse gemeente- en overheidsdiensten, de notaris).

In deel 2 behandelen we de dagelijkse werking van het vastgoedkantoor (o.a. strategie en marketing, etiquette en communicatie, informatica, woningtypes en vastgoedbegrippen).

Vanaf deel 3 worden de specifieke vastgoedtaken van een vastgoedbediende uitgediept (o.a. ontleden makelaarsopdracht; prospectie en vastgoedcoaching, documenten bij verkoop of verhuur, juridische en fiscale vastgoedbegrippen).

Deel 4 focust op de verhuurbemiddeling en vastgoedbeheer (o.a. soorten huur, plaatsbeschrijving, huurovereenkomst, rentmeester en syndicus, bouwtechnische begrippen).

Het 5e en laatste deel behandelt de verkoopbemiddeling en overdracht van handelsfondsen (o.a. verkoopvormen en fiscaliteit, de schatting, verkoopovereenkomst, begeleiding tot bij de notaris).

DIPLOMA

Diploma Vastgoedbediende

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Vastgoedbediende

Goede en snelle service. Duidelijke uitleg in cursus met handige geheugensteuntjes! Feedback van docent ook heel goed! Heel tevreden

LESGELD

Lesgeld

Vastgoedbediende
meest gekozen Met hulp
6x 49,00
of ineens €299,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 41,00
of ineens €249,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Vastgoedbediende
5/5

Goede en snelle service. Duidelijke uitleg in cursus met handige geheugensteuntjes! Feedback van docent ook heel goed! Heel tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!