Autoverkoper  

Nú: met GRATIS tablet
Autoverkoper
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
83,20

of 


€499,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer overtuigen, adviseren en auto’s verkopen als een pro met de opleiding Autoverkoper

Alles leren over verkoop? En dan specifiek op het gebied van auto’s? Met de opleiding Autoverkoper leer jij alles over verkooptechnieken en onderhandelingen. Ontdek hoe jij de juiste vragen stelt en elke proefrit soepel laat verlopen. Als verkoper in het I-segment behoor jij tot de topklasse. En dat zie je terug in de verkoopresultaten. Die cursus verdient zichzelf terug!

Na de opleiding Autoverkoper kun jij adviseren, overtuigen en weet de juiste vragen te stellen. Van het eerste oriënterende gesprek tot het overhandigen van de sleutels, jouw klant voelt zich gehoord en vertrouwd bij jou. En dat is de sleutel tot succes. Jij wordt een top autoverkoper!

 

Vind de perfecte auto voor elke klant

De klant is koning. De behoeften van de klant staan dan ook altijd voorop bij een verkoopgesprek. Wil jij jouw klanten de optimale koopervaring bieden bij hun zoektocht naar een auto? Dan is het van belang dat jij weet hoe je de behoeften van jouw klanten vertaalt naar kenmerkende specificaties. Hoe je dat doet, leer je in deze opleiding. Autoverkopers weten precies welke technieken zij moeten inzetten om het perfecte product voor iedere klant te vinden. Met jouw persoonlijke aanpak win je het vertrouwen en ben jij de concurrentie altijd een stapje voor.

Heb jij een passie voor auto’s en wil je die graag delen met anderen? Deze Autoverkoper opleiding is geschikt voor iedere (toekomstige) autoverkoper. Maar ook als je een eigen autozaak hebt komt de opleiding goed van pas. Met de informatie uit deze opleiding Autoverkoper weet jij hoe je het verschil moet maken. Van productkennis tot het inkopen van auto’s. Jij staat straks bekend als dé expert.

 

Creëer klantloyaliteit met de Autoverkoper opleiding

Een auto verkopen die je niet zomaar. Maar door jouw vragen op de juiste manier te stellen en oprechte interesse te tonen in je klanten kom je een heel eind. Heb je de perfecte auto gevonden? Dan kun je met de juiste verkooptechnieken en onderhandelingsmethodes speciaal gericht op autoverkoop jouw klant overtuigen. En die kennis van zaken doe je op in deze opleiding. Autoverkoper worden betekent meer dan alleen weten hoe je een klant overtuigt. Echte winst behaal je pas bij loyale klanten. Dit zorgt immers voor herhalingsaankopen en positieve mond-tot-mondreclame. En om die klantbinding te bereiken, moeten jouw kennis over auto’s en je klantgerichtheid centraal staan. Door klanten ondersteuning te bieden waar en wanneer nodig, ontwikkelen jouw klanten een diepgewortelde intrinsieke overtuiging en betrokkenheid met jou en je bedrijf. Het inrichten van de “aftersales” komt dan ook uitgebreid aan bod in deze Autoverkoper opleiding.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Overtuigen, adviseren en auto’s verkopen als een pro kan alleen als je ook echt verstand hebt van jouw product. Wil je niet alleen de ins en outs van het sales vak leren maar ook jouw product van binnen en buiten kennen? Kies dan voor de voordelige combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek. Op die manier krijg jij ook kennis over de auto’s die je verkoopt. Zo kun jij klanten de optimale ervaring bieden wanneer zij op zoek zijn naar een auto.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Verkopen is moeilijker dan het lijkt. Zeker als het gaat om een grote aankoop zoals een auto. Je wilt klanten écht helpen en daarvoor is het belangrijk dat jij de juiste vragen op de juiste manier stelt. Alleen op die manier kun je met het perfecte aanbod komen. Maar dit vraagt oefening. Met de opleiding Autoverkoper wordt jij klaargestoomd voor het vak. Je ontdekt welke technieken je moet toepassen, wanneer het verstandig is om jouw eigen mening te ventileren en wanneer je juist moet luisteren naar de specifieke wensen van de klant. Want dat maakt het verschil.

Tijdens de Autoverkoper opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Verkoopgesprek
 • Onderhandeling
 • Aftersales
 • Klachten
 • Salesmanagement
 • Productkennis
 • Werkplaats

Daarnaast leer je meer over onderwerpen als marketing, financiering en administratie zodat jij optimaal bent voorbereid op jouw nieuwe job als autoverkoper. De opleiding biedt hiermee ook de perfecte basis als jij je eigen autozaak wil beginnen!

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Naast de bovengenoemde onderwerpen ga je in de combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • motoren;
 • de aandrijving;
 • het onderstel;
 • de carrosserie;
 • het motor-elektrisch systeem;
 • de elektronica in de auto.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Autoverkoper af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Heb jij al jouw huiswerk voor het onderdeel Autotechniek ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende gescoord (5,5 of hoger)? En heb jij het bovengenoemde examen voor Autoverkoper afgelegd en hiervoor een voldoende gescoord? Dan kun jij het overkoepelende NHA-instituutsdiploma aanvragen.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Autoverkoper in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Autoverkoper, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de  opleiding Autoverkoper staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatiecursus Autoverkoper + Autotechniek

Voor de combinatie opleiding Autoverkoper + Autotechniek staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Autoverkoper
6x €83,20 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 83,20
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Autoverkoper + Autotechniek
12x €56,60 of €679,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 56,60
of €679,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!