Gratis brochure

Medewerker Payroll / Loonadministratie  

Nú: met GRATIS tablet
Medewerker Payroll / Loonadministratie
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
22,15
of ineens
€199,00
4/5

Beoordeeld door 7 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Kennis over loonadministratie verbreden en verdiepen? Volg de opleiding Medewerker Payroll / Loonadministratie

Van het toepassen van tewerkstellingsmaatregelen tot loonberekening opstellen en het schorsen van een arbeidsovereenkomst: in de opleiding Medewerker Payroll / Loonadministratie van NHA leer je wat er nodig is om een loonadministratie zo goed mogelijk te voeren. Ook leer je alles over werknemersgroepen, het recht op vakantiedagen en vakantiegeld, het beëindigen van een arbeidsovereenkomst en het toepassen van loontechnische aspecten.

 

Of je nu intern de loonadministratie voert of extern (payrolling), in de opleiding Medewerker Payroll / Loonadministratie leer je zowel de basics van het vak als specifieke kennis en vaardigheden die je verder helpen als loonadministrateur.

 

In de breedte leren

Leer in de opleiding payroll bijvoorbeeld uit welke vier essentiële elementen een arbeidsovereenkomst bestaat en hoe je een arbeidsovereenkomst conform wettelijke eisen beëindigt. Ook ga je in de breedte van het vakgebied aan de slag met bijvoorbeeld het vaststellen van het loon en het verschijnsel loongelijkheid. Dit zijn cruciale onderdelen die in een opleiding Medewerker Payroll / Loonadministratie niet mogen ontbreken.

 

Logische opbouw

De opleiding Medewerker Payroll / Loonadministratie beantwoordt, net als elke andere gangbare PDL-opleiding, ruimschoots aan wat van een medewerker payroll / loonadministratie verwacht wordt. De opleiding bestaat uit overzichtelijke modules die naadloos op elkaar aansluiten in een logische opbouw.

 

Volledig thuis in payroll

Van wettelijk kader tot loonberekening, schorsen van arbeidsovereenkomsten en nog veel meer: na het afronden van de cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie ben je volledig thuis in de uitdagende wereld van salarisadministratie en payrolling.

PROGRAMMA

Studieprogramma Medewerker Payroll / Loonadministratie

Wettelijk kader

Aan welke wettelijke regels moet een arbeidsovereenkomst voldoen en hoe zijn de zaken wettelijk geregeld in België?


Loonadministratie

Denk aan minimumloon, e-government, gelijkheid van het loon en vaststellen van het loon.


Tewerkstellingsmaatregelen

Leer welke tewerkstellingsmaatregelen er zijn op Vlaams, federaal of Europees vlak en hoe je daarmee omgaat in de praktijk.


Loonberekening

Krijg meer duidelijkheid over de bouwstenen van loon en hoe je deze toepast.


Schorsen van arbeidsovereenkomsten (algemeen)

Van verlof bij familiale gebeurtenissen tot het verschil tussen ziekte en beroepsziekte en hoe je omgaat met arbeidsongeschiktheid.


Schorsen van arbeidsovereenkomsten (vakantie)

Medewerkers hebben recht op vakantiedagen, maar wat zijn de spelregels rondom opname en uitbetalen?


Specifieke werknemersgroepen

Het verschil tussen werknemer en een deeltijdse werknemer, een werkgelegenheidsplan voor 45+ medewerkers, discriminatie binnen de onderneming en meer.


Einde arbeidsovereenkomst

Alles over de regels bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst inclusief ontslagbescherming en zaken rondom wettelijk pensioen.


Loontechnische aspecten

Hoe bereken je een opzegtermijn en welke documenten geef je mee als een medewerker uit dienst gaat?

 

Een gedreven medewerker payroll / loonadministratie worden?

Raak volledig geïnformeerd over alle belangrijke zaken die een rol spelen bij loonadministratie en payroll. Met deze cursus heb je een opleiding Payroll en Loonadministratie in één!

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Medewerker Payroll / Loonadministratie

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Goede cursus, geeft de essentie van loonadministratie en sociale wetgeving neer. Aangename leeromgeving.

4/5
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Er wordt een mooie en duidelijke uiteenzetting gegeven over de inhoud van de sociale wetgeving. Wat eventueel zou helpen (voor mij persoonlijk dan) is dat er meer met schema's en diagrammen mag worden gewerkt. Ook concrete voorbeelden zouden helpen om de soms ingewikkelde inhoud te verduidelijken.

4/5
Medewerker Payroll / Loonadministratie

goed, het huiswerk is niet moeilijk. de leerstof is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. het verbeterwerk mag voorzien worden van wat meer commentaar zodat je weet waarom je een 8 krijgt (ik zou graag willen weten wat er ontbreekt.)

5/5
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Ik vind de cursus van payroll en loonadministratie zeer duidelijk en aangenaam om te studeren. Ook de opdrachten zijn leerrijk en duidelijk omschreven. Ik krijg ook snelle feedback op de opdrachten die ik instuur. Kortom een topper! ***

LESGELD
Medewerker Payroll / Loonadministratie
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 27,70
of ineens €249,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 22,15
of ineens €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Ik vind de cursus van payroll en loonadministratie zeer duidelijk en aangenaam om te studeren. Ook de opdrachten zijn leerrijk en duidelijk omschreven. Ik krijg ook snelle feedback op de opdrachten die ik instuur. Kortom een topper! ***

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!