Medewerker Payroll / Loonadministratie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Medewerker Payroll / Loonadministratie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
23,94

of 


€239,00 €215,10
4.3/5

Beoordeeld door 20 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de opleiding Payroll / Loonadministratie Medewerker en verbreed je kennis van loonadministratie

Wil jij leren wat er nodig is om een correcte loonadministratie te voeren? In de opleiding Payroll / Loonadministratie Medewerker leer je hoe je tewerkstellingsmaatregelen toepast, hoe je loonberekeningen maakt en hoe je een arbeidsovereenkomst schorst. Ook leer je alles over werknemersgroepen, het recht op vakantiedagen en vakantiegeld, het beëindigen van een arbeidsovereenkomst en het toepassen van loontechnische aspecten.

Of je nu intern de loonadministratie voert of extern (payrolling), in de opleiding Payroll / Loonadministratie leer je zowel de basics van het vak als de specifieke kennis en vaardigheden die je verder helpen als loonadministrateur.
 

Verdiep je in loonadministratie met de opleiding Payroll / Loonadministratie

Je leert in de opleiding Payroll / Loonadministratie bijvoorbeeld uit welke vier essentiële elementen een arbeidsovereenkomst bestaat en hoe je een arbeidsovereenkomst volgens wettelijke eisen beëindigt.

Ook verbreed je je kennis over het vakgebied payroll en loonadministratie. Je gaat bijvoorbeeld dieper in op het bepalen van het loon en het verschijnsel loongelijkheid. Dit zijn cruciale onderdelen die in een opleiding Payroll / Loonadministratie Medewerker niet mogen ontbreken.
 

Logische opgebouwde opleiding

De opleiding Payroll / Loonadministratie Medewerker beantwoordt ruimschoots aan wat van een medewerker payroll / loonadministratie verwacht wordt. De opleiding bestaat uit overzichtelijke modules die naadloos op elkaar aansluiten en een logische opbouw hebben.

Zo bouw je dankzij deze Payroll / Loonadministratie opleiding voldoende kennis op over alle aspecten in dit vakgebied. Met jouw kennis en vaardigheden kun je in de payrolling en loonadministratie gaan werken.
 

Volledig thuis in payroll met de opleiding Payroll / Loonadministratie

Van het wettelijk kader tot de loonberekening en het schorsen van arbeidsovereenkomsten: na het afronden van de opleiding Payroll / Loonadministratie Medewerker ben je volledig thuis in de uitdagende wereld van loonadministratie en payrolling.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Medewerker Payroll / Loonadministratie

Tijdens de opleiding Payroll / Loonadministratie komen allerlei onderwerpen uitgebreid aan bod, zoals:
  

Wettelijk kader

Aan welke wettelijke regels moet een arbeidsovereenkomst voldoen en hoe zijn de zaken wettelijk geregeld in België?
 

Loonadministratie

Denk aan het minimumloon, e-government, gelijkheid van het loon en vaststellen van het loon.
 

Tewerkstellingsmaatregelen

Leer welke tewerkstellingsmaatregelen er zijn op Vlaams, federaal of Europees vlak en hoe je daarmee omgaat in de praktijk.
 

Loonberekening

Krijg meer duidelijkheid over de bouwstenen van loon en hoe je die toepast.
 

Schorsen van arbeidsovereenkomsten (algemeen)

Van verlof bij familiale gebeurtenissen tot het verschil tussen ziekte en beroepsziekte en het omgaan met arbeidsongeschiktheid.
 

Schorsen van arbeidsovereenkomsten (vakantie)

Medewerkers hebben recht op vakantiedagen, maar wat zijn de spelregels rondom het opnemen en uitbetalen daarvan? Je leert het in deze module van de opleiding Payroll / Loonadministratie.
 

Specifieke werknemersgroepen

Het verschil tussen werknemer en een deeltijdse werknemer, een werkgelegenheidsplan voor 45+ medewerkers, discriminatie binnen de onderneming en meer.
 

Einde arbeidsovereenkomst

Alles over de regels in verband met het beëindigen van een arbeidsovereenkomst, inclusief ontslagbescherming en zaken rondom wettelijk pensioen.
 

Loontechnische aspecten

Hoe bereken je een opzegtermijn en welke documenten geef je mee als een medewerker uit dienst gaat?
  

Een gedreven medewerker payroll / loonadministratie worden?

Laat je volledig informeren over alle belangrijke zaken die een rol spelen bij loonadministratie en payroll. Dankzij deze cursus krijg je een opleiding Payroll en Loonadministratie in één!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Medewerker Payroll / Loonadministratie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Ik geef 3 sterren! Ik vind de cursus wel goed geschreven maar om het huiswerk te maken moeten we veel eigen opzoekwerk doen voor we het kunnen oplossen! Voor de rest is het wel oké.

8/10
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Is heel duidelijk

8/10
Medewerker Payroll / Loonadministratie

cursus bevat veel info . soms niet aangepast aan de normen van nu .

10/10
Medewerker Payroll / Loonadministratie

Praktische benadering waardoor zeker ook voor mensen van buiten het vakgebied de opleiding interessant kan zijn.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Medewerker Payroll / Loonadministratie, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Medewerker Payroll/Loonadministratie duurt 9 maanden aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Medewerker Payroll / Loonadministratie
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 27,90

€279,00 of €251,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 23,94

€239,00 of €215,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Praktische benadering waardoor zeker ook voor mensen van buiten het vakgebied de opleiding interessant kan zijn.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!