Latijn  

Nú met GRATIS tablet
Latijn
vatinaansevlag%20(1) taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
22,15

of 


€199,00
4.6/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Investeren in jouw algemene ontwikkeling?
Volg de cursus Latijn

Wil jij de klassieke taal Latijn leren? Met een cursus Latijn leer je meer dan kennis van de taal. Je ontdekt ook de invloeden van de Romeinen op ons hedendaagse leven. Door kennis van het Latijn zie jij voortaan verbanden die je eerder niet zag.

Kies jij voor een cursus Latijn? Dan ben je verzekerd van een boeiende ervaring!

Cursus Latijn; een reis door de geschiedenis

In de cursus Latijn maak je kennis met de eeuwenoude Latijnse taal en haar zeer rijke geschiedenis. De Romeinen hebben invloed gehad op de westerse talen, culturen en beschavingen. Hier merken we tot op de dag van vandaag de effecten van. Een cursus Latijn is daarom niet alleen een taalcursus, maar ook een reis door de geschiedenis.

De Romeinse cultuur en geschiedenis komen in de cursus uitgebreid aan bod: van het Latijn van 500 voor Christus tot nu. Start met Latijn leren bij NHA en duik in deze boeiende taal.


Leg de basis met Latijn leren

Bij een studie rechten, geneeskunde of biologie komt een cursus Latijn goed van pas.

Latijn is de basis voor:

 • wetenschappelijke termen;
 • wetenschappelijke namen voor bijvoorbeeld planten- en diersoorten;
 • anatomie en pathologie (geneeskunde);
 • taalkunde;
 • juridische termen;
 • kerkelijke teksten.
   

Cursus Latijn mét interactieve woordentrainer

Aan de hand van geluidsfragmenten leer je in de cursus Latijn ook de uitspraak van de Latijnse taal. En met de handige woordentrainer kun je zelf interactief oefenen. Zo leer je spelenderwijs de woorden kennen, spellen en spreken. Je kunt zo dus overal je Latijn oefenen!


Talenkennis

Latijn ligt bovendien aan de basis van heel wat Romaanse talen, zoals Frans, Spaans, Italiaans, Roemeens en Portugees. Ook de Nederlandse taal ziet sterke invloeden van het Latijn. Gewone woorden, zoals straat, school, poort of kalender, zijn direct te herleiden uit de Latijnse taal.

Ga jij Latijn leren? Dan krijg je voortaan ook andere talen eenvoudiger en sneller onder de knie.

Met de cursus Latijn vergroot je niet alleen je talenkennis, maar ontdek je ook meer over de fascinerende geschiedenis en cultuur van de Romeinen. Door de invloeden hiervan te leren kennen, leer jij de wereld beter begrijpen!


Cum laude

Na de cursus Latijn kun je klassieke Latijnse teksten verklaren. Je begrijpt de officiële taal van Vaticaanstad en je hebt veel kennis van de Romeinse geschiedenis. 

Je zult merken: repetitio iuvat (herhaling helpt) zodat je uiteindelijk cum laude (met lof) slaagt voor deze cursus Latijn.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Latijn

In 28 lessen maak je kennis met de boeiende Latijnse taal en haar fascinerende en rijke geschiedenis. Na de cursus Latijn ben je in staat om teksten te lezen en in hun historische context te plaatsen. Elke les bevat oefenopgaven, zodat je zelf kunt vaststellen of je de stof goed beheerst! De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • grammatica;
 • geschiedenis van de Romeinse cultuur;
 • tekstverklaring;
 • vocabulaire/woordenschat.


Na deze cursus Latijn ben je in staat klassieke Latijnse teksten te verklaren. Je zult één van de weinigen zijn die de officiële taal van Vaticaanstad begrijpt. Daarnaast zal jouw kennis van de Romeinse geschiedenis verrijkt worden. Latijn leren was nog nooit zo plezant.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Latijn, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Latijn

Ik ben zeer enthousiast over de cursus en de omkadering die ik krijg. Als geïnteresseerde in talen, cultuur en geschiedenis ben ik onder de indruk hoe knap, degelijk, volledig, professioneel en uiterst verzorgd de cursus werd samengesteld. Ik zie er telkens naar uit om in m'n cursus te duiken en het volgende hoofdstuk te verkennen. Ook het contact met m'n docent verloopt vlot, aangenaam en professioneel. Een dikke proficiat aan de organisatie en alle betrokkenen! Vriendelijke groet, ***

10/10
Latijn

De cursus start bij het absolute begin. Geen voorkennis vereist. Enkel wat taalgevoel is goed meegenomen. De hoofdstukken Romeinse geschiedenis zijn een aangename afwisseling. Kortom: goeie cursus waarin je zelf bepaalt in welk tempo je vordert.

8/10
Latijn

Soms moeilijk om regels en uitzonderingen op de regels uit elkaar te houden.

10/10
Latijn

De cursus is super, maar de lessen zijn wat lang om makkelijk in te plannen. Ik kan dat uiteraard zelf in stukjes kappen, maar psychologisch zou het makkelijker zijn als ze gewoon wat korter waren (en dan uiteraard meer).

DIPLOMA

Diploma Latijn

Bij NHA rond jij de cursus Latijn af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Latijn in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Latijn, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Latijn  

Schrijf nú in voor de Latijn en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Latijn
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 28,80
of €259,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 22,15
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben zeer enthousiast over de cursus en de omkadering die ik krijg. Als geïnteresseerde in talen, cultuur en geschiedenis ben ik onder de indruk hoe knap, degelijk, volledig, professioneel en uiterst verzorgd de cursus werd samengesteld. Ik zie er telkens naar uit om in m'n cursus te duiken en het volgende hoofdstuk te verkennen. Ook het contact met m'n docent verloopt vlot, aangenaam en professioneel. Een dikke proficiat aan de organisatie en alle betrokkenen! Vriendelijke groet, ***

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!