Cursus Indonesisch  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Indonesisch
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
18,68

of 


€249,00 €224,10
 • Nu met gratis Taal-app
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Spreek al in 3 maanden de taal
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de taal van het prachtige Indonesië: ga Indonesisch leren

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wil jij graag Indonesisch leren? De indrukwekkende 'Gordel van Smaragd' bestaat uit ruim 13.000 eilanden. Hoewel de inwoners van Indonesië maar liefst 700 verschillende talen spreken, is de nationale taal van Indonesië het prachtige Bahasa Indonesia. En die leer je in de cursus Indonesisch van NHA.

   Leer Indonesisch op ERK-niveau B1
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent
   
Inclusief handige gratis Taal-app

Heb jij vakantieplannen voor dit prachtige land? Of heb je zakelijke contacten die Indonesisch spreken? Dan is Indonesisch leren een goed idee. Met de cursus Indonesisch van NHA krijg jij deze taal onder de knie.
 

Haal meer uit je vakantie! 

Het Bahasa Indonesia kunnen we letterlijk vertalen als “taal van Indonesië”. Indonesië heeft ruim 200 miljoen inwoners en door de uitgestrektheid van het eilandenrijk kent het veel verschillende talen en dialecten. Voor slechts 10% van de bevolking is Indonesisch de moedertaal. Ga jij Indonesisch leren? Dan kun jij je toch verstaanbaar maken bij ongeveer driekwart van de bevolking!

Met een cursus Indonesisch haal jij nog meer uit je vakantie. Wanneer je Indonesisch leert beheersen kun je ongedwongen genieten van de cultuur.
 

Indonesisch leren is makkelijker dan je denkt

Indonesisch leren is makkelijker dan je denkt. Het is een zeer dynamische en moderne taal en door de band met Nederland bevat de taal veel herkenbare woorden. De cursus Indonesisch is daardoor zeer toegankelijk. 

Deze cursus Indonesisch is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Je legt hiermee dus een goede basis om met de bewoners van Indonesië te kunnen communiceren. 
 

Praktische cursus Indonesisch

In de cursus Indonesisch ontdek je alle facetten van de Indonesische taal. Hoewel ook noodzakelijke grammatica wordt besproken, ga jij voornamelijk praktisch aan de slag.

Aan de hand van actuele onderwerpen en herkenbare situaties raak je snel vertrouwd met de taal. Indonesisch leren was nog nooit zo makkelijk. Tijdens de cursus Indonesisch van NHA leer je niet alleen de taal te beheersen, maar ontdek je ook meer over de geschiedenis en cultuur van dit prachtige land.
 

Indonesisch leren voor vakantie en zaken

Heb jij een reis gepland staan naar dit prachtige land? Of heb je zakelijke contacten die Indonesisch spreken? Dan is Indonesisch leren zeker een goed idee. Wanneer jij Indonesisch kunt lezen en schrijven worden informele en zakelijke gesprekken eenvoudiger. Begin dus vandaag nog met Indonesisch leren!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Indonesisch

In de cursus Indonesisch leer je meer dan alleen een taal. Indonesië, de reusachtige archipel in het verre oosten heeft voor veel mensen een magische klank. Multatuli gaf de archipel een prachtige naam: "De gordel van smaragd". Meer dan 13.000 eilanden strekken zich uit tussen Maleisië in het noorden en Australië in het zuiden.

De prachtige tropische stranden van eilanden als Bali en Lombok, de ondoordringbare oerwouden van Sumatra, Kalimantan en Sulawesi en de schitterende culturele bezienswaardigheden van Java maken de archipel tot een paradijs op aarde. Met deze cursus Indonesisch haal jij nog meer uit je vakantie!

Indonesisch leren met veel praktische oefeningen

In deze populaire cursus komen alle facetten van de Indonesische taal aan bod. Aan de hand van leuke, makkelijk te volgen teksten behandelen we veel voorkomende alledaagse situaties. Ook leer je in de cursus Indonesisch allerlei interessante wetenswaardigheden over Indonesië en de Indonesische cultuur.

Na elke les vind je een aantal oefeningen aan de hand waarvan je je kennis van het "Bahasa Indonesia" kunt testen. De nadruk ligt op het praktische gebruik van de taal. Dit wil zeggen dat je alleen datgene leert wat je ook echt nodig zult hebben!

In deze cursus zul je Indonesisch leren lezen en schrijven. Voortaan kun jij zonder problemen gesprekken voeren met de zeer gastvrije Indonesische bevolking. Je verblijf in de "Gordel van smaragd" zal dankzij deze fantastische cursus nog aantrekkelijker worden. Start vandaag nog met Indonesisch leren bij NHA!

DIPLOMA

Diploma Indonesisch

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Indonesisch in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Indonesisch, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Langzamer of sneller studeren kan en mag altijd! Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Indonesisch  

Schrijf je nú in voor de Cursus Indonesisch en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Indonesisch voor Beginners
12x €18,68
€249,00 of €224,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 18,68

€249,00 of €224,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!