Cursus Duits  

Nú met GRATIS tablet
Cursus Duits
ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.4/5

Beoordeeld door 21 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: Erkend Goethe-Institut diploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Duits leren? Volg de cursus Duits en leer communiceren in één van onze landstalen

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Wil je je verstaanbaar leren maken tijdens je vakantie in Duitsland? Duitse nieuwsartikelen lezen? En kunnen communiceren met je Duitse collega’s? Dan is Duits leren een goed idee. Met deze populaire cursus Duits is dit binnen handbereik.

   Leer Duits op ERK-niveau A2 (beginners) of B1 (gevorderden)
   
Behaal een erkend Goethe Institut diploma
   
Inclusief video's, geluidsfragmenten en interactieve woordentrainingen

‘Guten Tag. Wie geht’s?’ Ga jij Duits leren? Dan kom je er snel achter dat deze taal goed te volgen is en vrij gemakkelijk onder de knie te krijgen is. Dat is fijn, want Duits is één van onze drie landstalen.

Daarbij is Duitsland een belangrijke handelspartner. Een groot deel van de handel vindt plaats met Duitsland en veel bedrijven onderhouden relaties met Duitse ondernemingen. Bovendien is België een geliefde vakantiebestemming voor Duitsers. Zelf reizen we ook regelmatig naar een van de Duitssprekende landen, zoals Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Duits leren kan daarom veel profijt bieden.

Duits leren lezen en schrijven

Mit, nach, bei… Hoe zit het ook alweer met die naamvallen? In de cursus Duits komt het uitgebreid aan de orde. In slechts enkele lessen leer je al hoe je een eenvoudig gesprek voert. Ook kun je na deze lessen radio- en televisie-uitzendingen volgen en ben je in staat Duitse boeken, kranten en tijdschriften te lezen.

Volg een praktische cursus Duits

De cursus Duits is praktijkgericht. Met het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM wordt Duits leren nog makkelijker. Je vergroot je spreek- en luistervaardigheid aan de hand van actuele onderwerpen. Op een praktische manier ga je Duits leren, waardoor je snel vertrouwd raakt met deze vreemde taal en je de grammatica vlot onder de knie krijgt.

De handige video's, geluidsfragmenten en interactieve woordentrainingen in deze Duits cursus zorgen ervoor dat je de taal nog makkelijker oppakt. 

 

Fris je kennis van het Duits op

Wil je Duits leren om zelfverzekerd en vol vertrouwen een gesprek te kunnen voeren in deze taal? Ken je de basis al, maar wil je jouw kennis uitbreiden? Of spreek je de taal, maar wil je je kennis opfrissen? Dan is de cursus Duits geschikt voor jou.

In de cursus Duits worden naamvallen en het gebruik van de umlaut op een duidelijke en prettige manier uitgelegd.

Snelcursus Duits leren

Wil je snel Duits leren? Met de cursus Duits van NHA bepaal je zelf jouw eigen tempo. Heb je meer tijd en ruimte? Je studietijd deel je zelf in, dus kun je sneller door de cursus Duits!

Behaal een internationaal erkend Goethe diploma

De cursus Duits voor Beginners is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader) niveau A2. De cursus Duits voor Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Je kunt na afloop van de cursus deelnemen aan het Goethe Duits examen. Zo kun je het wereldwijd erkende diploma behalen, het Goethe-Zertifikat Deutsch.

Het Goethe examen wordt doorlopend afgenomen in Brussel. Deelnemen aan dit examen is zeker niet verplicht. Je kunt na afloop ook examen doen voor het NHA-instituutsdiploma of een NHA-getuigschrift aanvragen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Duits

Bij NHA heb je 3 mogelijkheden: Je kunt Duits leren voor beginners, voor gevorderden, of je kiest de complete Beginners + Gevorderden Duits cursus. Hieronder lees je meer over de verschillen tussen de 3 varianten.
 

Cursus Duits voor Beginners

Tijdens de cursus Duits voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het voeren van dagelijkse gesprekken;
 • grammatica;
 • in het postkantoor;
 • het weer;
 • winkelen.
   

Video’s, geluidsfragmenten en interactieve woordentrainingen

Aan de hand van video’s en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Duitse taal. Daarnaast bevatten de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 
 

Cursus Duits voor Gevorderden

Je hebt de cursus Duits voor Beginners afgerond of je basiskennis is reeds op een redelijk niveau en je wilt meer Duits leren. NHA biedt je dan de mogelijkheid om je talenkennis verder te ontwikkelen.

Met de cursus Duits voor Gevorderden leer je namelijk je taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van je woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Duits voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • op de camping;
 • in het hotel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • de stad Berlijn;
 • carnaval in Keulen.

Duits leren voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je meteen inschrijft voor de cursus Duits leren voor Beginners + Gevorderden, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts 3  maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Duits, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Meer mondeling testen

8/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Advies: woordenschat trainer, ideaal zou zijn, niet per hoofdstuk, maar ook een soort module waar ALLE woordjes,tot dan geleerd - vb ingesteld tot hoofdstuk 10 , blijvend geoefend kunnen worden. Nu moet er per hoofdstuk herhaald worden

8/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

De cursus is heel duidelijk uitgelegd en neemt situaties over uit het dagelijks leven.

8/10
Duits voor Beginners + Gevorderden

Handige cursus, goed uitgelegd. Goede spraakfragmenten.

DIPLOMA

Diploma Duits

Bij NHA rond jij je taalcursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

 

Examen voor wereldwijd erkend diploma Goethe Deutsch

De cursus Duits voor beginners kun je afsluiten met het Goethe Examen A2. Na de cursus Duits voor gevorderden kun je deelnemen aan het Goethe Examen B1. Goethe Deutsch examens worden doorlopend afgenomen in Brussel.

De diploma’s (Zertifikat of Attest genoemd) worden internationaal erkend als bewijs van het betreffende niveau Duits. Het examen effent de weg naar het hoger onderwijs en verbetert jouw kansen op een baan, en vanwege de wereldwijde erkenning vergroot je bovendien jouw keuzemogelijkheden voor studie of werk.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar het Goethe-Institut. 

 

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je ook afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Duits in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Duits, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema internationalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Duits  

Schrijf je nú in voor de Cursus Duits en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Duits voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Duits voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Duits voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer tevreden over de cursus, alsook van de feedback dat je terugkrijgt na het indienen van de huistaken, zeker een aanrader!!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!