Gratis brochure

Unieke studietips die je nog niet kende

Nieuws

We hebben je al eens voorzien van studietips en productiviteitstips waarvan je stiekem zelf al weet dat ze goed werken. Denk aan goed plannen, een rustige studieplek, to-do-lists maken, zulke dingen. Nu hebben we echter een aantal studietips voor je die je wellicht nog niet kende. Unieke tips waarmee jij extra motivatie en focus kunt creëren. Hier zijn ze!

Pavlov_studietip

 

1) Forest app: boompjes planten als je je focust

Vraag 100 mensen wat de grootste afleiding is tijdens het studeren, en je krijgt waarschijnlijk minimaal 90 keer het antwoord: de telefoon.
 

Het blijft lastig om van je telefoon af te blijven tijdens het studeren. Er is echter een oplossing: de app “Forest”. Wanneer je deze app opstart, kun je 25 minuten studietijd starten. Zodra je dit doet, plant je een boompje. Verlaat je de app voordat de studietijd is verstreken? Dan gaat je boompje dood. Maak je je studietijd netjes vol? Dan krijg je muntjes. Van deze muntjes kun je bijvoorbeeld mooiere boompjes kopen, leuk toch? Je kunt zelfs doorsparen om daadwerkelijk fysieke bomen te laten planten. Oftewel: red de planeet terwijl je studeert! 

De app is gratis in de PlayStore en kost €2,29 in de AppStore. 

 

2) Gebruik de Pavlov theorie op jezelf

Ken je het principe van Pavlov? Deze wetenschapper hield zich bezig met onderzoeken rondom conditionering. Hij gaf eten aan honden maar gaf vooraf eerst een geluidssignaal. In eerste instantie begonnen de honden pas te kwijlen bij het voedsel, maar op een gegeven moment begon de aanmaak van speeksel al bij het geluidssignaal.
 

Dit principe kun je ook op jezelf toepassen.  Twee mogelijkheden:
 

A) Een studeerpet

Of een trui, hoedje, sjaal of ander kledingstuk dat je draagt zodra je gaat studeren. Zorg dat je je optimaal concentreert op het moment dat je het kledingstuk op- of omdoet. Zodra je concentratie wegebt, doe het kledingstuk uit. Op deze manier zal je lichaam het kledingstuk gaan associëren met concentreren.

 

B) De elastiekjesmethode

Dit is meer een strafmethode. Draag een rubber elastiekje om je pols. Zodra je je concentratie kwijtraakt (of bijvoorbeeld je telefoon pakt), trek aan het elastiekje en laat het tegen je pols schieten. Dit zal een beetje pijn doen. Uiteindelijk ga je het verliezen van je concentratie of het pakken van je telefoon tijdens het studeren dan associëren met die pijn. Wedden dat jij op een gegeven moment niet meer zo makkelijk je telefoon pakt tijdens het studeren?

 

3) Zet de verwarming lager

Wanneer je gaat studeren, ben je al snel geneigd om het lekker comfortabel warm te maken. Niet doen, want op hogere temperaturen gaat je lichaam al snel in een soort “slaapstand”. Dit is niet echt handig wanneer je juist actief informatie wil opnemen.
 

Zet daarom de verwarming iets lager en kies voor een ijskoud drankje in plaats van een lekkere kop thee. Die warme thee kun je beter voor na het studeren bewaren.

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!