Gratis brochure

7 tips die jouw productiviteit meteen verhogen

Nieuws

Heb jij stapels werk liggen, maar lukt het je niet om flink door te werken? Soms laat jouw productiviteit je in de steek. We hebben er allemaal wel eens last van. Met behulp van onderstaande 7 tips verhoog jij jouw productiviteit meteen!

Foto%20blog%20productiviteit

Je productiviteit verhogen, dat klinkt leuk en aardig maar wat is de definitie van productiviteit eigenlijk? Productiviteit is de tijd die jij gebruikt om aan je doelen te werken. Dit kunnen bijvoorbeeld taken zijn die jij voor een bepaalde deadline moet afronden.

Wanneer jij productiever wilt zijn betekent dit niet dat je harder gaat werken, het is namelijk de bedoeling dat je slimmer te werk gaat. Je uitstelgedrag aanpakken is de eerste stap, maar áls je dan begint, begin dan slim met de volgende tips: 

 

Verhoog jouw productiviteit met deze 7 tips:

 

1. Stop met multitasking

Je denkt misschien dat multitasking bijdraagt aan jouw productiviteit. Helaas het tegenovergestelde is waar. Je denkt dat je aan het multitasken bent, maar wat je daadwerkelijk doet is continu van de ene taak naar de ander taak switchen. Dit komt doordat het menselijk brein niet in staat is om over twee zaken tegelijk na te denken. We hebben tenslotte maar één brein.

In plaats van multitasken zouden we het dus beter ‘task switching’ kunnen noemen. Task switching zorgt ervoor dat jij tijd verliest en snel afgeleid raakt. Kortom jouw productiviteit verhogen doe je door juist niet te multitasken.
 

2. Ruim je werkplek op

Is jouw werkplek netjes opgeruimd of een grote chaos? Creativiteit kan misschien voortkomen uit chaos, maar productiviteit zeker niet. Chaos belemmert jouw productiviteit, dit komt doordat je continu herinnerd wordt aan onvoltooide taken of werkzaamheden.

Denk maar eens aan rondslingerende papieren of notities waar je nog iets mee moet doen. Zelfs wanneer er een ongelezen boek op jouw bureau ligt, word je hier onbewust door afgeleid. Al deze afleidingen belemmeren jouw productiviteit. Hanteer daarom vanaf nu een ‘clean desk’.
 

3. Zorg voor een goede nachtrust

Het is natuurlijk geen verrassing dat een goede nachtrust bijdraagt aan jouw productiviteit. Maar wist je dat niet alleen te weinig slaap een negatieve invloed heeft op jouw productiviteit? Ook teveel slaap komt jouw productiviteit niet ten goede.

De reden hiervoor is dat mensen die regelmatig teveel of te weinig slapen vaker ziek zijn. Wil jij je productiviteit verhogen en ziekte voorkomen dan kun je het beste tussen de 7,5 à 8 uur slapen. Vanavond op tijd je nest in dus.
 

4. Volg de 2 minuten regel

Pas jij de 2 minuten regel toe? De 2 minuten regel houdt in dat je een taak die gedaan kan worden binnen 2 minuten direct uitvoert. Door deze kleine taken direct uit te voeren kost het je minder tijd dan wanneer je de taak later terug moet zoeken en uitvoeren. Pas deze tip vandaag nog toe en je merkt direct dat je veel efficiënter bezig bent!
 

5. Plan je dag de avond ervoor

Maak jij weleens een to-do-lijstje? Het maken van een to-do-lijstje de avond voor de volgende dag zorgt ervoor dat jij de volgende ochtend snel en effectief kan starten met je werkzaamheden.

Schrijf niet meer dan 3 taken op jouw to-do-lijstje, oftewel wees niet te ambitieus zodat je taken haalbaar en overzichtelijk blijven. Jouw productiviteit neemt hierdoor aanzienlijk toe. Probeer het eens!
 

6. Geef jezelf minder tijd

Je productiviteit snel verhogen? Geef jezelf minder tijd voor een taak dan verwacht. Dit wil zeggen dat jij voor jezelf een deadline stelt. Hierdoor werk je niet alleen sneller maar ook productiever.
 

7. Leer je piekmomenten kennen

Ben jij in de ochtend, middag of juist avond het meest productief? Ga voor jezelf na op welk moment van de dag jij de meeste energie hebt. Nu je voor jezelf duidelijk hebt wanneer jouw piekmoment is, kun je jouw dag gaan indelen.

Plan tijdens de piekmomenten de lastige taken waarbij veel denkwerk komt kijken. Buiten jouw piekmomenten kun je eenvoudige taken en routinewerkzaamheden uitvoeren. Je productiviteit verhogen doe je dus door slim te plannen.

 

Nu jij weet hoe je jouw productiviteit kunt verhogen, is het natuurlijk ook van belang dat je voldoende tijd hebt voor de uitvoering van jouw taken. Je tijd efficiënt indelen waardoor je tijd bespaart en meer rust krijgt, doe je door de cursus Time Management te volgen!

 

Doelen waarmaken? Start goed met een cursus van NHA

Volg bijvoorbeeld een opleiding of cursus in:

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Webdesign
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepsopleidingen bekijken »

 

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!