Gratis brochure

Buiten werken? Dit zijn de 5 tofste jobs in de buitenlucht

Blog Leestijd: 3 Minuten

Breng jij je vrije tijd het liefst buiten door? Houd je van de natuur en zou je liefst meer tijd in de buitenlucht zijn? Een drukke job, studie of andere verplichtingen kunnen het lastig maken om genoeg tijd buiten door te brengen. Maar wat als je werk zou kunnen doen waarbij je veel buiten bent? Wij verzamelden de top 5 tofste jobs in de buitenlucht voor jou. Lees snel verder!

buiten-werken-beroepen

 

1. Wandelcoach

Ben jij een echte wandelaar en vind je het tof om met mensen te werken? Als wandelcoach kun je jouw passie voor wandelen combineren met het helpen van mensen. Jij bent degene die hen helpt om hun persoonlijke doelen te behalen. Dit doe je dus tijdens het maken van wandelingen met je cliënten.  

Tijdens een wandeling worden je zintuigen geprikkeld, kom je dichter bij je gevoel en kun je je hoofd leegmaken. Voor cliënten is het zo gemakkelijker om tot inzichten te komen. Met jouw begeleiding geraken ze zo dichter bij hun doelen.

 
Ben je geïnteresseerd in een carrière als wandelcoach? Bekijk dan eens onze opleiding Wandelcoach. Ben je al werkzaam als coach en wil je je specialiseren? We hebben ook een specialisatieopleiding Wandelcoach.

 

Bekijk de opleiding »

 

2. Dierenverzorger

Heb jij een hart voor dieren? Lijkt het je leuk om in je dagelijks werk iets met dieren te doen? Als dierenverzorger speel je een belangrijke rol in het welzijn en de verzorging van veel dieren. Je houdt je bezig met de verzorging en het voeren van dieren, maar bijvoorbeeld ook met het onderhouden van hun leefomgeving.  

Wat dit beroep extra aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om veel buiten te zijn. Als dierenverzorger breng je een groot deel van je tijd door in de buitenlucht. Of je nu de dieren buiten voedt, hun verblijven schoonmaakt, of zieke dieren verzorgt, het werk biedt veel afwisseling in een natuurrijke omgeving.

Interesse in een baan als dierenverzorger? Bereid je voor met onze opleiding Dierenverzorging. Onze opleiding is erkend door het Vlaams Departement van Dierenwelzijn.

 

Bekijk de opleiding »

 

3. Personal Trainer

Ben jij sportief en zou je graag anderen willen helpen bij het bereiken van hun fitnessdoelen? Als personal trainer begeleid je jouw klanten bij hun training en zorg je dat ze gemotiveerd blijven. Ook zorg je voor op maat gemaakte trainingsprogramma’s en houd je de voortgang van je klanten bij.

Het voordeel van een baan als personal trainer? Jij kunt jouw werk ook buiten doen! Maak bijvoorbeeld gebruik van stranden, parken of sportvelden om afwisselende en uitdagende workouts aan te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld circuittrainingen of bootcamps organiseren. Personal trainer is de perfecte job als je graag met mensen werkt en hen wilt helpen hun gezondheid te verbeteren!

Wil je snel starten als personal trainer? Bekijk dan onze opleiding Personal Trainer.

 

Bekijk de opleiding »

 

4. Hovenier

Lijkt het jou tof om voor je werk tuinen te ontwerpen, vijvers aan te leggen en planten, bomen en gazons te onderhouden? Als hovenier werk je dagelijks in het groen. De natuur is jouw werkplek en je bent heel de dag actief in de frisse buitenlucht. Zo kun je jouw passie voor bomen en planten inzetten voor je werk.  

Het werk als hovenier is creatief en divers. Ook kun je werken voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan particulieren, maar ook aan bedrijven, gemeenten en overheidsinstellingen.

 

Zie je een toekomst als hovenier al voor je? Bekijk dan snel onze opleiding Hovenier.

 

Bekijk de opleiding »

 

5. Weddingplanner

Droom jij ervan om mensen te helpen bij het organiseren van de mooiste dag van hun leven? Als weddingplanner is het jouw taak om het bruidspaar te ontzorgen. Er komt namelijk heel wat kijken bij het organiseren van een bruiloft. Veel mensen kiezen er daarom voor om een weddingplanner in te huren.

Als weddingplanner houd je je bezig met alle aspecten van een trouw. Van locatiekeuze tot styling en van de catering tot aan het entertainment. Weddingplanners brengen ook veel tijd door in de buitenlucht, want veel trouwfeesten vinden plaats op mooie buitenlocaties. Denk bijvoorbeeld aan stranden, wijngaarden en landgoederen. 

Zie jij jezelf al prachtige bruiloften organiseren? Bekijk nu onze opleiding Weddingplanner.

 

Bekijk de opleiding »

 

Vraag nu een gratis proefles aan!

Wil jij graag de eerste stap zetten naar een nieuwe job waarbij je meer buiten bent? Heb je een opleiding gezien die je aanspreekt? Stop met dromen, start met doen! Vraag nu gratis en vrijblijvend een proefles aan en ontdek of de studie bij je past. Misschien heb jij dan binnenkort een nieuwe job in de buitenlucht!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Start direct met de cursus
  • Studeer op jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!