Gratis brochure

Veel gestelde vragen

 Hieronder staan antwoorden op veel gestelde vragen. Staat het antwoord op je vraag niet in de lijst of heb je meer informatie nodig? Stel je vraag telefonisch (03-2575191) of verzend de vraag per mail via het contactformulier.


Waarom kiezen voor NHA?

NHA bestaat al 85 jaar en biedt waardevolle diploma's. Onafhankelijk onderzoek door Newcom heeft onlangs uitgewezen dat NHA-studenten bovengemiddeld tevreden zijn over de kwaliteit van de opleidingen, de service en de begeleiding.

Waarom is NHA zoveel voordeliger dan andere opleiders?

De doelstelling van NHA is om onderwijs voor iedereen betaalbaar te maken. Het belang van onze cursisten staat bij ons altijd voorop. Hierdoor kunnen wij onze opleidingen aanzienlijk voordeliger aanbieden dan andere opleiders. Het resultaat is hoge kwaliteit tegen lage lesgelden.

Onze complete lesstof sluit goed aan op de eindtermen die gelden voor de examens. Al onze docenten zijn onderwijsbevoegd en zijn specialisten binnen hun vakgebied.

Is de cursus niet te moeilijk voor mij?

De opleidingen van NHA zijn goed te volgen. Ook als je weinig ervaring hebt met studeren of al een tijd niet meer gestudeerd hebt. De studiestof is duidelijk geschreven en voorzien van vele illustraties. Voor veel opleidingen heb je dan ook geen vooropleiding nodig. Als je tegen een probleem aanloopt, is de docent er om je verder te helpen.

Waar vind ik de studievoorwaarden?

Deze voorwaarden staan in het inschrijvingsformulier, maar je kunt ze ook vinden op de pagina studievoorwaarden.

 

Waar vind ik mijn order- en klantnummer?

Of wellicht beschik je over een relatie- en inschrijfnummer.
Deze nummers vind je in het studiepakket en staan linksboven op het inhoudsdocument vermeld.

Wanneer ontvang ik het betalingsverzoek?

In de meeste gevallen ontvang je de overschrijving zo'n 20 dagen nadat je het pakket hebt ontvangen. De overschrijving wordt dus na de proefperiode toegezonden.

Waarom schriftelijk studeren?

Het grote voordeel van schriftelijk studeren bij NHA is dat je eender waar, in je eigen omgeving en op je eigen tempo aan de slag kunt. Je hoeft niet naar een bepaalde locatie om lessen te volgen. Je bepaalt zelf hoelang je over de opleiding doet en hoeveel tijd je per week aan de studie besteedt. NHA-opleidingen zijn goed te combineren met een job of met andere werkzaamheden.

Hoe ontvang ik een getuigschrift aan het einde van de cursus?

Na afloop van iedere cursus kun je een NHA-getuigschrift krijgen (als je bijvoorbeeld geen examen wilt doen). Je ontvangt het getuigschrift indien je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk of de werkopdrachten ter correctie naar de docent hebt ingestuurd en gemiddeld een voldoende hebt behaald (5,5 of hoger). De totale kosten voor dit getuigschrift bedragen 29 euro. Dit getuigschrift kun je schriftelijk of via het studentenplaza aanvragen nadat je de cursus hebt afgerond.

Is het examen afleggen verplicht?

Het afleggen van een examen is nooit verplicht.

Is het insturen van huiswerk verplicht?

Je kunt bij veel cursussen kiezen uit ‘zelfstudie’ of ‘met hulp’. Indien je kiest voor een cursus met hulp, dan heb je de mogelijkheid huiswerk in te sturen en/of vragen te stellen aan je persoonlijke docent. Zo kom je nooit vast te zitten. Je beslist zelf of, en zo ja, wanneer je gebruik wilt maken van deze dienst. Je hebt gedurende een periode van drie jaar(!) de mogelijkheid huiswerk in te sturen.

Wat is het verschil tussen ‘zelfstudie’ en ‘met hulp’?

Bij veel NHA-cursussen heb je de keuze tussen ‘zelfstudie’ en ‘met hulp’.
‘Met hulp’ wil zeggen dat je de mogelijkheid hebt om huiswerk ter controle in te sturen naar een docent. Ook kun je vragen stellen aan de docent. Hij of zij is je steun en toeverlaat. Zo kom je nooit vast te zitten en is de kans op een succesvolle afronding van de cursus extra groot. Ook heb je dan examengarantie.

Zelfstudie betekent dat je volledig zelfstandig aan de slag gaat met het duidelijke en complete studiemateriaal.

Kan ik de cursus tussentijds onderbreken?

Je hebt de mogelijkheid de cursus eenmalig voor een periode van maximaal vier maanden te onderbreken.

Waar betaal ik inschrijvingsgeld voor?

Het eenmalig inschrijvingsgeld van 25 euro wordt aangerekend voor onder andere de verzendkosten, de administratiekosten en het inrichten van de digitale leeromgeving studentenplaza.

Waar kan ik een gewaarmerkte kopie laten maken van mijn diploma?

Dat kan bij de meeste gemeentehuizen, notarissen, advocaten en bij de opleider waar je het betreffende diploma hebt behaald. Je moet in dat geval wel het originele diploma in bezit hebben (opsturen).

Voor andere vragen die niet in deze lijst voorkomen, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met NHA.

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!