Bijzonder Koken  

Nú met GRATIS tablet
Bijzonder Koken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
14x
21,40

of 


€299,00
 • Leer koken, bakken, braden en stomen
 • 3 jaar toegang tot jouw leeromgeving
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Certificaat van deelname
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Een culinair feest in de keuken met de cursus Bijzonder Koken

Lijkt het je prettig om zo nu en dan een apart gerecht op tafel te toveren? Wil je maaltijden maken die de exotische sfeer van verre landen oproepen? Als je bijzondere gerechten wil klaarmaken, is de cursus Bijzonder Koken de beste smaakmaker.

Natuurlijk leer je tijdens de cursus in de eerste plaats vele speciale gerechten bereiden. Daarnaast besteed je veel aandacht aan verschillende kooktechnieken, het opdienen en garneren van maaltijden en goede tafelmanieren.

Buitenlandse keuken(s)

Wat de cursus Bijzonder Koken echt ‘bijzonder’ maakt? Je leert keukens en kookculturen uit heel de wereld kennen. Van de wereldberoemde Franse en Italiaanse cuisines tot de geheimen van de Aziatische, Afrikaanse en Arabische keukens.

Elke cultuur maakt gebruik van bijzondere specerijen en ingrediënten die de gerechten hun specifieke smaak geven. In deze cursus krijg je uitleg over het gebruik van exotische en speciale kruiden uit heel de wereld.

Gevarieerd en gezond

Eten kun je op talloze manieren bereiden. Naast koken, bakken en braden leer je ook roken en stomen. Ook komen er veel tips voor barbecuen, gourmetten, steengrillen en fonduen aan bod.

Om gezond en fit te blijven moeten we gezond eten. Maar wat is precies wel en niet goed voor je lichaam? Ook dat leer je tijdens de cursus.

Zo leer je hoe je zout vervangt door kruiden, hoe je vet- en natriumarme maaltijden bereidt en hoe je suikervrije desserts maakt.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bijzonder Koken

Buitenlandse keuken

Wat deze "bijzondere" cursus vooral bijzonder maakt, is dat je kennismaakt met kookculturen uit verschillende landen en werelddelen. Van de wereldberoemde Franse en Italiaanse keukens tot de minder bekende, maar zeer verrassende Zuid-Amerikaanse kookcultuur. Ook de populaire Chinese, Japanse en Indonesische keukens kennen na het volgen van deze cursus geen geheimen meer. Je bent straks zelfs in staat om je gasten te laten genieten van Afrikaanse en Arabische gerechten. Je maakt als het ware een culinaire wereldreis die je in geen enkel kookboek vindt! Elke cultuur maakt gebruik van zijn eigen specerijen en ingrediënten die de gerechten zo'n speciale smaak geven. In deze cursus wordt alles uitgelegd over het gebruik van exotische en speciale kruiden uit alle delen van de wereld. De vele recepten die je krijgt zijn duidelijk omschreven en voorzien van talrijke tips om er werkelijk iets bijzonders van te maken!

Feestmaaltijden

Bij bijzondere dagen horen bijzondere gerechten. Recepten voor Kerstmis, het sinterklaasfeest en oudejaarsdag ontbreken daarom niet in deze cursus. Maar ook andere feestelijke gelegenheden zoals bijvoorbeeld een kinderpartijtje krijgen uitgebreide aandacht. Wat is er mooier dan je kinderen te verrassen met zelfgemaakte koekjes, bonbons en verrukkelijk, zelfgemaakt ijs? Wanneer het feest is wordt er altijd veel aandacht geschonken aan versieringen. Bij een verjaardag horen slingers en ballonnen en bij Kerstmis hoort een opgetuigde boom. Op deze dagen krijgen vaak ook de tafel en de gerechten een feestelijke aanblik. In deze cursus wordt dan ook ruimschoots aandacht besteed aan het toepasselijk garneren en presenteren van je gerechten. Zo wordt een feestdag ook op culinair gebied een echt feest!


Bijzondere bereidingswijzen

Een maaltijd kan op vele verschillende manieren worden bereid. Behalve koken, bakken en braden leer je in deze cursus ook roken en stomen. Verder leer je ook wat je allemaal met een keukenmachine en met de Rúmertopf kunt doen. En vind je het ook zo gezellig om op een zomerse dag te barbecuen? Of op een gure, winterse dag gezellig met je gezin of vrienden te gourmetten, fonduen of steengrillen? Al deze onderwerpen komen in deze cursus aan de orde. Uiteraard horen hier ook vele duidelijk beschreven recepten bij.

Om gezond en fit te blijven is het nodig om gevarieerd te eten. Maar wat is nu precies wel en niet goed voor het lichaam? Teveel zout bijvoorbeeld is slecht voor ons lichaam. Teveel vet ook. Eigenlijk alles waar teveel voor staat, doet ons lichaam geen goed. In deze cursus leer je bijvoorbeeld hoe je zout heel gemakkelijk kunt vervangen door sommige kruiden. Maaltijden worden er niet alleen gezonder door, maar ook smakelijker. Verder leer je vet- en natriumarme maaltijden bereiden, en hoe je zoetigheden kunt bereiden zonder gebruik te maken van suiker.

Kortom, de cursus Bijzonder Koken leert je hoe je op een gezonde, verantwoorde wijze de meest smakelijke maaltijden kunt klaarmaken.

CERTIFICAAT

Certificaat

Je kunt aan het eind van de cursus Bijzonder koken kosteloos een Certificaat van deelname ontvangen.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

 

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Bijzonder Koken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.
STUDIEDUUR

Studieduur

14 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Bijzonder Koken
14x €21,40 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
14x 21,40
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!