Hou je van musea, oude steden en kunst- en antiekbeurzen? Dan wil je vast wat meer weten over de achtergrond van kunstvoorwerpen en gebouwen. In de cursus Antiek en Oude Kunst maak je uitgebreid kennis met deze inspirerende wereld.
Tijdens de cursus doorloop je alle perioden van de prehistorie tot aan het jaar 1900. Naast de machtige culturen van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen komen ook gotiek, Renaissance, barok, neoclassicisme en jugendstil uitgebreid aan bod.
De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit betekent dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk brengt.
Je maakt kennis met verschillende bouwstijlen en de geschiedenis van de architectuur.
Al snel herken je tijdens stadswandelingen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in België, maar ook in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een citytrip binnen Europa of een reis naar een verre bestemming.
De cursus besteedt ook aandacht aan de achtergrond van kunstwerken. Zo leer je wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken.
Na een tijdje plaats je moeiteloos een kunststroming in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen komen echt ‘tot leven’ en krijgen een extra betekenis.
Schrijf je nu in voor de cursus Antiek en oude kunst en je krijgt deze
schitterende encyclopedie van meer dan 300 pagina's meegeleverd!
In deze uitgebreide en veelzijdige cursus Antiek en Oude Kunst worden alle perioden vanaf de prehistorie tot aan het jaar 1900 besproken. Je maakt een reis door vele eeuwen en culturen heen. Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten duizenden jaren geleden al indrukwekkende kunst en architectuur. Denk je maar eens aan de piramiden in Egypte met hun kostbare inhoud. Natuurlijk komen onder andere de gotiek, renaissance, barok, neoclassicisme en jugendstil met hun boeiende schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst aan de orde. Voor de antiekliefhebber worden van elke stroming de gebruiksvoorwerpen (de kunstnijverheid) onder de loep genomen, zoals Griekse vazen, Venetiaans glas en Delfts blauw.
De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit wil zeggen dat je alles wat je leert tijdens deze cursus onmiddellijk in praktijk kunt brengen! Wij laten je bijvoorbeeld kennismaken met verschillende bouwstijlen in de geschiedenis van de architectuur. Verder leer je iets over architectuur door de eeuwen heen, zoals de vroege Griekse en Romeinse stijlen, de gotiek, de renaissance en jugendstil. Al snel kun je tijdens stadswandelingen herkennen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in België, maar ook in het buitenland, tijdens jouw vakantie. Zo kun je zelf jouw vrienden en familie rondleiden en uitleg geven.
In de cursus Antiek en Oude Kunst wordt ook aandacht besteed aan de achtergrond(en) waartegen de kunstwerken ontstaan zijn. Het wordt je duidelijk wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken. Zo kun je na enige tijd een bepaalde stijl plaatsen in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen gaan voor jou leven! Zij krijgen extra betekenis wanneer je weet hoe de mensen leefden in de tijd dat iets gemaakt werd. Je gaat niet alleen kritischer kijken, maar ook met veel meer plezier.
Aan het eind van je cursus Antiek en Oude Kunst kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.
Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Antiek en Oude Kunst uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!
Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.
Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België!
Wanneer je start met deze cursus Antiek en Oude Kunst, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.
16 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.
Voor de cursus Antiek en Oude Kunst heb je geen speciale vooropleiding nodig.
Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.
Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
Gratis Activity Tracker + Basiscursus Fit en Gezond Leven (enkel zichtbaar tijdens plaatsen bestelling)
Naast studeren is het ook belangrijk om achter je studieboeken vandaan te komen en lekker te bewegen.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden.
Deze actie was geldig tot 21-11-19
Daarom NHA
Selecteer optie
Selecteer variant van gratis proefles
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen. Handig om te vergelijken of mail ze naar jezelf.
Studie | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mailadres
Inloggen
Wachtwoord wijzigen
Zo kun je alles rustig doorlezen en ben je er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
1. Zoek de opleiding waarvoor jij graag een studiegids ontvangt.
2. Vink aan welke studiegids(en) je wilt ontvangen.
3. Vul jouw gegevens in.