Programmeren voor Kinderen  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Programmeren voor Kinderen
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
44,87

of 


€299,00 €269,10
 • Inclusief mBot robot en addon pakket
 • Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar
 • Bouw en programmeer je eigen robot
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer jouw eigen robot programmeren met de cursus Programmeren voor Kinderen!

Spelenderwijs een robot in elkaar zetten en leren programmeren? Met de cursus Programmeren voor Kinderen monteer je jouw eigen mBot-robot en laat je deze allerlei coole trucjes uitvoeren. Je leert jouw robot tijdens de cursus bijvoorbeeld dansen, muziek maken, rondrijden zonder te botsen en zelfs een parcours volgen!
 

Programmeren voor kinderen: spelen én leren!

De cursus Programmeren voor Kinderen is een perfecte eerste kennismaking met programmeren. De cursus is een mix tussen spelen en leren en is kindvriendelijk opgebouwd. Je gaat tijdens de cursus praktisch aan de slag met het programmeren van jouw eigen robot met behulp van lessen die circa 1 à 2 uur duren, waardoor je jouw aandacht makkelijk bij de les kan houden.

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je met behulp van duidelijke uitlegvideo’s, teksten én afbeeldingen jouw robot stap voor stap programmeren. Jouw leraar kijkt je werk na en geeft jou duidelijke tips en feedback, zodat jij jouw robot nóg beter kan programmeren en meer trucjes kan aanleren.
 

Inclusief mBot-robot en software t.w.v. ± € 130,-

Je ontvangt bij de cursus Programmeren voor Kinderen jouw eigen mBot-robot en gaat aan de slag met de mBlock software. Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen leer je hoe je jouw robot stap voor stap in elkaar zet. Dankzij de duidelijke uitleg staat jouw robot in een halfuurtje in elkaar en kun je jouw robot al meteen handmatig met de afstandsbediening besturen.

Maar jouw robot kan veel meer dan handmatig bestuurd worden! Je gaat tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen aan de slag met het programmeren van de robot in het programma mBlock en ontvangt later in de cursus nog een uitbreidingsset (inclusief). Met behulp van de applicaties die jij maakt leer je jouw robot allerlei coole trucjes.

Eén van de leuke dingen van werken met de mBot robot is, dat je de robot continu kan aanpassen om nieuwe functies en mogelijkheden te bedenken. Tijdens één van de lessen maak je van jouw robot bijvoorbeeld een echte DJ!
 

Cursus Programmeren voor Kinderen inclusief instructievideo's

Diverse lessen uit Programmeren voor Kinderen zijn voorzien van instructievideo's. Deze video's laten zien hoe de mBot zou moeten werken of hoe bepaalde handelingen gedaan moeten worden. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!
 

Klaar voor de toekomst!

Door het hoge STEAM (Science Technology Engeneering Arts Mathematics) gehalte van de cursus Programmeren voor Kinderen past de cursus precies in het huidige denken om zowel jongens als meisjes op vroege leeftijd kennis te laten maken met robotica en programmeren.

Het kunnen programmeren en het gebruiken van robotica om complexe problemen op te lossen is een belangrijke skill in de maatschappij van de 21ste eeuw.

Tijdens de cursus Programmeren voor Kinderen wordt middels codering de nieuwsgierigheid en verbeelding van kinderen geïnspireerd. Door op jonge leeftijd kennis te maken met programmeren worden vaardigheden zoals probleemoplossend denken, structureren en inzicht in de huidige technologie ontwikkeld.
 

Voor wie?

De cursus Programmeren voor Kinderen begint bij de absolute basis en is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 10 jaar. Je volgt de cursus zelfstandig en kan zonder veel hulp van jouw ouders of verzorgers de robot monteren en programmeren. Wil jij een eigen robot die je allerlei trucjes kunt leren middels programmeren? Volg de cursus Programmeren voor Kinderen!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Programmeren voor Kinderen

Tijdens de cursus Programmeren voor kinderen leer jij met behulp van diverse lessen stap voor stap jouw robot monteren en programmeren. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

 

Hoe zet je de mBot in elkaar?

Allereerst ga je aan de slag met het in elkaar zetten van jouw mBot-robot. Met behulp van de duidelijke uitleg zet jij jouw robot in een halfuurtje in elkaar. Vervolgens maak je kennis met de vele mogelijkheden van de robot.

 

De werking van mBlock

In deze lessen ontdek je de werking van het softwareprogramma mBlock en maak je middels mBlock verbinding met de robot. Daarnaast leer je stap voor stap applicaties maken in mBlock en maak je van de mBot-robot een stoplicht en slaaplampje.

 

Een mBot-disco maken

In deze les programmeer je onder andere een muziekstuk voor de mBot-robot middels mBlock. Je maakt van de robot een echte DJ!

 

De mBot en veiligheidssystemen

In deze lessen wordt er dieper ingedoken op de programmeermogelijkheden van de aandrijving van de mBot-robot. Je voorziet jouw robot van parkeersensoren en laat jouw robot verschillende voorgeprogrammeerde bewegingen maken. Daarnaast leer je een LED-paneel bevestigen en laat jij jouw robot communiceren via dit LED-paneel.

 

De uitbreidingsset ‘Interactive Light & Sound Cases’

Tijdens deze lessen ga je aan de slag met de uitbreidingsset die je hebt ontvangen. Je verdiept je steeds verder in het programmeren en laat jouw robot allerlei te gekke trucjes uitvoeren.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Programmeren voor Kinderen kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


NHA-kwaliteitsgaranties

MATERIALENPAKKET

Inclusief mBlock pakket t.w.v. €130

Bij jouw cursus Programmeren voor Kinderen ontvang je het softwarepakket van mBlock, jouw eigen mBot- robot en een uitbreidingsset ter waarde van ±  € 130,-.

Dankzij het bijgeleverde materialenpakket kun jij meteen aan de slag met het monteren en programmeren van jouw eigen robot!
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de  opleiding Programmeren voor Kinderen in  meerdere zendingen (studie-eenheden). Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Programmeren voor Kinderen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur Programmeren voor Kinderen

De cursus Programmeren voor Kinderen duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 1 à 2 uur per week.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Programmeren voor Kinderen
6x €44,87
€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 44,87

€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!