Gratis brochure

Visagie basiscursus  

NU: met gratis tablet
Visagie basiscursus
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
6x
41,20
of ineens
€247,00
4/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 5 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Meer over make-up leren? Volg de cursus Visagie

Ben je graag met make-up bezig? Overweeg je visagiste te worden, maar wil je eerst ontdekken of het vak bij je past? De basiscursus Visagie is een uitgebreide introductie in dit vakgebied. Na afloop weet je wat visagie precies inhoudt en hoe je mensen mooi maakt.

Vind je het een uitdaging om mensen te schminken? Heb je in je werk – bijvoorbeeld in een kapsalon of drogisterij – te maken met make-up? In de Visagie basiscursus leer je de beginselen van het vak en krijg je tal van vaardigheden snel onder de knie.

Galafeest

In de cursus Visagie leer je sterke gezichtskenmerken benadrukken en voor iedere persoon en iedere situatie de juiste make-up kiezen. Een visagiste kijkt naar het huidtype, naar de vorm van het gezicht en stemt de make-up af op het tijdstip en de gelegenheid.

Je leert het verschil tussen avond- en dagmake-up. Je oefent met een natural-look, met sprankelende make-up voor een galafeest en alles wat daartussenin zit.

Haarverzorging

Het unieke lesmateriaal besteedt aandacht aan de complete look. Je leert dus niet alleen over make-up, maar ook over haarverzorging en -styling.

Na afloop van de cursus Visagie heb je voldoende kennis en vaardigheden om complete make-up aan te brengen. Door veel te oefenen, ontwikkel je jouw technieken en eigen stijl.

PROGRAMMA

Studieprogramma Visagie Basiscursus

Onze Visagie basiscursus behandelt essentiële onderwerpen die je op weg helpen naar een goed verzorgd en beschermd gezicht:

Materiaal

Je leert met welke materialen je het beste effect bereikt.

Huidverzorging

Een goed verzorgde huid draagt bij aan een mooi make-up resultaat. Wij leren je welke verzorging hoort bij ieder huidtype.

Gezichtsanalyse

Je leert verhoudingen en gezichtsvormen herkennen, zodat je de mooie kenmerken in een gezicht kunt accentueren.

Kleurenleer

Je krijgt inzicht in de mogelijkheden en effecten van kleur, wat essentieel is binnen visagie.

Haarverzorging en -styling

Voor het complete plaatje is een passende styling van het kapsel een must.

Make-up

De juiste toepassing van make-up is afhankelijk van huidtypen, het tijdstip van de dag en de belichting. Je leert de wijzen van make-up gebruik voor galafeesten, fotografie, avondmake-up en dagmake-up.

Iedere les eindigt met een opdracht, waardoor je inzicht krijgt in de theorie en de praktijk van de visagie. Wanneer je deze cursus Visagie hebt voltooid, ben je in staat een complete make-up aan te brengen bij verschillende modellen. De basis is dus gelegd. Door oefening in de praktijk ontwikkel je je technieken en een eigen stijl.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Visagie basiscursus kun je het NHA getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

 

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Visagie basiscursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.


Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen vijf jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze cursus Visagie basiscursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.


Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.

Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 03 257 51 91 of stuur ons een e-mail

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Om meteen aan de slag te kunnen, helpen we je op weg met het gratis materialen startpakket dat je ontvangt bij de cursus.

Dit pakket bevat o.a. professionele producten van het merk Make-up Studio en een luxe beautycase.

REVIEWS

Reviews

5/5
Visagie basiscursus

Ik vind de cursus heel interessant en volledig

3/5
Visagie basiscursus

De cursus zelf vind ik heel goed. Het zit mooi in elkaar en is duidelijk! Soms ontbreekt het zich wel aan praktische zaken... Die je dan zelf nog via internet moet opzoeken. Aangezien het een thuisopleiding is kan je moeilijker directe vragen stellen en moet je natuurlijk sneller het internet hanteren wat op zich geen probleem Is! Ifv het hoofdstuk vorm zou het iets uitgebreider mogen naar hoe echt te highlighten en schaduw. Ik ben tevreden van de docent, snelle verbetering! Vind soms wel dat 3 modellen elke keer wel veel is. Maar het lukt. De make-up koffer vind ik fantastisch... Maar niet zo'n goede kwaliteit van materialen. Zeker de lipstick zijn heel slecht! Oogschaduwen zijn ook niet top. Maar ik heb mijn eigen make-up aanvullingen. Blij met de keuze van de opleiding

4/5
Visagie basiscursus

Leuke cursus voor inbreng studeren. Heel overzichtelijk el heel handig met de afbeeldingen erbij

4/5
Visagie basiscursus

Ik ben nog maar net gestart met de cursus visagie maar ben wel zeer tevreden met het verloop tot nu toe.

LESGELD

Lesgeld

Visagie basiscursus
6x €41,20 €247,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
6x 41,20
€247,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Ik vind de cursus heel interessant en volledig

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!