Teamcoach  

Nú met GRATIS tablet
Teamcoach
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
108,20

of 


€649,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van de Teamcoach met deze opleiding

Leer alles over effectief leiderschap met de opleiding Teamcoach. Het leiden van teams is een kunst die verder gaat dan het simpelweg bij elkaar brengen van individuen; het is het begrijpen van verbindende communicatie, het omarmen van weerstand en het sturen van teams naar hun doelstellingen.

Of je nu al betrokken bent bij teamcoaching en je expertise wilt verdiepen, of een aspirant-leider bent die teams naar succes wil leiden, de opleiding Teamcoach biedt wat je zoekt!

Deze uitgebreide opleiding leert je alles wat je nodig hebt om teams menselijk te begeleiden, leiden en coachen. Van het doorgronden van teamdynamiek tot het toepassen van geavanceerde coachingstechnieken en het effectief omgaan met weerstand in groepen; deze opleiding tot Teamcoach biedt een allesomvattende aanpak om je te positioneren als een zelfverzekerde en professionele teamcoach.

 

Leer alle benodigde vaardigheden met de opleiding Teamcoach

Er zijn talloze benaderingen in teamcoaching en het vinden van de juiste aanpak voor elke situatie is essentieel. Hoe navigeer je door de complexe dynamiek van verschillende teams? Welke technieken leiden tot duurzame resultaten? Ontdek de sleutel tot het begrijpen van de 'dynamiek van teams' in de opleiding Teamcoach.

Of je nu al enige ervaring hebt in de verbindende rol van teamcoach of aan het begin van dit boeiende avontuur staat, deze opleiding tot Teamcoach is geschikt voor iedereen die meer wil leren over deze belangrijke leiderschapsrol.

 

De juiste aanpak in iedere situatie

Tijdens de opleiding Teamcoach leer je niet alleen welke benaderingen het meest effectief zijn bij het coachen van teams, maar ontdek je ook hoe je de juiste aanpak kiest voor verschillende situaties. Deze opleiding rust je uit met essentiële tools om met de diverse uitdagingen binnen teamcoaching om te gaan.

Of het nu gaat om het ontrafelen van teamdynamiek, het toepassen van geavanceerde coachingstechnieken, of het leiden van een team naar haar doelen; deze opleiding tot Teamcoach stelt je in staat om met vertrouwen te navigeren door de complexe aspecten van teamcoaching.

Na het succesvol afronden van de opleiding Teamcoach bezit je alle benodigde kennis en vaardigheden om op professioneel niveau als teamcoach te opereren. Geen enkele term of uitdaging binnen teamcoaching zal nog onontgonnen terrein voor je zijn. Je staat klaar om de leiderschapsrol van teamcoach vol vertrouwen en bekwaam te vervullen.

 

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding Teamcoach bevat ook acht uitgebreide video-lessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • Wat is coaching
 • Luisteren zonder oordelen
 • LSD
 • Doelen stellen en motiveren
 • Omgaan met weerstand
 • Feedback geven en ontvangen
 • Gespreksopbouw
 • Evalueren en afsluiten

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Teamcoach

Je gaat onder andere met de volgende onderwerpen aan de slag tijdens de opleiding Teamcoach:

 

Verbindende communicatie

Leer de kunst van verbindende communicatie en verfijn je communicatievaardigheden om harmonie binnen teams te bevorderen. Ontdek hoe effectieve communicatie een sleutelrol speelt in het smeden van sterke teamrelaties.

 

Oplossingsgerichte coaching

Ontwikkel vaardigheden in oplossingsgerichte coachingstechnieken en begeleid teams bij het bereiken van hun gewenste situaties en doelen. Word een sturende kracht in het vormgeven van positieve veranderingen.

 

Teamontwikkeling en -dynamiek

Tijdens de opleiding Teamcoach ga je je bezighouden met wat de fasen van teamontwikkeling zijn, analyseer je teamdynamiek en ontdek je strategieën om teams naadloos te laten functioneren.

 

Leiderschap in de praktijk

Je gaat je tijdens deze les van de opleiding tot Teamcoach verdiepen in diverse leiderschapsstijlen. Ontdek hoe je teams op een menselijke manier kunt leiden en een positieve invloed kunt uitoefenen op teamdynamiek en prestaties.

 

Weerstand en Teamanalyse

Hoe ga je om met weerstand binnen teams? Verder ontwikkel je inzichtelijke analysetechnieken om de sterke en zwakke punten van een team te identificeren.

 

Coachingprincipes en -strategieën

Onderzoek verschillende coachingprincipes, herken mogelijke struikelblokken en bouw fundamentale communicatiestrategieën op voor het voorbereiden en leiden van coachingsgesprekken.

 

Meerdere interessante videolessen

Daarnaast bevat deze opleiding Teamcoach acht interessante videolessen over coaching. Je leert alles over onder andere motiveren, omgaan met weerstand en feedback geven.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Mocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen zaak starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten! In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan.

DIPLOMA

Diploma Teamcoach


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Teamcoach in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Teamcoach, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Teamcoach staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Teamcoach + Bedrijfsbeheer

Voor de opleiding Teamcoach + Bedrijfsbeheer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Teamcoach
6x €108,20 of €649,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 108,20
of €649,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Teamcoach + Bedrijfsbeheer
12x €62,45 of €749,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 62,45
of €749,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!