Professional Organizer / Opruimcoach  

Nú met GRATIS tablet
Professional Organizer / Opruimcoach
logo%20BBPO-FBPO
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
104,85

of 


€629,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding: Help mensen rust en overzicht te creëren

Met deze Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding leer je hoe je mensen kunt helpen om rust, ruimte en overzicht in het leven aan te brengen. Er komt iedere dag veel op ons af. Daardoor raak je gemakkelijk het overzicht kwijt. Wil jij mensen helpen om weer overzicht te creëren in hun dagelijkse leven? Volg dan de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding en ontdek hoe jij mensen het beste kunt helpen.

Niet iedereen is in staat om overzicht te creëren in zijn of haar leven. Door de dagelijkse beslommeringen in het leven is dit ook niet vreemd. Gelukkig kan een opruimcoach hen helpen om weer orde in de chaos te creëren.

Jij kunt deze ‘reddende engel’ voor deze mensen zijn. Met de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding leer jij hoe je mensen het beste kunt begeleiden. Jij leert hen hoe ze keuzes kunnen maken over spullen, documenten en tijd.
 

De Opruimcoach opleiding leert je mensen écht op weg te helpen

Wanneer je kiest voor de Opruimcoach opleiding, dan kies je om er voor mensen te zijn. Jij weet inmiddels hoe je rust en structuur aanbrengt in huis. Maar omdat jij je hart op de juiste plek hebt zitten, wil jij met jouw kennis en ervaring hierover ook graag andere mensen helpen.

Als opruimcoach word je ingehuurd door mensen die de grip op hun spullen zijn kwijtgeraakt. Deze mensen ervaren een gebrek aan structuur, waardoor er alsmaar meer chaos ontstaat. Jij kunt ze helpen het overzicht terug te krijgen en rust te creëren. Zie je dit wel zitten? Dan is de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding echt wat voor jou!

Je hebt geen voorkennis of specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten met deze Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding. Het is een zeer laagdrempeliger opleiding, waardoor deze geschikt is voor iedereen die interesse heeft om professional organizer / opruimcoach te worden.

Erkend door de BBPO-FBPO

De opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) van NHA is erkend door de BBPO-FBPO, de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers. Dit is een onafhankelijke beroepsvereniging van Belgische professional organizers.
 

Inclusief acht videolessen over coaching

Deze opleiding bevat ook acht uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.

De onderwerpen van deze lessen zijn:

 • wat is coaching;
 • luisteren zonder oordelen;
 • LSD;
 • doelen stellen en motiveren;
 • omgaan met weerstand;
 • feedback geven en ontvangen;
 • gespreksopbouw;
 • evalueren en afsluiten.

 

Adviseren, begeleiden en orde scheppen: jij weet precies hoe je dit aanpakt

Of het nu plotsklaps gebeurd door een ingrijpende gebeurtenis of dat het geleidelijk is ontstaan, het kan altijd voorkomen dat iemand orde, structuur en rust kwijtraakt. In de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding leer je hoe je deze mensen helpt om het overzicht terug te vinden. Daardoor ontstaat er meer rust en ruimte in het hoofd van je cliënt.

Tijdens de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) duik je dieper in een aantal werkmethoden. Vier werkmethoden om precies te zijn, namelijk:

 • Organiseren van spullen
 • Ordenen van administratie
 • Timemanagement
 • Huishoudmanagement

Allemaal aspecten waarmee jij mensen gaat helpen om de regie over hun leven terug te geven.

Adviseren, begeleiden en orde scheppen. Na het volgen van de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding weet jij precies hoe je dit allemaal het beste aanpakt. Jij staat mensen bij met professioneel advies en een goede begeleiding. Dankzij jouw hulp weten je cliënten weer rust en ruimte in hun huis, werkplek en/of hoofd te creëren.
 

Eigen coachingspraktijk starten 

Natuurlijk wil je aan de slag als professional organizer, waarschijnlijk in een eigen bedrijf. In deze opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) leer je wat er nodig is om als zelfstandige te starten. Zodat je straks een succesvolle praktijk hebt als professional organizer. 

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Je gaat tijdens de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) aan de slag met verschillende onderwerpen.
 

Organiseren van spullen

Rust en ruimte in huis, dat is waar het om gaat. Wanneer je dit hebt bereikt, dan vind je ook rust en overzicht in je hoofd. Dit alles start met het opschonen, ordenen en organiseren van spullen in huis.

Maar ook het logisch indelen van ruimtes en spullen speelt een belangrijke rol hierbij. Je cliënt kan na afloop van het organizing-traject zijn huis geheel zelfstandig opruimen.
 

Organiseren van administratie

De administratie op orde houden is voor veel mensen een gigantische klus. Door de grote toestroom aan documenten is een overzicht houden hierin niet heel gemakkelijk.

Jij leert hoe je bij jouw cliënt kan helpen met het ordenen van de administratie en het creëren van een duidelijk administratiesysteem. Dit maakt het voor jouw cliënt gemakkelijker om zelf de administratie uit te voeren en bij te houden.

Timemanagement

Het zelfstandig plannen, uitvoeren en prioriteren van taken is erg belangrijk. Maar een gebrek aan orde en rust wil er nog wel eens voor zorgen dat hier een achterstand in ontstaat.

Met de werkmethode Timemanagement leer je hoe je je cliënt inzicht en tijdsbesef kunt geven in allerlei taken. En welke taken prioriteit behoeven ten opzichte van andere taken.
 

Huishoudmanagement

Ook huishoudmanagement is een erg belangrijk onderdeel van de Professional Organizer (Opruimcoach) opleiding. Het doel van huishoudmanagement is het opzetten van een goede huishoudplanning voor je cliënt.

Je leert hoe jullie samen duidelijke afspraken kunnen maken over de planning. Door duidelijke afspraken te maken over de huishoudelijke taken, loopt het gehele huishouden een stuk soepeler.

Verder leer je alles over:

 • Communicatie en gespreksvoering
 • Coachingsvaardigheden
 • Marketing en cliënten werven
 • Valkuilen en uitdagingen

 

Professional Organizer / Opruimcoach + Bedrijfsbeheer

Wil jij een eigen praktijk starten als opruimcoach? Dan is deze Professional Organizer (opruimcoach) opleiding helemaal geschikt voor jou! Je kunt de opleiding namelijk ook volgen met de aanvullende module Bedrijfsbeheer!

Je leert alles over het starten en runnen van een eigen zaak. Hoe zet je bijvoorbeeld als zelfstandige een eigen praktijk tot opruimcoach op? En ook niet onbelangrijk: hoe zet je je praktijk succesvol op de markt? Of je nu een eigen praktijk op wil zetten of niet, deze lessen zijn bijzonder waardevol en maken de Professional Organizer (opruimcoach) opleiding helemaal compleet!

DIPLOMA

Diploma


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


BBPO-FBPO erkend

De opleiding Professional Organizer/Opruimcoach is erkend door de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers (BBPO-FBPO). De BBPO-FBPO is een onafhankelijke beroepsvereniging van Belgische professional organizers. 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Professional Organizer (Opruimcoach) is 6 maanden bij een normaal studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd!

Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Professional Organizer / Opruimcoach + Bedrijfsbeheer

Volg je aansluiten de module Bedrijfsbeheer? Dan is de studieduur voor jouw opleiding 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Professional Organizer / Opruimcoach
6x €104,85 of €629,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 104,85
of €629,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Professional Organizer / Opruimcoach + Bedrijfsbeheer
12x €60,75 of €729,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 60,75
of €729,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!