Begrafenisondernemer  

Nú met GRATIS tablet
Begrafenisondernemer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
86,50

of 


€519,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Organisatietalent en inlevingsvermogen? Word begrafenisondernemer!

Heb je groot organisatietalent en empathisch vermogen? En lijkt het je mooi om mensen te helpen hun overleden dierbare een waardig afscheid te geven? Dan is de opleiding Begrafenisondernemer van NHA een goede keuze.

Wanneer een dierbare overlijdt, zijn mensen vaak overmand door emoties. Dat maakt het moeilijk om goede keuzes te maken met betrekking tot de begrafenis of crematie. Je begeleidt mensen bij het nemen van moeilijke beslissingen. Als begrafenisondernemer sta je de nabestaanden op een respectvolle manier bij met raad en daad.

Volg de opleiding Begrafenisondernemer en over negen maanden kun je aan de slag als zelfstandig begrafenisondernemer.
 

Hoe word je begrafenisondernemer?

Als begrafenisondernemer ben je breed georiënteerd. Van de eerste afspraak bij een sterfgeval tot het opstellen van teksten voor bidprentjes, de administratie verzorgen en de uitvaartplechtigheid in goede banen leiden: je zorgt voor een soepele en correcte gang van zaken.

Deze zaken komen dan ook allemaal terug in de opleiding Begrafenisondernemer: je leert hoe je op een waardige manier afscheid neemt van een overledene en hoe je een uitvaart regelt. Ook leer je hoe je op een respectvolle manier omgaat met de emoties en wensen van mensen die in de rouw zijn.
 

Voor wie is de opleiding geschikt?

De opleiding Begrafenisondernemer is bedoeld voor mensen die zich willen verdiepen in dit mooie beroep. Je kunt na de opleiding als zelfstandig begrafenisondernemer aan de slag of je kunt in loondienst bij een begrafenisonderneming gaan werken.

Je hebt geen vooropleiding of voorkennis nodig om de opleiding tot Begrafenisondernemer te volgen.
 

Zelfstandig begrafenisondernemer worden

Ondernemerschap klinkt misschien wat cru, maar ook begrafenisondernemers moeten facturen sturen. Wanneer je een eigen zaak wil starten, dan kun je kiezen om aanvullend de opleiding Bedrijfsbeheer met extra korting te volgen.

Hierin leer je hoe je een succesvolle onderneming opstart. Ook ontvang je bij de opleiding Begrafenisondernemer het gratis handboek “In 10 stappen naar je eigen zaak”.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Begrafenisondernemer

Deze opleiding van NHA is ontwikkeld door een begrafenisondernemer die een ruime ervaring geniet. De kennis en vaardigheden die hij door de jaren heen heeft opgedaan, zijn samengebracht in deze complete cursus.

Je leert alles over de wetgeving, de communicatie en de verzorging van overledenen. Een perfecte basis om als toekomstig begrafenisondernemer aan de slag te gaan.

 In het studieprogramma van de opleiding Begrafenisondernemer wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Melding van een sterfgeval, de eerste afspraak met de nabestaanden en de inventarisatie van de wensen.
 • Verzorging van de overledene: het gereedmaken / afleggen van de overledene, bijvoorbeeld thuis, in een rouwcentrum of in een ziekenhuis.
 • Begraven of cremeren? Leer alle verschillen en mogelijkheden kennen.
 • Rouwdrukwerk, vormstijlen en content, en hoe het drukwerk tot stand komt.
 • De rol van de begrafenisondernemer op de dag van de uitvaart.
 • Het Vlaams uitvaartrecht.
 • Vervoer van en naar buitenland.
 • Diverse uitvaartmaterialen zoals kisten, aankleding, rouwvervoer en mogelijkheden qua opbaring.
 • Herinneringsmogelijkheden (grafsteen, urn, bewaren van as, etc.)
 • Emotionele en formele nazorg: van rouwverwerking tot zakelijke afhandeling.|
   

Korting op eigen domeinnaam en webhosting

Bij een eigen zaak hoort uiteraard ook een website. Als NHA student van de opleiding Begrafenisondernemer krijg jij korting op je eigen domeinnaam en webhosting bij de Mijndomein zodat jij snel van start kunt met je eigen begrafenisonderneming.
 

Eigen zaak starten? Volg aansluitend de cursus Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je tevens de cursus Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten!  In 15 lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen zaak, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Een praktische en leerzame aanvulling op de opleiding Stervensbegeleiding.

DIPLOMA

Diploma Begrafenisondernemer


Een NHA-instituutsdiploma kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Diploma Bedrijfsbeheer

Kies je voor de combinatiecursus inclusief Bedrijfsbeheer van NHA, dan kun je het onderdeel Bedrijfsbeheer afronden met een examen voor het diploma Basiskennis Bedrijfsbeheer.

Dit diploma is sinds 1 september 2018 niet meer verplicht om een eigen zaak te mogen starten in Vlaanderen (nog wel verplicht in Wallonië). Maar een goede kennis van bedrijfsbeheer blijft cruciaal. Voor bvba’s zal het financieel plan dat getoond moet worden aan belang toenemen, en dat zal ook gelden voor andere vennootschapsvormen en eenmanszaken. De startende ondernemer moet ook nog altijd leningen, verzekeringen en vergunningen aanvragen. Bij die aanvragen wordt ook de ‘kwaliteit’ van de startende ondernemer en diens ondernemingsplan mee in rekening genomen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel.

Je kunt je voor dit examen online aanmelden bij:

De Centrale Examencommissie van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel
Dienst Economie, Secretariaat van Ondernemersvaardigheden
Tel: 02 800 35 40
Website: www.Brussel-economie-werk.be

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Korting op je NHA-instituutsdiploma

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het NHA-Instituutsdiploma wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Begrafenisondernemer in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Begrafenisondernemer, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur Begrafenisondernemer

Begrafenisondernemer

De opleiding Begrafenisondernemer duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Begrafenisondernemer + Bedrijfsbeheer

De opleiding Begrafenisondernemer + Bedrijfsbeheer duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Begrafenisondernemer
6x €86,50 of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 86,50
of €519,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Begrafenisondernemer + Bedrijfsbeheer
12x €51,60 of €619,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 51,60
of €619,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!