Sportmanagement  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Sportmanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
74,88

of 


€499,00 €449,10
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Vergroot je kennis over sportmanagement
 • Haal meer uit je sportorganisatie
 • Leer financiële overzichten analyseren
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ben jij bestuurslid of wil jij aan de slag bij een sportorganisatie? Volg de opleiding Sportmanagement

Ben jij bestuurslid bij de lokale sportvereniging of werkzaam bij een sportorganisatie en wil jij jouw kennis vergroten of opfrissen? Dan is de cursus Sportmanagement écht iets voor jou! Tijdens de opleiding Sportmanagement komen alle belangrijke onderwerpen met betrekking tot de sportwereld en het managen en organiseren van een sportorganisatie aan bod. 


Ontwikkelingen in de sportwereld

In de huidige maatschappij speelt sport een steeds grotere rol, omdat er meer aandacht wordt besteed aan de voordelen van beweging en sport. Als gevolg hiervan beoefenen steeds meer mensen een sport. Door deze stijging blijft de sportwereld voortdurend veranderen en vinden er continu nieuwe ontwikkelingen plaats in de sportwereld.

Met de cursus Sportmanagement doe jij kennis op over de ontwikkelingen die reeds hebben plaatsgevonden in de sportwereld en ontdek je hoe de sportsystemen er in het buitenland uitzien. Hierdoor kun jij patronen herkennen en leer je hoe je als sportorganisatie of sportvereniging kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij.


Sportorganisaties

Tijdens de cursus Sportmanagement leer je meer over sportorganisaties. In binnen- en buitenland zijn immers vele sportorganisaties actief.

Met behulp van de cursus Sportmanagement leer je welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sport en welke invloed een sportmanager kan uitoefenen op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur binnen de sportorganisatie. Hierdoor weet jij hoe je een sportvereniging of sportorganisatie effectief kunt managen.


Financieel management

Om een sportorganisatie of sportvereniging succesvol te kunnen managen is het van belang dat je kennis hebt van financiële zaken. Met de cursus Sportmanagement leer je financiële overzichten analyseren en herken jij de meest voorkomende kosten en baten van sportorganisaties.

Daarnaast leer je met de cursus Sportmanagement onder andere ook hoe bezuinigingsmanagement kan worden toegepast en hoe inkomsten gegenereerd kunnen worden met een sportvereniging.


Voor wie?

De cursus Sportmanagement is geschikt voor iedereen die meer wil weten over management in de sportwereld. Na afronding van de cursus Sportmanagement weet jij hoe je zowel op organisatorisch gebied als op financieel gebied een sportorganisatie of sportvereniging kunt managen.

De kennis die je opdoet tijdens de Sportmanagement opleiding kun je als bestuurslid of sportmanager meteen toepassen in de praktijk bij bijvoorbeeld jouw lokale voetbalvereniging of tennisvereniging!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sportmanagement

De opleiding Sportmanagement bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen. Onder andere de volgende zaken komen uitgebreid aan bod in de opleiding Sportmanagement:


Sport in internationaal perspectief

Je ontdekt onder andere hoe politieke ideologieën het sportbeleid beïnvloeden. Daarnaast leer je meer over de sportsystemen in Europa, de Verenigde Staten en Australië.


Infrastructuur van de sport

In deze lessen maak je kennis met de ontwikkelingen die zich in de loop der tijd hebben voorgedaan in de sportwereld en hoe sportmanagement is ontstaan. Je ontdekt het belang en de rol van de structuren en organisaties binnen de internationale en nationale sport en hoe netwerken steeds belangrijker zijn geworden binnen de sportwereld. 


Cultuur van een sportorganisatie

Je leert meer over de functies van organisatieculturen en welke cultuurtypologieën veel voorkomen in de sportwereld. Daarnaast leer je hoe een sportmanager invloed kan uitoefenen op het versterken of veranderen van de organisatiecultuur.


Management in de sport

In deze lessen leer je het belang van HRM binnen een sportorganisatie en weet je wat operationeel management in de sportwereld inhoudt. Daarnaast leer je het belang van financieel management binnen sportorganisaties en ontdek je de verschillen tussen marketing van sport en marketing via sport.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Sportmanagement, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Sportmanagement

-Duidelijke cursus/instructies -Snelle feedback van de docent (met aanmoedigingen en complimenten) -Reële cases voor de huiswerkopgaves met vragen die gebaseerd zijn op de leerstof maar die toch uitdagend blijven om op te lossen.

10/10
Sportmanagement

Na een vlotte inschrijving voor de cursus Sportmanagement, ontving ik al snel een pakket met de benodigde leerinhoud. Hierdoor kon ik mij registreren bij Plaza (online leerplatform) waar alles heel overzichtelijk en gemakkelijk uit te voeren was. Zowel het studeren van elk hoofdstuk als het maken van de toetsen en het huiswerk werden op een heel gestructureerde manier voorgeschoteld. Ook het contact met de docent verloopt vlot en is voorzien van de nodige feedback om het de volgende opdrachten nog beter te kunnen doen. Wat mij betreft alleen maar lof over de manier waarop NHA alles organiseert!

8/10
Sportmanagement

Voorlopig werkte ik 2 lessen af en ben bezig met les 3. De inhoud en taakomschrijving zijn mij duidelijk. De opvolging door de leerkracht en feedback over de oefenopgaven zijn top. De opdrachten voor de taken zijn leuk, er wordt verplicht verder te denken dan het boek en op die manier kan je ook bewijzen dat je de leerstof beheerst. Enige opmerking, bij enkele zaken in hoofdstuk 2 en 3 merk je wel duidelijk dat het een Nederlandse cursus is.

DIPLOMA

Diploma Sportmanagement

Bij NHA rond jij de cursus Sportmanagement af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Sportmanagement in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Sportmanagement, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Sportmanagement
6x €74,88
€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 74,88

€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

-Duidelijke cursus/instructies -Snelle feedback van de docent (met aanmoedigingen en complimenten) -Reële cases voor de huiswerkopgaves met vragen die gebaseerd zijn op de leerstof maar die toch uitdagend blijven om op te lossen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!