Medisch Secretaresse  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Medisch Secretaresse
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
33,71

of 


€449,00 €404,10
4.4/5

Beoordeeld door 19 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de opleiding Medisch Secretaresse

Word in slechts één jaar tijd volledig voorbereid op de functie van medisch secretaresse met de Medisch Secretaresse opleiding. Maak nu de eerste stap en ontwikkel jezelf tot een deskundige ondersteuner in de medische wereld!

Een medisch secretaresse werkt bijvoorbeeld achter de balie bij een huisartsenpost of een zorginstelling ter ondersteuning van de huisarts of bij het medisch secretariaat van een therapeutenpraktijk.

 

Van aanspreekpunt tot schakel

Als medisch secretaresse ga je bijvoorbeeld werken als frontoffice-medewerker in een gezondheidscentrum met kinesitherapie, een apotheek, een consultatiebureau of zelfs in een privékliniek.

Als secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat word jij het eerste aanspreekpunt voor cliënten. Als medisch secretaresse zorg je ervoor dat artsen en andere zorgprofessionals hun werk goed kunnen uitvoeren.

Jij bent de schakel tussen zorgvragers en zorgverleners. Voor de artsen en therapeuten ben je de administratieve steun en toeverlaat. Op veel plaatsen is er behoefte aan een goed opgeleide medische secretaresse. Deze opleiding helpt jouw op weg!

 

Aan de slag in een gezondheidscentrum met een Medisch Secretariaat opleiding

Als secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. En om die job goed te kunnen vervullen, heb je de juiste achtergrondkennis nodig.

Je gaat daarom eerst aan de slag met jouw secretariaatsvaardigheden. Efficiënt en effectief te werk gaan, staat aan de basis van jouw dagelijkse werkzaamheden.

In deze Medisch Secretariaat opleiding ontwikkel jij alle vaardigheden en benodigde kennis op het secretariële vlak. Zaken als agendabeheer, duidelijke communicatie en een juiste informatiedoorstroming zijn namelijk ook belangrijk om de werkzaamheden van anderen binnen de organisatie soepel te laten verlopen.

 

Start als Medische Secretaresse: opleiding in administratie en terminologie

Elke wetenschap maakt gebruik van een eigen taal: vaktaal of jargon. Om communicatie tussen jou en de zorgprofessionals soepel te laten verlopen, wordt er in deze Medische Secretaresse opleiding uitgebreid aandacht besteed aan de termen en uitdrukkingen uit de medische wereld.

Naast een goed begrip van de terminologie is het ook belangrijk dat jij verstand hebt van pathologie. Van het zenuwstelsel tot farmacologie, je leert het allemaal in deze opleiding. Als Medisch Secretaresse moet je immers ook uitleg kunnen geven over medicijnen en een anamnese verslag kunnen opstellen.

Je ontdekt het allemaal in de opleiding Medisch Secretaresse. Combineer accuraat denken en handelen met je nieuwe medische kennis en word Medisch secretaresse. De opleiding geeft jouw toekomst nieuw perspectief!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Medisch Secretaresse

In de opleiding Medisch Secretaresse komen de volgende onderwerpen aan bod:

 

Secretariaatsvaardigheden

In het eerste onderdeel van deze Medisch Secretariaat opleiding leer je alle belangrijke vaardigheden die je absoluut moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden.

Medische administratie

Dit onderdeel behandelt de meest voorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Je leert hoe je gegevens kunt verzamelen en rapporteren, wat de onderdelen zijn van een (elektronisch) patiëntendossier en op welke manier een medisch dossier en archief moeten worden beheerd. Daarnaast worden verschillende settings binnen de zorgsector, zoals (huis)artsenpraktijkvormen en soorten ziekenhuizen behandeld. Tot slot wordt er ingegaan op de Belgische ziekenhuisfinanciering en -registratie.

Organisatie van de gezondheids- en welzijnszorg

Je leert in dit onderdeel werken met de sociale kaart van België. Hierdoor word je op de hoogte gesteld van diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.

Nederlandse correspondentie

Om op een juiste manier een aantekening of verslag te maken of een brief op te stellen is het onderdeel Nederlandse correspondentie zeer belangrijk. Er wordt ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen en het opstellen van een medisch verslag of brief volgens de BNB-normen.

Medische terminologie

In de medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld. Met dit onderdeel van deze Medisch Secretaresse opleiding krijg je meer kennis over de bouw (anatomie) van het menselijk lichaam en de werking (fysiologie). Het is belangrijk dat je de belangrijkste medische terminologie per stelsel leert kennen zodat je deze correct kunt gebruiken in brieven, verslagen en andere medische documenten. Dankzij de opgedane kennis begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler.

Pathologie

In deze module pathologie, ook ziekteleer genoemd, leer je per stelsel over de verschillende ziektes en aandoeningen met bijhorende verschijnselen. Ook de bijhorende onderzoeken die gesteld worden om tot een diagnose te komen en de daaruit vloeiende therapieën worden in deze module behandeld.

Start vandaag nog met de opleiding Medisch Secretaresse. Want met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Medisch Secretaresse, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Medisch Secretaresse

Opdrachten duidelijk,huiswerktaken moeilijk

8/10
Medisch Secretaresse

Super fijne cursus, de mogelijkheid om met mede cursisten te kunnen praten is ook een leuke bijkomstigheid! Hier en daar nog wel wat mogelijkheden tot verbeteringen maar niks heel storends.

10/10
Medisch Secretaresse

Vlotte, verstaanbare cursus! Elk hoofdstuk is duidelijk en overzichtelijk.

10/10
Medisch Secretaresse

De cursus is heel kompleet en legt alles uit, de leerkrachten zijn behulpzaam en aardig.

DIPLOMA

Diploma Medisch Secretaresse

Bij NHA rond jij de cursus Medisch Secretaresse af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Medisch Secretaresse in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Medisch Secretaresse, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Medisch Secretaresse duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Medisch Secretaresse
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 37,44

€499,00 of €449,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 33,71

€449,00 of €404,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Vlotte, verstaanbare cursus! Elk hoofdstuk is duidelijk en overzichtelijk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!