Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Medisch Secretaresse

Medisch Secretaresse
Gratis proefles
Inschrijven
12x
33,30
of ineens
€399,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Secretaresse worden in een ziekenhuis? Volg de cursus Medisch Secretaresse

In slechts een jaar tijd je volledig voorbereiden op een job als secretaresse in een huisartsenpraktijk? Dat kan met de cursus Medisch secretaresse. Zet nu de eerste stap en volg de cursus.

Een medisch secretaresse werkt bijvoorbeeld achter de balie bij een huisartsenpost of een zorginstelling ter ondersteuning van de huisarts of bij een therapeutenpraktijk.

Werken in een gezondheidscentrum

Medisch secretaresses werken ook wel als frontoffice-medewerkers in een gezondheidscentrum met kinesitherapie, een apotheek en bijvoorbeeld een consultatiebureau of zelfs in een privékliniek.

Een secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat is het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor de artsen en therapeuten ben je de administratieve steun en toeverlaat.

Werken met patiënten en artsen

Als medisch-administratief medewerker zorg je er bijvoorbeeld voor dat:

  • meneer Janssens een opvolgingsafspraak krijgt bij de uroloog;
  • de binnengekomen mail bij de juiste specialisten en basisartsen terecht komt;
  • de patiëntenadministratie er tiptop uitziet.


Een medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar ook over medische kennis beschikken.

Je kennis uitbreiden

In de opleiding maak je kennis met verschillende termen uit de medische wereld. Enkele voorbeelden:

  • Wat is een aneurysma?
  • Wat moet je weten over mitose?
  • Wat bedoelt de arts met 'in dubio abstine'?


Je ziet de huisarts voorbijlopen en je wilt iets vragen over Hyperparathyreoïdie. Maar hoe spreek je Hyperparathyreoïdie eigenlijk uit zonder te struikelen? En hoe verwerk je dbc’s, de diagnosebehandelcombinaties?

Je ontdekt het allemaal in de cursus Medisch Secretaresse. Ook ervaar je hoe gezondheidszorgorganisaties werken.

Combineren

Combineer accuraat denken en handelen met je nieuwe medische kennis en word Medisch secretaresse. Volg de cursus en geef je toekomst een nieuwe impuls.

PROGRAMMA

Studieprogramma Medisch Secretaresse


1) Secretariaatsvaardigheden

In dit onderdeel leer je een aantal belangrijke vaardigheden die je absoluut moet beheersen, zoals het soepel laten verlopen van afspraken en telefoontjes, het aannemen van boodschappen en vooral het goed organiseren van de verschillende werkzaamheden.

2) Medische administratie

Dit onderdeel behandelt de meest voorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Je leert hoe je gegevens kunt verzamelen en rapporteren, wat de onderdelen zijn van een (elektronisch) patiëntendossier en op welke manier een medisch dossier en archief moeten worden beheerd. Daarnaast worden verschillende settings binnen de zorgsector, zoals (huis)artsenpraktijkvormen en soorten ziekenhuizen behandeld. Tot slot wordt er ingegaan op de Belgische ziekenhuisfinanciering en -registratie.


3) Organisatie van de gezondheids- en welzijnszorg

Je leert in dit onderdeel werken met de sociale kaart van België. Hierdoor wordt je op de hoogte gesteld van diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.


4) Nederlandse correspondentie

Om op een juiste manier een aantekening of verslag te maken of een brief op te stellen is het onderdeel Nederlandse correspondentie zeer belangrijk. Er wordt ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen en het opstellen van een medisch verslag of brief volgens de BNB-normen.


5) Medische terminologie

In de medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld. Met dit onderdeel krijg je meer kennis over de bouw (anatomie) van het menselijk lichaam en de werking (fysiologie). Het is belangrijk dat je de belangrijkste medische terminologie per stelsel leert kennen zodat je deze correct kunt gebruiken in brieven, verslagen en andere medische documenten. Dankzij de opgedane kennis begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler.


6) Pathologie

In deze module pathologie, ook ziekteleer genoemd, leer je per stelsel over de verschillende ziektes en aandoeningen met bijhorende verschijnselen. Ook de bijhorende onderzoeken die gesteld worden om tot een diagnose te koemn en de daaruit vloeiende therapieën worden in deze module behandeld.

Met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!

DIPLOMA

Diploma Medisch Secretaresse

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

5/5
Medisch Secretaresse

Zeer goed

5/5
Medisch Secretaresse

De cursus studeert vlot

LESGELD

Lesgeld

Medisch Secretaresse
meest gekozen Met hulp
12x 41,60
of ineens €499,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 33,30
of ineens €399,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!

Medisch Secretaresse
5/5

Zeer goed

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!