Psychologie van Autisme  

Nú met GRATIS tablet
Psychologie van Autisme
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
55,45

of 


€499,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de Psychologie van Autisme in deze opleiding

Maak kennis met de intrigerende wereld van autisme. In onze opleiding Psychologie van Autisme verwerf je inzicht in de psychologische aspecten van deze complexe ontwikkelingsstoornis. Je verkent de uitingen van autisme, de psychologische verklaring ervan en de diverse uitdagingen waarmee individuen met autisme te maken krijgen op cognitief, emotioneel en sociaal gebied.

 

Ondersteuning en begeleiding van mensen met autisme

Deze opleiding voorziet je van de kennis en vaardigheden om mensen met autisme effectief te ondersteunen en begeleiden, zowel binnen gezinsverband, in educatieve omgevingen, als op de werkvloer. Het diagnosticeren van autisme is een complexe taak die wordt uitgevoerd door hooggekwalificeerde professionals.

 

Psychologie van Autisme: Een diepgaand perspectief

Deze opleiding richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in autisme en de psychologische aspecten ervan. Of je nu een job in de psychologie nastreeft, al in de zorgsector werkt, of simpelweg nieuwsgierig bent naar de psychologische benadering van autisme, deze veelzijdige opleiding past bij jouw ambities.

 

Een solide basis in de Psychologie van Autisme met deze opleiding

De opleiding Psychologie van Autisme geeft een grondige basis in de psychologie van autisme en hoe hiermee om te gaan. Deze opleiding voorziet je niet alleen van kennis over de psychologische achtergronden van autisme, maar ook van praktische communicatie- en begeleidingsvaardigheden. Dit draagt bij aan een inclusievere samenleving waarin mensen met autisme de nodige ondersteuning ontvangen.

 

Inzicht in uitdagingen en mogelijkheden

Met deze opleiding verdiep je je in de kern van autisme, begrijp je de essentie van de stoornis en ontdek je hoe deze zich manifesteert in individueel gedrag. Je ontwikkelt een dieper inzicht in de uitdagingen en kansen die mensen met autisme ervaren in hun sociaal-emotionele ontwikkeling, inclusief de impact van autisme op gezinsrelaties.

 

Effectieve communicatie en inclusieve werkomgevingen

Je leert effectief communiceren met individuen binnen het autismespectrum en bijdragen aan een ondersteunende omgeving. Daarnaast ontdek je strategieën om werkplekken inclusiever te maken voor mensen met autisme en hoe je hun succes kunt ondersteunen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Psychologie van Autisme

Tijdens de opleiding Psychologie van Autisme komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder:

 • Wat is autisme?
 • ASS en cognitieve ontwikkeling
 • ASS en de dynamisch-affectieve ontwikkeling
 • ASS en de sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Effectieve communicatie met ASS
 • ASS en diagnostiek
 • Behandeling en begeleiding
 • ASS in de klas
 • ASS op het werk
 • ASS en gezinsrelaties

 

Inclusief videocolleges voor een interactieve leerervaring

Bij de opleiding Psychologie van Autisme zijn meerdere videolessen inbegrepen. Psychiater dr. Bram Sizoo neemt je tijdens deze online videocolleges mee in de wereld van autisme. De videolessen zijn op elk gewenst moment te volgen en bieden een interactieve en boeiende leerervaring.

Begin vandaag nog aan deze opleiding en onthul de psychologie van autisme in al haar facetten.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Psychologie van Autisme af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Psychologie van Autisme in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Psychologie van Autisme, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Psychologie van Autisme duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Psychologie van Autisme
9x €55,45 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 55,45
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!