Hypnotherapie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Hypnotherapie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
46,94

of 


€469,00 €422,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de kracht van hypnose met de Hypnotherapie opleiding

Stel je voor dat je een krachtige behandelvorm in handen hebt om mensen te helpen hun leven op een positieve manier te veranderen. Angsten kunnen overwonnen worden, traumatische ervaringen verwerkt worden en het zelfvertrouwen groeit. Zo’n therapievorm is er in de vorm van hypnose. En met de Hypnotherapie opleiding leer je de basisbeginselen van hoe je deze therapievorm in kunt zetten om mensen te helpen.

Met deze Hypnotherapie opleiding ga jij mensen helpen die worstelen met allerlei vraagstukken. Door middel van hypnose ga je hen begeleiden in hun proces om hun vraagstukken op te lossen. Hypnose stelt je in staat om het onderbewustzijn te bereiken. Daarmee kun je gedachten, gevoelens en gedragingen op een positieve manier transformeren. Dit kan enorm helpen bij het verwerken van trauma’s of het overwinnen van angsten of een depressie.

Met de Hypnotherapie opleiding kun jij het verschil maken in iemands leven. Dankzij jou leren cliënten te luisteren naar hun onderbewustzijn en daarmee hun problemen los te laten of te verwerken. Een dankbare baan waarbij je echt iets voor iemand kunt betekenen.

 

Leer klachten oplossen met hypnose

Vind jij het interessant om ingesleten patronen op te sporen? Wil jij graag met mensen werken? En heb je ook nog eens interesse in de werking van hypnose? Dat hoef je niet verder te zoeken, want de Hypnotherapie opleiding is jou op het lijf geschreven!

Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over moderne hypnotherapie. De opleiding begint bij de basis. Je hebt dus geen voorkennis nodig om te kunnen starten.

Je leert onder andere welke technieken en methoden er gebruikt worden in de wereld van hypnotherapie, de achtergrond van hypnotherapie, je krijgt kennis van zelfhypnose, inductie- of trancemethodes en welke blokkades en klachten cliënten kunnen hebben.

Werk je in de gezondheidszorg? Bijvoorbeeld als psycholoog of als coach? Ook dan is deze opleiding Hypnotherapie een geschikte aanvulling op jouw vaardigheden. Veel mensen hebben baat bij hypnotherapie. En jij kunt degene zijn die hen op de juiste weg helpt. Door jouw kennis en vaardigheden kun jij mensen optimaal begeleiden en hun klachten oplossen of verminderen. En dat maakt de baan van hypnotherapeut zo ontzettend bijzonder.

 

Breng positieve veranderingen in het leven teweeg met de opleiding Hypnotherapie

Veel mensen kennen hypnose van de grappige filmpjes op tv en YouTube. Deze vorm van hypnose noemen we ‘toneelhypnose’. Ontzettend leuk om te zien, maar helaas denken veel mensen dat dat het enige is wat je met hypnose kunt.

Maar er schuilt nog een hele wereld achter hypnose. Het is namelijk ook een krachtig en zeer effectief middel om allerlei klachten te verminderen of op te lossen. En dat ontdek je met deze opleiding Hypnotherapie!

Denk hierbij maar aan traumatische ervaringen, angsten en depressies. Maar ook verdrongen herinneringen kunnen worden bovengebracht door het onderbewustzijn aan te spreken. Dit alles maakt het dat hypnotherapie voor veel mensen een belangrijke vorm van therapie is.

Omdat je cliënt onder hypnose is, is het voor hem of haar gemakkelijker om zich open te stellen. De vertrouwensband tussen jou en je cliënt is dan ook sterk. Zonder schaamte kan en mag je cliënt zich open stellen aan jou. Je cliënt is onder lichte trance en heeft nog de volledige controle.

Deze Hypnotherapie opleiding is zo opgebouwd, dat je eerst kennismaakt met de basishouding van de therapeut. Van daaruit leer je welke basistechnieken er zijn binnen de hypnotherapie. De opleiding laat je zien hoe je iemand onder hypnose brengt en hoe je diegene daar ook weer uit haalt. Gedurende de hypnotherapiesessies maak je gebruik van ontspanning, visualisaties en verdiepende technieken.

Ook ga je kennis maken met regressie- en reïncarnatietherapie. Veel problemen vinden namelijk hun oorsprong in de vroege jeugd. Je hoeft zelf niet in vorige levens te geloven om deze techniek met succes in te zetten.

Verder leer je tijdens de Hypnotherapie opleiding alles over de toepassing van hypnotherapie bij verschillende, veelvoorkomende klachten en de toepassing van hypnotherapie in de medische praktijk.

 

Moderne hypnotherapie

Deze opleiding Hypnotherapie gaat over moderne hypnotherapie. Bij moderne hypnotherapie staat de cliënt centraal, dit in tegenstelling tot klassieke hypnotherapie. Moderne hypnotherapie betekent dat jij als hypnotherapeut de technieken toepast die aansluiten op de behoeften van je cliënt. Per situatie kijk je wat de juiste manier van behandelen is.

Hoe je dit aanpakt? Dat leer je in de opleiding. Hypnotherapie pas je toe aan de hand van verschillende methoden en technieken. Stapsgewijs maak jij je deze eigen Zo heb jij na het afronden van de opleiding alle kennis in huis om er voor je cliënt te zijn. Jij weet díe technieken te kiezen die perfect aansluiten bij je cliënt. En dat gaat van jou een hypnotherapeut maken waarbij mensen écht geholpen gaan worden.

Het is ontzettend belangrijk om er te zijn voor je cliënt. Hij of zij heeft vertrouwen in jou en de technieken die je toepast. Je leert daarom in deze Hypnotherapie opleiding ook hoe je de juiste methode en technieken kiest die passen bij je cliënt.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod in de Hypnotherapie opleiding. De theorie wordt ondersteund door verschillende interessante geluidsfragmenten en video’s.

 • Het verschil tussen klassieke en moderne hypnotherapie
 • Hypnose, trance en taalgebruik
 • Zelfhypnose
 • Ontspanning
 • Visualisatie
 • Ankeren
 • Ik-versterkende, verdiepende en dissociatieve technieken
 • Rationeel Emotieve, reïncarnatie en Ericksoniaanse therapie
 • Teken- en schrijftechnieken
 • Regressie
 • Innerlijk kind-werk
 • Droomwerk
 • Werken met delen
 • Hypnotherapie en verslaving, angst, pijn, ziekte, verlies, depressie
 • Hypnotherapie en kinderen
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Hypnotherapie af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Hypnotherapie staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Hypnotherapie
9x €46,94
€469,00 of €422,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 46,94

€469,00 of €422,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!