Wijzer met Geld  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Wijzer met Geld
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
47,70

of 


€159,00 €143,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Leer je financiën onder controle te houden: volg de cursus Wijzer met Geld

Het probleem met geld is dat je het maar een keer kunt uitgeven. Kom je aan het eind van de maand steeds geld tekort en wil je daar verandering in brengen? Leren omgaan met geld? De cursus Wijzer met Geld is precies wat je zoekt, of nodig hebt.

Huur, energiekosten, kleding, verzekeringen: je hebt maandelijks heel wat uitgaven. Hoe hou je de uitgaven in evenwicht met de inkomsten? En waar moet je op letten als je een lening afsluit? Zijn er misschien subsidies of bijdragen waarvoor je in aanmerking komt? De cursus Wijzer met Geld biedt uitkomst en geeft antwoorden op je vragen.

Cursus Wijzer met Geld met duidelijke voorbeelden

Heb je het moeilijk om door de financiële bomen het bos te zien? De cursus Wijzer met Geld helpt je om alles helder op een rijtje te krijgen.

Met duidelijke voorbeelden en herkenbare opgaven krijg je meteen een goed zicht op je financiële situatie en leer je hoe je geld verstandig beheert.

Zo kom jij de dure decembermaand door

De cursus Wijzer met Geld begint met kritisch te kijken naar je inkomsten en uitgaven en het verbeteren van je rekenvaardigheden.

Je leert hoe je kunt (be)sparen en krijgt talloze praktische tips. Bijvoorbeeld hoe je de dure maand december doorkomt. Elke les wordt afgesloten met een opdracht. Op die manier leer je je financiële zaken in de praktijk aan te pakken.

In de cursus krijg je belangrijke informatie over financiële onderwerpen als beleggen en de valkuilen van geld lenen. Je leert hoe je een goed financieel overzicht opstelt, planningen maakt en prioriteiten stelt.

Leer omgaan met schulden

In het tweede deel van de cursus komen verschillende bijzondere financiële situaties aan bod. Wat kun je doen als je schulden hebt en hoe voorkom je herhaling? Hoe weet je of je in aanmerking komt voor subsidies of een gemeentelijke bijdrage? Het komt allemaal aan bod in de thuiscursus Wijzer met Geld.

De cursus kost ook geld, maar is een verstandige investering. Na afloop heb je weer grip op je uitgaven. Start nu met de cursus en word meteen wijzer met geld.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Wijzer met Geld

 • Inkomsten;
 • Rekenen met geld;
 • Uitgaven;
 • Geldboek;
 • Geld tekort;
 • Sparen;
 • Financiële risico's;
 • Grote gebeurtenissen.

Het volgen van deze cursus Wijzer met Geld betekent nu een investering in tijd en geld, maar je zult merken dat je er snel voordeel uit haalt. Met onze gestructureerde aanpak krijg je snel grip op jouw uitgaven en zul je hiervan een overzichtelijk beeld hebben. Je leert de juiste prioriteiten stellen en wordt wijzer met geld!

 

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Wijzer met Geld

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Wijzer met Geld in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Wijzer met Geld, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema financiële geletterdheid.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Wijzer met Geld
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 59,71

€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 47,70

€159,00 of €143,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!