Theologie  

Nú met GRATIS tablet
Theologie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
58,20

of 


€349,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Ontdek de godgeleerdheid van het christelijk geloof met de Theologie opleiding

Steeds vaker gaan we in het leven opzoek naar antwoorden. Antwoorden op levensvragen als: “wat is de zin van het leven?” en “bestaat er leven na de dood?”. Het christelijke geloof kan daarbij uitkomst bieden. Het dient als moreel kompas dat jou door het leven kan leiden. Maar achter een geloof schuilt nog veel meer dan dat. En dat ontdek je in deze Theologie opleiding.

De wereld van God staat centraal in de theologie. Deze “godgeleerdheid” leert ons wat er sinds het ontstaan van het christendom is geschreven. Met deze opleiding Theologie leer je alles over Jezus Christus, zijn relatie tot God en de gevolgen voor het leven op aarde die hij teweeg heeft gebracht.

Om een zo duidelijk mogelijk beeld te krijgen van de christelijke theologie, ga je in deze Theologie opleiding het geloof vanuit verschillende perspectieven bekijken. Je verdiept je in de belangrijkste theologen en leert verschillende stromingen binnen de godgeleerdheid kennen. Met andere woorden: met de opleiding krijg jij goede kennis van het christelijke geloof.

 

Stimuur je persoonlijke ontwikkeling

Wil je alles te weten komen over de christelijke theologie? De verschillende perspectieven en zienswijzen leren begrijpen? En de overtuigingen van de belangrijke theologen ontdekken? Dan is deze opleiding Theologie de perfecte manier. Je start met deze opleiding namelijk bij de basis en ontwikkelt jouw kennis binnen de godgeleerdheid al snel.

Je doet kennis op over denkbeelden van vroeger maar leert ook over de moderne zienswijzen binnen de godgeleerdheid. Hierbij ga je kijken naar de protestantse, rooms-katholieke en oosters-orthodoxe kerk. Naast deze uitgebreide informatie ga je ook dieper in op de theologie van verschillende werelddelen als Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 

Maar deze Theologie opleiding heeft nog veel meer te bieden. Je leert namelijk niet alleen maar de theorieën. Door de diepte in te gaan verrijk je tevens jouw overtuigingen en stimuleer je jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Zet de eerste stap naar jouw toekomst met de opleiding Theologie

Wil jij verder met Theologie? Wil je bijvoorbeeld verder studeren voor geestelijk verzorger of de HBO opleiding Theologie gaan volgen? Dan leg je met deze Theologie opleiding de perfect basis voor jouw toekomst! Na deze opleiding ken je alle verschillende perspectieven over het christelijk geloof en kun je elk vraagstuk begrijpelijk uitleggen!

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen de opleiding te volgen als aanvulling om jouw huidige job beter uit te voeren. Ben je docent Levensbeschouwing of Geschiedenis? Dan komt de kennis die je opdoet in deze Theologie opleiding heel goed van pas. Door het uitgebreide begrip dat jij hebt van het vakgebied kun je zonder moeite uitleg geven en discussies over godsdienstige thema’s leiden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Theologie opleiding ga je aan de slag met leerzame opdrachten die je na laten denken over het geloof en alles daaromheen. Je kijkt verder dan je eigen leven en je ogen worden geopend voor meer zienswijzen.

Wat komt er zoal aan bod?

 • Wat is theologie?
 • De bronnen van de theologie
 • Kennis over God
 • Verschillenden tijdsperken: van de Middeleeuwen tot de Moderne Tijd
 • De Drie-eenheid
 • De Persoon van Christus
 • De kerk
 • Sacramenten en het gebed
 • Het christendom en de wereldreligies
GETUIGSCHRIFT

Diploma

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Theologie opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer studeren. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Theologie
6x €58,20 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 58,20
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!