SEO (Zoekmachine Optimalisatie)  

Nú: met GRATIS tablet
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
116,35

of 


€349,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Hoog scoren in de zoekresultaten van zoekmachines? Volg de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus!

Wil jij je website verbeteren om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) opleiding leer jij alle belangrijke informatie omtrent dit onderwerp. Daarbij krijg je praktische tips en trucs zodat je jouw nieuwe kennis direct toe kunt passen in de praktijk.

Search Engine Optimization (SEO) is onderdeel van zoekmachinemarketing, en tegenwoordig essentieel om hoog te scoren in Google. Wil je jouw website hoog laten scoren en zo successen behalen? Dan heb je de juiste kennis en strategie nodig. Met de cursus SEO (Zoekmachine Optimalisatie) verdiep jij je in theorie die in de praktijk is getest en bewezen. Deze kennis pas je direct toe in de praktijk. Zo laat jij jouw website stijgen in de zoekresultaten.

Waarom een SEO (Zoekmachine Optimalisatie) opleiding?

Tegenwoordig is er online enorm veel concurrentie. Hoog scoren, en zelfs verschijnen, in de zoekresultaten van Google wordt daarmee bemoeilijkt. Met de juiste kennis is dit echter zeker niet onmogelijk. Met de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus start je daarom bij de basis. Stapsgewijs doe jij alle nodige kennis op en leer jij alle ins en out van het vak. Na de cursus gebruik jij Search Engine Optimization als de basis van jouw marketingstrategie.

Door middel van de heldere lesstof en praktijkgerichte voorbeelden in de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) opleiding heb jij de nodige handvatten om jouw website hoger te laten scoren in de zoekresultaten van Google. Je leert onder andere meer over keywords, rijke content, SEO-structuur, backlinks, interactie, sociale media, mobiele apparaten en Google Rankbrain. Een duidelijk stappenplan helpt jou om deze kennis op de juiste manier toe te passen.

Search Engine Optimization is een dynamische discipline. Dat jouw website nu hoog rankt betekent niet dat je op die hoge positie zult blijven. Juist het behouden van die top ranking is belangrijk. Om op lange termijn hoog te kunnen scoren is actuele kennis dus essentieel en is het belangrijk om up-to-date te blijven. Daarom biedt de cursus SEO (Zoekmachine Optimalisatie) niet alleen de theorie die je nu nodig hebt, maar ook handige tips om je kennis te blijven ontwikkelen.

Wie kan de cursus volgen?

De SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus is geschikt voor iedereen. Je hebt hiervoor geen specifieke voorkennis nodig. Werk je al als (beginnend) online marketeer, contentmarketeer, communicatiemedewerker, copywriter, zelfstandig ondernemer of webshopeigenaar? Dan is deze opleiding bijzonder geschikt voor jou.

Om hoog te kunnen ranken in de zoekresultaten van de zoekmachines is kennis van SEO is pré. Met deze SEO (Zoekmachine Optimalisatie) opleiding doe jij nieuwe kennis op, of fris je jouw kennis op, aan de hand van variërende onderwerpen. Je leert alles van zoekwoordenonderzoek tot backlinks, en van het creëren van doeltreffende content tot SEO-structuur.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Tijdens de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) opleiding worden diverse onderwerpen besproken. Je leert onder andere meer over de volgende onderwerpen;

 • de onmisbare SEO-basis;
 • zoekwoordenonderzoek;
 • content van hoge kwaliteit;
 • SEO-structuur opbouwen
 • backlinks vergaren;
 • sociale media en SEO;
 • doeltreffende content creëren;
 • optimaliseer uw website;
 • SEO voor mobiele apparaten;
 • SEO in de praktijk.

 

Met de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus doe jij de kennis op die je nodig hebt om jouw website naar een hoger niveau te tillen en hoger te ranken in de zoekresultaten. Eenvoudig is het niet, maar met de juiste kennis en strategie kom je heel ver.

DIPLOMA

Diploma SEO (Zoekmachine Optimalisatie) 

Bij NHA rond jij de cursus SEO (Zoekmachine Optimalisatie) af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis van (online) marketing is gewenst.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding SEO (Zoekmachine Optimalisatie) in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding SEO (Zoekmachine Optimalisatie), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

SEO (Zoekmachine Optimalisatie)
3x €116,35 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 116,35
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!