Design Thinking  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Design Thinking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
119,70

of 


€399,00 €359,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Design Thinking opleiding: dé manier om problemen op te lossen

Een probleem oplossen, dat voelt goed! Maar een probleem oplossen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet voor niets een probleem... De juiste mindset is essentieel hiervoor. En daar komt design thinking bij kijken. Deze methode wordt wereldwijd omarmd als een zeer effectieve manier van probleemoplossend denken. Hoe dat precies werkt? Dat leer je in de Design Thinking opleiding.

Design thinking gaat over vragen stellen en observeren. Het is een zoektocht naar de juiste antwoorden. Hierbij staat mensgericht denken centraal. En dat vraagt om een andere mindset dan de meeste mensen hanteren. Tijdens deze cursus Design Thinking leer je hoe je ‘out of the box’ denkt en hoe je design thinking kunt toepassen om te innoveren, ontwikkelen en problemen op te lossen.

 

Design Thinking: cursus naar een nieuwe mindset

Zoek jij een manier om je producten of diensten te verbeteren? Loop jij vaak tegen problemen aan waar je maar geen oplossing voor kunt vinden? Probeer eens een andere manier van denken. Er zal een wereld voor je opengaan. Het bedenken van oplossingen vergt kennis, creativiteit en de juiste mindset. Dit kun je leren.

Tijdens deze Design Thinking cursus ontdek je dat durven denken in mogelijkheden én onmogelijkheden een belangrijke rol speelt. Je leert verbanden op de juiste manier te leggen. Verbanden die je voorheen niet bekend waren of die je niet zag. Op deze manier kom je tot nieuwe en verrassende inzichten. Inzichten die je product of dienst écht verbeteren.

Maak tijdens de cursus Design Thinking kennis met deze wereldwijd populaire denkwijze onder mensen in het bedrijfsleven. Van KLM tot Samsung, talloze grote bedrijven hebben het al omarmd.

 

Behaal nieuwe inzichten en innovatieve resultaten

Leer een andere manier van denken en het kijken naar problemen. Je gaat aan de slag met één overkoepelende case die je op weg helpt.

Na het afronden van de Design Thinking opleiding ben jij in staat om op een creatieve manier naar problemen te kijken. Je weet verbanden te leggen en zet de mens centraal in je oplossing. Het is een zeer effectieve manier van probleemoplossend denken.

Wil jij ook je producten of diensten verbeteren? Wil je komen tot vernieuwde inzichten? Of zit je regelmatig in brainstormsessies waarbij het gewenste resultaat vaak achterwege blijft? Start dan vandaag nog met de Design Thinking opleiding en je zult zien dat je tot inzichten komt die je nooit had verwacht.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Met name ontwerpers maken al lange tijd gebruik van design thinking. Ze beginnen met niets en komen met de meest grandioze ontwerpen. Leer denken als een ontwerper en ontdek de kracht van design thinking met deze cursus. Pas het toe in je eigen onderneming, op je werk of in je privé omgeving. Je gaat anders tegen problemen aankijken en komt uiteindelijk met inzichten waar je nooit eerder aan dacht.

Tijdens de Design Thinking opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Een andere denkwijze
 • Designtraject voorbereiden
 • Ideeën vormen
 • Prototypes maken
 • Valideren
 • Toepassen en Storytelling

Met behulp van verschillende modellen ga je stapsgewijs aan de slag met design thinking. Ook leer je werken met verschillende tools.

Met de Design Thinking opleiding leer je hoe je klanten beter begrijpt en daarmee je producten en diensten aanzienlijk verbetert. Leer alles over deze denkwijze, die iedereen kan leren en toepassen.

 

DIPLOMA

Diploma

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Design Thinking in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Design Thinking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Design Thinking opleiding staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Design Thinking
3x €119,70
€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 119,70

€399,00 of €359,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!