SQL  

Nú met GRATIS tablet
SQL
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
69,80

of 


€349,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

In de SQL opleiding leer jij alles over de programmeertaal SQL

Werk jij veel met databases? Wil je deze zelf leren onderhouden en ontdekken hoe je er snel en handig gegevens uit kunt opvragen? In de SQL opleiding leer jij alle mogelijkheden kennen van de scripttaal SQL. Schrijf je vandaag nog in!

De afkorting SQL staat voor Structured Query Language en is een standaardtaal die veel gebruikt wordt in databases. Met deze taal kun je eenvoudig gegevens opvragen, aanmaken of wijzigen. De taal kan bijvoorbeeld goed ingezet worden op een sales afdeling van een bedrijf, waar vaak gewerkt wordt met een database van klantgegevens. Zo kun je met SQL bijvoorbeeld snel inzien welke klanten onder een bepaalde regio vallen door een klantenlijst op indeling van regio op te vragen.  

In de SQL opleiding leer je hoe je deze databasetaal inzet om effectief en snel gegevens op te vragen of aan te passen. Schrijf je vandaag nog in voor de SQL opleiding van NHA en ga aan de slag!


Ontdek SQL en één van de populairste dialecten       

SQL is een overkoepelende term voor de taal in zijn algemene vorm. Maar in de praktijk bestaan er veel verschillende ‘dialecten’ van de scripttaal. De SQL-dialecten zijn allemaal afwijkend van elkaar en hebben hun eigen kenmerken.      

De SQL opleiding is zeer geschikt voor jou als je meer wilt leren over deze populaire database scripttaal en een populaire dialect ervan (MySQL). Ook als je je kennis van SQL wilt opfrissen, past deze cursus goed bij jou! Tijdens de SQL opleiding ontwikkel je de kennis en vaardigheden stapsgewijs en bepaal je je eigen tempo.


Word databases de baas met de SQL opleiding 

In de SQL opleiding wordt de zeer populaire gestandaardiseerde taal SQL behandeld. Met deze taal kun je effectief databases onderhouden en de gegevens die je wilt zien snel en precies opvragen. Bij het opzetten en runnen van een webwinkel komt SQL bijvoorbeeld aan de orde. Ook binnen allerlei apps wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van SQL. De scripttaal wordt daarbij gebruikt om een brug te slaan tussen de app en een database. Na de opleiding SQL heb jij een goed beeld van het brede scala aan mogelijkheden die de programmeertaal biedt.

Er is binnen de opleiding SQL gekozen voor het gebruik van MySQL. Dit is een veelgebruikte omgeving waarin een zeer populair SQL dialect wordt gebruikt dat bij veel webtoepassingen ingezet wordt. Een voordeel van MySQL is dat deze omgeving gratis te gebruiken is.

Ben jij geïnteresseerd in SQL en wil je alles over deze scripttaal ontdekken? Schrijf je dan in voor een opleiding SQL!

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL

Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding SQL leer je alles over onderwerpen zoals:

 • Relationele Databases
 • Werken met Relationele Databases in MySQL
 • Veldtypen en veldlengtes in MySQL
 • Gegevens selecteren en filteren
 • Query resultaat filteren
 • Berekende velden
 • Groeperen van resultaten
 • Joins
 • Queries voor Data Manipulatie
 • Onderhoud van de database structuur

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL

In de combinatiecursus ga je naast het bovenstaande programma ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus SQL af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL

Na het afronden van de combinatiecursus Programmeren voor beginners + SQL kun je het NHA Instituutsdiploma behalen.

Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het examen SQL en dit met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling af te sluiten.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus SQL in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus SQL, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus SQL staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL

Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + SQL staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

SQL
5x €69,80 of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 69,80
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Programmeren voor Beginners + SQL
8x €62,40 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
8x 62,40
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!