Linux  

Nú met GRATIS tablet
Linux
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
79,85

of 


€479,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Verken het intrigerende Linux universum

Stap binnen in het veelzijdige universum van Linux! Hier ontvouwt zich de kern van talloze moderne technologische toepassingen. Deze Linux cursus neemt je mee op een spannende ontdekkingsreis door de essentie, de gebruikswijzen en de evolutie van Linux. Ontdek hoe dit besturingssysteem de gehele dynamiek van computerinteractie en softwarebeleving kan herdefiniëren. 

In onze digitale wereld van vandaag is de kennis van besturingssystemen van onschatbare waarde. Linux is een technologie die je in staat stelt om robuuste, veilige en flexibele digitale omgevingen te creëren. De vraag naar specialisten met Linux-expertise blijft onophoudelijk groeien.  

Of je nu een technische achtergrond hebt, een nieuwsgierige geest bezit of simpelweg geïntrigeerd bent door de onbegrensde mogelijkheden van Linux, begin vandaag nog aan de Linux cursus en ontdek deze wereld van grenzeloze innovatie. 

 

Lunix cursus: Jouw weg naar innovatie 

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe kennis en vooruitgang? Heb je een sterke interesse in innovatieve technologieën en geloof je in de kracht van baanbrekende ideeën? Of ben je simpelweg geïnteresseerd in een boeiende nieuwe uitdaging binnen een opwindend vakgebied? In dat geval is de Linux cursus absoluut iets wat bij jou past! 

Het maakt niet uit of je al ervaring hebt met Linux of compleet nieuw bent met dit besturingssysteem. Deze cursus biedt een veelzijdig programma dat goed aansluit bij jouw ambities, of je nu je carrière wilt versterken in softwareontwikkeling, systeembeheer of netwerktechnologie. 

 

Leer alle benodigde vaardigheden van Linux met deze cursus 

Deze cursus heeft tot doel je grondige kennis bij te brengen van het open source besturingssysteem. Gedurende de cursus zul je geleidelijk aan de essentiële vaardigheden verwerven die vereist zijn voor een effectieve omgang met Linux. Een hoogtepunt van deze cursus Linux betreft het zelfstandig opzetten en beheren van een Linux-server. 

Gedurende het verloop van de cursus zal je vertrouwd raken met verschillende onderwerpen die van groot belang zijn voor een diepgaand begrip van Linux.  

Je begint met het verkennen van Virtual Box, een platform dat je in staat stelt om virtuele omgevingen te creëren en te beheren. Vervolgens duik je dieper in de Command Line Interface (CLI), waarbij je nuttige commando's leert die je werkzaamheden doeltreffender maken. 

 

Je eigen Linux-omgeving 

Daarnaast zul je binnen deze cursus Linux kennis vergaren omtrent softwarebeheer, automatisering en scripting. Dit zal je de mogelijkheid bieden om software doeltreffend te beheren en routinetaken te automatiseren. Je zult ook ingaan op configuraties van bestandsservers, het opzetten van webservers en een diepgaander begrip krijgen van complexere thema's, zoals diskdump voor systeemherstel.  

Met de opgedane kennis ben je gereed om je eigen Linux-omgeving te ontdekken en optimaal te benutten. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Linux

In de cursus Linux komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn: 

 • Virtual Box 
 • CLI, handige commando’s 
 • Vi, man-pagina’s, targets, software-management 
 • Remote beheer, devices 
 • Softwarebeheer, automatiseren van handelingen, scripting 
 • Scripting: variabelen, if-then-else en loops 
 • Samba, NFS, Apache en FTP 
 • Diskdump, Joomla! en Webmin 
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Linux af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Linux uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Linux, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Linux staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Linux
6x €79,85 of €479,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 79,85
of €479,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!