Java  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Java
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
4x
84,80

of 


€399,00 €339,15
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Leer computers programmeren met Java: volg de Java cursus

Vind jij het tof om computerkracht te gebruiken om problemen op te lossen? Door een goed computerprogramma te schrijven kun jij computers inzetten als oplossing voor een probleem. Om computers te programmeren wordt er vaak gebruikgemaakt van Java, een van de populairste programmeertalen ter wereld. In de Java cursus van NHA leer je alles over deze programmeertaal. Schrijf je snel in en ontdek de kunst van het programmeren.

Java wordt vaak ingezet om objectgeoriënteerd te programmeren. Tijdens de Java opleiding van NHA verdiep jij je niet alleen in de bouwstenen van programmeren in het algemeen, maar leer je ook meer over het objectgeörienteerd programmeren. Zo ben je na deze opleiding in staat om eenvoudig problemen op te lossen met behulp van Java.           


Verdiep je in de meestgebruikte programmeertaal       

Ben jij geïnteresseerd in programmeren en ben je handig met computers? Beheers jij al een of meerdere programmeertalen en wil je nu graag jouw kennis uitbreiden en je verdiepen in Java? Dan is de Java cursus van NHA zeer geschikt voor jou. 

Om te starten met deze Java opleiding is enige kennis van programmeren vereist. Je gaat namelijk direct aan de slag met Java. Jij ontdekt stapsgewijs wat je moet weten over deze populaire programmeertaal om er zelf mee aan de slag te gaan.              


Leer alles over applicaties in de Java cursus   

Met Java worden applicaties ontwikkeld die het internet plezanter, handiger en dus dynamischer maken. Deze technologie zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld online kunnen chatten, foto’s kunnen uploaden en games kunnen spelen. Zonder Java zouden veel applicaties op onze computers niet werken. In een Java cursus ontdek jij zelf hoe dit soort applicaties werken.

Tijdens de Java opleiding maak jij gebruik van de opensource software ontwikkelomgeving BlueJ. Hier ga je spelenderwijs mee aan de slag om alle kennis die je opdoet direct in de praktijk te brengen. Zo ontwikkel jij in de Java cursus stap voor stap jouw kennis over de populaire programmeertaal.               


Praktische Java opleiding: leer zelf een programma schrijven 

In de Java cursus van NHA worden klassen, objecten en instanties uitgebreid behandeld. Ook leer je hoe je constructors en methoden (met en zonder parameters) toevoegt aan de klassen. Je bent praktisch met de lesstof bezig. Daardoor leer je eenvoudig methoden programmeren die meer doen dan alleen het wijzigen of teruggeven van waarden.

Het if- en switch statement, verschillende basisexpressies en diverse String-methoden komen ook aan bod in de Java opleiding. Met deze kennis van de programmeertaal ben jij al snel in staat om een selectie toe te voegen wanneer je het programma opdrachten laat uitvoeren. Ook onderwerpen als abstractie, overerving, arrays en de for-lus worden behandeld in de Java cursus. Zo krijg jij een goed beeld van de mogelijkheden die Java te bieden heeft.

De Java opleiding bevat naast theoretische achtergrond ook uitgebreid demomateriaal en oefenopgaven. Door praktisch aan de slag te gaan met de theorie en deze direct toe te passen in de praktijk merk je dat je steeds handiger wordt met Java. Al binnen enkele maanden kun jij zelf je eigen computerprogramma schrijven. Schrijf je snel in voor de Java cursus en begin vandaag nog met studeren!      

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java. Zo leer jij de basis van het programmeren en leg je de grondbeginselen voor een mooie toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Java cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld;

 • De BlueJ ontwikkelomgeving
 • Objecten en klassen
 • Klassedefinitie
 • Expressies en statements
 • Selectie
 • Interactie tussen objecten
 • Objecten groeperen in collecties
 • Overerving en abstractie
 • Arrays en for-lus
 • Unit Test en Debuggen

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Kies je voor de combinatiecursus? Dan leer je ook meer over de volgende onderwerpen:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Java af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Na het afronden van de combinatiecursus Programmeren voor beginners + Java kun je het NHA Instituutsdiploma behalen.

Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het examen Java en dit met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling af te sluiten.

 


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Java in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Java, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Java staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java

Voor de combinatiecursus Programmeren voor Beginners + Java staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Java
4x €84,80
€399,00 of €339,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
4x 84,80

€399,00 of €339,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Programmeren voor Beginners + Java
8x €61,55
€579,00 of €492,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
8x 61,55

€579,00 of €492,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis headphone of tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!