Game Developer  

Nú met GRATIS tablet
Game Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
93,20

of 


€559,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Met deze Game Developer opleiding ontwikkel je je eigen 3D games!

Droom jij van het ontwikkelen van je eigen 3D game? Maak je droom waar en start met de Game Developer opleiding! Laat je zelf bedachte personages tot leven komen en laat ze de strijd met het kwaad aangaan. Waar je voorkeur ook ligt, RPG, FPS of simulatie, met deze Game Developer opleiding ga jij je droomspel creëren.

Weet je niet wat RPG, FPS of NPC betekent? Geen probleem! Ook als je helemaal niets weet van het werk van een game developer, dan nog is deze opleiding erg geschikt voor jou! De opleiding Game Developer start namelijk bij de absolute basis en is daarmee geschikt voor iedereen die droomt van het ontwikkelen van zijn of haar eigen 3D game.

Al jouw waanzinnige ideeën voor een game ga je omzetten naar realiteit met het (gratis) programma Unity. Stap voor stap word je in deze Game Developer opleiding uitgelegd hoe jij je eigen virtuele wereld creëert en je ideeën tot leven laat komen.

 

Ontwikkel de ultieme game

De nacht is ingevallen. Het zwakke licht van de maan schijnt op een donker figuur in een steegje. Je kunt nog net een glimp opvangen van een man in een lange zwarte cape met grote capuchon. Terwijl de regen hard naar beneden komt, loopt de man steeds harder.

Dan kijkt hij plots achterom, recht in de camera. Zijn gezicht zit vol littekens en de angst is duidelijk zichtbaar in zijn ogen. De mysterieuze man kijkt verschikt omhoog wanneer hij een hard geluid boven hem op een van de vele daken om hem heen hoort. Daar staat een duister monster met enorme vleugels. Fel rode ogen kijken de man woest aan en het monster laat zijn vlijmscherpe tanden kwaadaardig zien. De man schrikt zichtbaar en rent met grote passen weg de duisternis in.

Een mooi begin voor een fantastisch computerspel of niet? Laat ook jouw fantasie de vrije loop en bedenk een verhaallijn, personages en een unieke wereld voor jouw eigen 3D game. In de Game Developer opleiding leer je hoe jouw verhaal ontwikkelt tot dé ultieme game. Van muziek tot belichting: stapsgewijs leer jij nieuwe onderdelen van het programma Unity. En voor je het weet heb jij het perfecte spel ontwikkelt met behulp van deze Game Developer opleiding.

 

Leer stapsgewijs een volledige game te ontwikkelen met deze Game Developer opleiding

Alles, maar dat ook écht alles, komt aan bod tijdens de opleiding Game Developer. Stap voor stap leer je het programma Unity kennen. Dit programma laat je de geleerde theorie direct in de praktijk toepassen. Je gaat dus meteen al aan de slag met de ontwikkeling van je game.

Assets, animaties, particals en scripting: het komt allemaal aan bod tijdens de Game Developer opleiding. Maar ook onderwerpen als belichting, interface, data en scenes worden natuurlijk niet overgeslagen.

Je ontdekt de kracht van geluiden en muziek aan een game. En je leert prachtige werelden te ontwerpen voor je avatars.

Zoals we eerder al aangaven, begint deze Game Developer opleiding bij de basis. Dus ook zonder enige ervaring als Game Developer kun jij hét ultieme 3D spel ontwikkelen.

Wanneer je de Game Developer opleiding hebt afgerond, dan ken je alle aspecten van het programma Unity. Je eerste game heb je inmiddels ontwikkelt. Nu kun je vol zelfvertrouwen zelfstandig aan de slag.

Jouw game wordt visueel ijzersterk. De spectaculaire muziek tilt het naar een hoger niveau. En je doordachte personages beleven de mooiste avonturen in jouw schitterende virtuele wereld.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De opleiding Game Developer staat boordevol met tips en tricks om een prachtige 3D game te ontwikkelen. Maar natuurlijk word je ook van begin tot eind begeleid in het creëren van je game. Een goede stapsgewijze uitleg die voor iedereen makkelijk te begrijpen is, word je aangereikt. En natuurlijk kun je altijd de hulp inschakelen van je docent.

Je kunt in de opleiding Game Developer onder andere de volgende onderwerpen verwachten:

 • Game Objects en Componenten
 • Scripting
 • Assets
 • Muziek en Geluid
 • User Interface
 • Belichting
 • Animaties
 • Scenes

Treedt toe tot de bijzondere gamewereld en zet je eerste stappen als game ontwikkelaar met deze uitgebreide Game Developer opleiding!

DIPLOMA

Diploma

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Game Developer is geen specifieke vooropleiding vereist.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Game Developer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Game Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Game Developer opleiding staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Game Developer
6x €93,20 of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 93,20
of €559,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!