Functioneel Beheerder  

Nú: met GRATIS tablet
Functioneel Beheerder
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
83,20

of 


€499,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Word de onmisbare factor in informatievoorziening met de opleiding Functioneel Beheerder

Informatievoorziening is cruciaal in elke organisatie. Functioneel Beheerders zijn er verantwoordelijk voor dat die informatievoorziening betrouwbaar is en soepel verloopt. Wil jij deze belangrijke functie vervullen binnen een organisatie? Dan zet jij met deze opleiding Functioneel Beheerder de eerste stap naar deze boeiende job.

Heb jij interesse in informatiebeheer? En zou je hier dolgraag jouw job van maken? Dan ben je op de juiste weg met deze opleiding! Als Functioneel Beheerder heb jij namelijk de touwtjes in handen. ICT is jouw sterke punt maar eigenlijk ben je van alle markten thuis. Op een praktische wijze ga jij in deze opleiding aan de slag met alle facetten van dit interessante vakgebied.

 

Je kennis updaten of uitbreiden? Volg de opleiding Functioneel Beheerder!

Wil jij mensen en informatie samenbrengen? Ben je sterk in ICT en heb je een kritische blik? Dan is de opleiding Functioneel Beheerder perfect voor jou. Met deze opleiding word jij klaargestoomd voor deze uitdagende job. Zorgen voor betrouwbare, wendbare, schaalbare en innovatieve informatievoorziening, dat is jouw doel!

Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten met de opleiding Functioneel Beheerder. Je begint namelijk gewoon bij de basis.

Ben jij al functioneel beheerder? Ook dan kun je prima uit de voeten met deze opleiding. Als functioneel beheerder moet je namelijk meegaan met de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Met deze opleiding Functioneel Beheerder zorg jij ervoor dat jouw kennis wordt opgefrist en up to date is!

 

Ontdek de verantwoordelijkheden van de functioneel beheerder

Als functioneel beheerder ben je altijd op zoek naar nieuwe en betere manieren om de informatievoorziening binnen je organisatie te verbeteren. Hoe je dit zo efficiënt mogelijk doet en welke middelen je hiervoor kunt inzetten, leer je in deze opleiding. Functioneel Beheerders zijn van alle markten thuis. Aan de hand van de vele tips, praktijkvoorbeelden en gereedschappen die jou in deze opleiding worden aangereikt, word jij daarop voorbereid!

Tijdens de Functioneel Beheerder opleiding ontdek jij eerst wat de rol van een functioneel beheerder inhoudt en welke werkzaamheden hierbij komen kijken. Daarna ga jij dieper in op onderwerpen als persona’s en klantbehoeften. Ook leer je meer over communicatie en welke sociale aspecten hierin van belang zijn. Interactie met jouw collega’s is immers een groot onderdeel van deze functie.

Omdat functioneel beheer een dynamisch vakgebied is kijken we tevens naar de toekomst van het vakgebied en de rol en verantwoordelijkheden van de functie. Je ontdekt de oplossingen voor allerlei problemen en situaties waarmee je in je dagelijkse werkzaamheden te maken zult krijgen. Met de opleiding Functioneel Beheerder ben jij dus optimaal voorbereid op je nieuwe job.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

Met de opleiding Functioneel Beheerder leer jij hoe je de informatievoorziening beter laat aansluiten en inzet. Maar wil jij nog betere bedrijfsresultaten behalen? Met de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management leer jij ook bedrijfsprocessen te optimaliseren en de workflow te verbeteren. Op die manier voeg je pas echte waarde toe!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in deze opleiding Functioneel Beheerder:

 • Wat doet een functioneel beheerder
 • Wat is je plaats in de organisatie
 • Wie zijn je belanghebbenden
 • Gebruiken, beheren en bewaken
 • Verzamelen, vertalen en bepalen
 • Realiseren, accepteren en implementeren
 • De toekomst van de functioneel beheerder
 • Klantbehoeften bepalen
 • Gestructureerd problemen oplossen

 

Om een duidelijk beeld te krijgen van wat de functie van een functioneel beheerder precies inhoudt, start de opleiding Functioneel Beheerder met een duidelijke en uitgebreide uitleg over de werkzaamheden en processen die hierbij komen kijken. Je ontdekt daarmee niet alleen wat jou in deze job te wachten staat, maar ook welke rol jij zult vervullen binnen een team en organisatie.

Daarnaast leer jij welke gereedschappen je inzet om efficiënt te werk te gaan als functioneel beheerder. De opleiding biedt een duidelijke handleiding met een uitgebreide woordenlijst en een handige gereedschapskist met tools die onmisbaar zijn voor elke functioneel beheerder.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

Naast bovenstaande onderwerpen ga je ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • bedrijfsprocessen optimaliseren;
 • verspilling voorkomen op het gebied van transport, voorraad, overproductie, overbodige proceshandelingen en meer;
 • verbeteren van de flow en waarde toevoeging.
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij de cursus Functioneel Beheerder af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

De combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor beide examens, dan ontvang je van ons het overkoepelende NHA-instituutsdiploma Functioneel Beheerder + Lean Management.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Functioneel Beheerder in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Functioneel Beheerder, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Functioneel Beheerder is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

De studieduur voor de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd.

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Functioneel Beheerder
6x €83,20 of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 83,20
of €499,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Functioneel Beheerder + Lean Management
9x €88,80 of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 88,80
of €799,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!