Back-end Developer  

Nú met GRATIS tablet
Back-end Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
70,75

of 


€849,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Draag de verantwoordelijkheid over de website met de Back-end Developer opleiding

Tegenwoordig staan er miljoenen websites online die dagelijks miljarden bezoekers krijgen. Het succes van die websites hangt af van de gebruikservaring. Dat betekent dat websites niet zomaar kunnen worden gebouwd maar ook moeten worden getest, onderhouden en debugged. Met de Back-end Developer opleiding leer jij hoe je dat doet!

Elke website bestaat uit een voorkant (front-end) die alle bezoekers zien. Maar voor een fijne gebruikservaring van deze voorkant, is het belangrijk dat de achterkant van die website (back-end) goed werkt.

De back-end bestaat uit een database, een server en applicatie. Start jij met de opleiding Back-end Developer? Dan leer jij hoe je deze onderdelen laat samenwerken en communiceren.
 

Opleiding Back-end Developer als startpunt én aanvulling

Wil jij graag met de back-end van een website aan de slag? Dan is deze opleiding de beste keus. Ook als jij al werkzaam bent in de IT-sector en je jouw kennis van de back-end graag wil uitbreiden!

Ga jij deze Back-end Developer opleiding volgen? Dan is het handig als je al kennis van of ervaring met programmeertalen hebt. Je gaat dan makkelijker door de lesstof heen. Maar specifieke voorkennis is niet vereist om te starten.

De Back-end Developer opleiding start bij de basis. Daarnaast staat de cursus vol met extra uitleg en voorbeelden. Is er toch nog iets niet helemaal duidelijk? Dan kun je gebruik maken van de vraagmoment om jouw persoonlijke docent vragen te stellen. Je staat er dus nooit alleen voor!
  

Van basis tot pro met de Back-end Developer opleiding

De back-end van een website is niet zichtbaar voor gebruikers maar wel belangrijk voor de gebruikservaring. Om deze soepel te laten verlopen, moet elk onderdeel goed werken. Hoe je deze onderdelen programmeert en onderhoudt, leer je in deze Back-end Developer opleiding!

Tijdens de opleiding ga je aan de slag met webdesign. Je start met de basisprincipes en breidt jouw kennis uit door dieper in te gaan op onderwerpen als HTML-structuur, de opmaaktaal CSS3 en Bootstrap. Hierbij komt ook het belang van user experience aan bod en ontdek je hoe digitale wireframes werken.

Om de verantwoordelijkheid over de back-end van een website te kunnen dragen, is het belangrijk dat jij ook verstand hebt van programmeertalen. Je leert daarom in deze Back-end Developer opleiding omgaan met JavaScript en de uitbreiding jQuery, maar je gaat je voornamelijk specialiseren in de programmeertaal Python.

Deze populaire en toegankelijke programmeertaal wordt door veel webdevelopers gekozen als specialisatie. Omdat het leren van een programmeertaal een flinke uitdaging kan zijn, maak je kennis met Django. Dit Python-framework helpt jou door deze uitdaging heen.

Na het afronden van deze Back-end Developer opleiding beschik jij over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als back-end developer aan de slag te gaan.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Back-end Developer opleiding leer jij alles wat je moet weten om te starten als back-end developer. Daarvoor ga jij je verdiepen in vier onderdelen:

1. Webdesign

 • Beginnen met webdesign: In les 1 tot en met 10 zet je de eerste stappen op het gebied van webdesign. Je doet de nodige basiskennis op, onder meer over de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst, het toevoegen van links en het gebruik van afbeeldingen, tabellen en formulieren. Daarnaast leer je rekening te houden met zoekmachines en je doelgroep.
 • Het internet mooier maken: Hoewel je ook met HTML aan de opmaak van een pagina kunt sleutelen, kun je jouw websites een stuk fraaier maken als je ook CSS gebruikt. In les 11 tot en met 22 doe je basiskennis op over deze opmaaktaal en leer je over het CSS Box Model, responsive design en animaties. Tot slot laten we zien hoe je een website online kunt zetten en deze kunt verfraaien met het populaire framework Bootstrap.
 • Online expert: Na de eerste twee onderdelen beheers je de basis: je kunt een eenvoudige website bouwen die door anderen bezocht kan worden. In dit derde en laatste onderdeel breid je jouw kennis uit, zodat je websites er nog beter uitzien en toegankelijker zijn. Dit doe je door onder meer aandacht te besteden aan user experiencewireframes, JavaScript en privacywetgeving.

 

2. Python

Er bestaan duizenden verschillende programmeertalen. Omdat je ze niet allemaal kunt kennen, specialiseren back-end developers zich in één specifieke programmeertaal. In deze opleiding Back-end Developer ga jij je verdiepen in een van de meest populaire van deze talen; Python.

  
3. Django

Een programmeertaal leren kan zeer uitdagend zijn. Het schrijven van een programmacode is dan ook voor een beginner nog erg ingewikkeld. Om dit proces makkelijker te maken ga je in deze Back-end Developer opleiding aan de slag met het Python-framework Django. Dit framework helpt jou bij het schrijven van je code.

 
4. Agile Scrum

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen ervoor om te werken volgens het Agile Scrum principe. Als back-end developer maak jij in veel gevallen deel uit van het Scrum-team. Tijdens de cursus leer jij de basisbeginselen van deze efficiënte werkwijze.

 

DIPLOMA

Diploma

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Voor de modules Webdesign en Python kun jij je aanmelden voor een theorie-examen dat je thuis aflegt. 

Daarnaast maak je een overkoepelend praktijkexamen, dat je ook gewoon thuis maakt. Aanmelden voor het praktijkexamen gaat heel eenvoudig via Plaza.

Tot slot kun je ervoor kiezen om de module Agile Scrum kun je afronden met het EXIN Agile Scrum Foundation examen. Je ontvangt dan een officieel certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel wordt kennis van of ervaring met programmeertalen aangeraden.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Back-end Developer in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Back-end Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Back-end Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema beroepsspecifieke competenties.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Back-end Developer
12x €70,75 of €849,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 70,75
of €849,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!