Personeelszaken Basiskennis  

Nú: met GRATIS tablet
Personeelszaken Basiskennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
32,15

of 


€289,00
4.6/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leer de basis van personeelsbeleid in de opleiding Personeelszaken Basiskennis

Heb je een eigen bedrijf en personeel in dienst? Werk je bij de personeelsdienst van een bedrijf of wil je daar gaan werken? De opleiding Personeelszaken Basiskennis is een duidelijke introductie in het veelzijdige vakgebied.

Of je nu zelf personeel in dienst hebt, bij een bedrijf verantwoordelijk bent voor de HR-afdeling of leidinggevende bent: een goede basiskennis van dit vakgebied komt altijd van pas.

Werving en selectie

In de cursus Basiskennis Personeelszaken verwerf je de kennis en vaardigheden die je nodig hebt als je bezig bent met personeelsbeleid en -zaken. De cursus geeft een compleet beeld van alle elementaire thema's.

Naast doeltreffende wervings- en selectieprocedures op te zetten leer je ook contracten af te sluiten. Je ervaart hoe je functioneringsgesprekken voert en maakt kennis met de regelgeving inzake sociale zekerheid.

Mensenwerk

Personeelszaken betekent werken mét mensen. Dat maakt je werkzaamheden extra afwisselend en uitdagend. In de cursus is er ruim aandacht voor bijvoorbeeld verzuim, stress en ongewenst gedrag. Aan de hand van praktische voorbeelden en duidelijke richtlijnen leer je hoe je daarmee om kunt gaan.

Meteen toepasbaar

De opleiding Personeelszaken Basiskennis bestaat uit de volgende zes modules:

 • inleiding in personeelszaken;
 • arbeidsrecht;
 • uitvoering arbeidscontract;
 • sociale zekerheid;
 • welzijn op het werk;
 • personeelsbeleid.

Na deze HR-cursus ben je op de hoogte van de basisprincipes voor een efficiënt personeelsbeleid en personeelszaken. Je kunt de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan onmiddellijk toepassen in je eigen werkomgeving, maar ook gebruiken als start van een carrière in Human Resource Management (HRM).


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Personeelszaken Basiskennis

In deze overzichtelijke opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Deze kennis is een must voor iedereen die in zijn of haar job met personeelszaken in aanraking komt. De cursus Personeelszaken basiskennis bestaat uit de volgende 6 modules: 

Inleiding in personeelszaken

We behandelen de basisprincipes en definities van personeelszaken en human resources (HRM) en duiden het belang van een heldere organisatiestructuur en een goed inzicht in de organisatiecultuur.

Arbeidsrecht

In deze module behandelen we de wettelijke verplichtingen die van belang zijn bij het in dienst treden van personen in een onderneming. Ook de regelgeving in verband met de ondernemingsraad, het comité voor preventie en bescherming op het werk en de syndicale delegatie komen uitvoerig aan bod.

Uitvoering arbeidscontract (arbeidsduur)

De derde module gaat in op diverse procedures en maatregelen die men tegenkomt gedurende de looptijd van een arbeidscontract.

Sociale zekerheid

In deze module wordt de Belgische sociale zekerheid op een duidelijke manier gepresenteerd en leer je de regels kennen die gelden bij het dienen van een arbeidscontract. Ook de maatregelen in verband met ziekte en invaliditeit, werkloosheid, pensioenen en gezinsbijslagen worden toegelicht.

Welzijn op het werk

In deze module komen de welzijnswet, veiligheid op het werk, verzuim en grensoverschrijdend of ongewenst gedrag en alle aspecten van de welzijnsproblematiek uitvoerig aan bod. Bovendien leer je hiermee strategisch omgaan en eventuele risico's detecteren en beheersen. Afsluitend worden actuele thema's als diversiteit, stress en ergonomie zeer praktijkgericht behandeld.

Personeelsbeleid

De laatste module gaat concreet in op de verschillende instrumenten en technieken die je nodig hebt voor het selecteren, aanwerven en begeleiden van personeel. Het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het managen van competenties, het coachen van personeelsleden,… alle belangrijke technieken en methoden komen aan bod. In een afsluitend hoofdstuk word je bovendien ingeleid in de basisprincipes van het leidinggeven en efficiënt communiceren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Personeelszaken Basiskennis, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Personeelszaken Basiskennis

Duidelijke cursus.

10/10
Personeelszaken Basiskennis

Tot nog toe valt de cursus heel goed en voldoet aan de verwachtingen. Deze zet aan tot nog meer opzoekingswerk waarbij we enkel maar meer kunnen leren.

10/10
Personeelszaken Basiskennis

De cursus is vlot in te studeren en gemakkelijk te begrijpen. De cursus is voor mij ook super interessant, ik werk met de vaste nachtpost dus de manier van werken is ideaal. Heel gemakkelijk te combineren. Ik kan studeren waar en wanneer ik wil. Ook voor mensen met een druk sociaal leven lijkt mij deze cursus te doen. De papieren cursus die je krijgt is een groot pluspunt, op papier studeren is persoonlijk meer mijn ding. Alles is vlot te lezen, de huiswerkopgaven zijn allemaal vrij duidelijk. Ik vind de cursus echt top. Ik mis enkel een oefen examen of zoiets dergelijk. Als voorbereiding op het echte examen. Maar voor de rest, alles top!

10/10
Personeelszaken Basiskennis

Heel vlug verbetering van de huistaken, goede uitleg, vlotte cursus

DIPLOMA

Diploma Personeelzaken Basiskennis

Bij NHA rond jij de cursus Personeelszaken Basiskennis af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Personeelszaken Basiskennis in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Personeelszaken Basiskennis, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema personeelsmanagement. 
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Personeelszaken Basiskennis
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 36,60
of €329,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 32,15
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Duidelijke cursus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!