Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Sterke Drankenkennis

Sterke Drankenkennis
Gratis proefles
Inschrijven
3x
49,70
of ineens
€149,00
ALGEMEEN

Expert worden in sterke en gedistilleerde dranken? Volg de cursus Sterke Drankenkennis

Wil je meer weten over sterke dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse whisky en Russische wodka? Met de cursus Sterke Drankenkennis word je een ware expert.

Achter iedere fles sterke drank gaat een interessant en verrassend verhaal schuil: een opmerkelijke smaaksensatie, een specifieke productiemethode, een bijzonder ingrediënt, een uniek productiegebied of een bijzonder stuk historie.

Een boeiende wereld

In de cursus Sterke Drankenkennis maak je kennis met de fascinerende wereld van sterke en gedistilleerde dranken. Deze opleiding is beslist een aanrader wanneer je in een drankenwinkel, bar of restaurant werkt. Maar ook als je zelf van een goed glas sterke drank houdt, beleef je veel plezier aan deze cursus.

Leren proeven

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van sterke drank en ben je geïnteresseerd in het productieproces? Wil je leren proeven en weten hoe je de basisgrondstoffen herkent? Dit en meer komt allemaal aan bod in deze compacte cursus.

Likeuren en cocktails

Je krijgt inzicht in de verschillende soorten sterke dranken en maakt kennis met de gedistilleerde dranken uit granen zoals whisky, of uit vruchten zoals cognac en calvados. Je ontdekt de dranken die uit planten worden gemaakt, bijvoorbeeld tequila, en leert over likeuren en cocktails.

In de cursus Sterke Drankenkennis is er ook aandacht voor de effecten van alcohol op de gezondheid, de Europese wetgeving en etikettering.

Goed op je cv

Met de kennis die je in de cursus vergaart, ontwikkel je je tot specialist op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Een mooie aanvulling op je cv als je in de horeca werkt of wilt werken.

Ben je niet beroepsmatig maar uit interesse geïnteresseerd in dit onderwerp? Ook dan is cursus Drankenkennis een goede keuze.

PROGRAMMA

Studieprogramma Sterke Drankenkennis

De cursus Sterke Drankenkennis bestaat uit 11 lessen. In de eerste lessen kijken we naar de geschiedenis van gedistilleerde dranken en de basis voor een indeling naar grondstoffen. Je krijgt ook achtergrondinformatie over het distillatieproces. Ook belangrijk is de les die een beeld geeft van het proeven van sterke dranken. Hoe proeven we? Waar letten we op bij de kleur, geur en smaak? Wat is de invloed van houtrijping? En als allerbelangrijkste: kan men basisgrondstoffen herkennen in het distillaat? Bovendien krijg je theorie rondom alcohol en gezondheid. Wat is er goed voor ons en wat gebeurt er als we te veel alcohol drinken?

Vervolgens gaat de cursus dieper in op de verschillende sterke dranken. We beginnen met de gedistilleerde dranken gemaakt uit granen. De belangrijkste en bekendste is toch wel whisk(e)y. Van belang hierbij zijn ook de (inter)nationale producenten die door de geschiedenis heen vorm hebben gegeven aan deze producten. Na granen, behandelt de cursus de gedistilleerde dranken gemaakt uit vruchten zoals druiven, appels en peren, bijvoorbeeld cognac of calvados. Daarnaast kan men ook uit planten alcohol distilleren. Het bekendste voorbeeld hiervan is tequila. Verder  werpt de cursus een blik op anijsdranken, likeuren en cocktails.

Ter afsluiting van de cursus geven wij jou een compleet beeld van de verkoop en Europese wetgeving rond gedistilleerde dranken. We leren je de wetgeving rond etikettering en hoe je een etiket leest. Tevens komen ontvangst, opslag en verkoop van sterke dranken aan bod. We raden je echter ook aan om zelf op zoek te gaan naar bijkomende informatie. Je kunt natuurlijk geen kennis van sterke dranken opdoen zonder een en ander in de praktijk toe te passen.

DIPLOMA

Diploma Sterke Drankenkennis

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld tempo van  3 à 4 lessen per maand. Liever sneller of langzamer? U bepaalt uw eigen tempo.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Sterke Drankenkennis
meest gekozen Met hulp
3x 59,70
of ineens €179,00
Inschrijven
Zonder hulp
3x 49,70
of ineens €149,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!