Sterke Drankenkennis  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Sterke Drankenkennis
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
3x
80,73

of 


€269,00 €242,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Expert worden in sterke en gedistilleerde dranken? Volg de cursus Sterke Drankenkennis

Wil je meer weten over sterke dranken? Smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse whisky en Russische wodka? Met de cursus Sterke Drankenkennis word je een ware expert.

Achter iedere fles sterke drank gaat een interessant en verrassend verhaal schuil: een opmerkelijke smaaksensatie, een specifieke productiemethode, een bijzonder ingrediënt, een uniek productiegebied of een bijzonder stuk historie.

Een boeiende wereld

In de cursus Sterke Drankenkennis maak je kennis met de fascinerende wereld van sterke en gedistilleerde dranken. Deze opleiding is beslist een aanrader wanneer je in een drankenwinkel, bar of restaurant werkt. Maar ook als je zelf van een goed glas sterke drank houdt, beleef je veel plezier aan deze cursus.

Leren proeven

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van sterke drank en ben je geïnteresseerd in het productieproces? Wil je leren proeven en weten hoe je de basisgrondstoffen herkent? Dit en meer komt allemaal aan bod in deze compacte cursus.

Likeuren en cocktails

Je krijgt inzicht in de verschillende soorten sterke dranken en maakt kennis met de gedistilleerde dranken uit granen zoals whisky, of uit vruchten zoals cognac en calvados. Je ontdekt de dranken die uit planten worden gemaakt, bijvoorbeeld tequila, en leert over likeuren en cocktails.

In de cursus Sterke Drankenkennis is er ook aandacht voor de effecten van alcohol op de gezondheid, de Europese wetgeving en etikettering.

Goed op je cv

Met de kennis die je in de cursus vergaart, ontwikkel je je tot specialist op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Een mooie aanvulling op je cv als je in de horeca werkt of wilt werken.

Ben je niet beroepsmatig maar uit interesse geïnteresseerd in dit onderwerp? Ook dan is de cursus Sterke Drankenkennis een goede keuze.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Sterke Drankenkennis

De cursus Sterke Drankenkennis bestaat uit 11 lessen. In de eerste lessen kijken we naar de geschiedenis van gedistilleerde dranken en de basis voor een indeling naar grondstoffen. Je krijgt ook achtergrondinformatie over het distillatieproces. Ook belangrijk is de les die een beeld geeft van het proeven van sterke dranken. Hoe proeven we? Waar letten we op bij de kleur, geur en smaak? Wat is de invloed van houtrijping? En als allerbelangrijkste: kan men basisgrondstoffen herkennen in het distillaat? Bovendien krijg je theorie rondom alcohol en gezondheid. Wat is er goed voor ons en wat gebeurt er als we te veel alcohol drinken?

Vervolgens gaat de cursus dieper in op de verschillende sterke dranken. We beginnen met de gedistilleerde dranken gemaakt uit granen. De belangrijkste en bekendste is toch wel whisk(e)y. Van belang hierbij zijn ook de (inter)nationale producenten die door de geschiedenis heen vorm hebben gegeven aan deze producten. Na granen, behandelt de cursus de gedistilleerde dranken gemaakt uit vruchten zoals druiven, appels en peren, bijvoorbeeld cognac of calvados. Daarnaast kan men ook uit planten alcohol distilleren. Het bekendste voorbeeld hiervan is tequila. Verder werpt de cursus een blik op anijsdranken, likeuren en cocktails.

Ter afsluiting van de cursus geven wij jou een compleet beeld van de verkoop en Europese wetgeving rond gedistilleerde dranken. We leren je de wetgeving rond etikettering en hoe je een etiket leest. Tevens komen ontvangst, opslag en verkoop van sterke dranken aan bod. We raden je echter ook aan om zelf op zoek te gaan naar bijkomende informatie. Je kunt natuurlijk geen kennis van sterke dranken opdoen zonder een en ander in de praktijk toe te passen.

DIPLOMA

Diploma Sterke Drankenkennis

Bij NHA rond jij de cursus Sterke Drankenkennis af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.

Eventuele dranken die behandeld en geproefd dienen te worden, dien je zelf aan te schaffen.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Sterke Drankenkennis in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Sterke Drankenkennis, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Sterke Drankenkennis
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 89,73

€299,00 of €269,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
3x 80,73

€269,00 of €242,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!