WordPress  

Nú met GRATIS tablet
WordPress
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
58,20

of 


€349,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Een eigen WordPress website ontwerpen? Je leert er alles over in de cursus WordPress

Wil je zelf websites maken met het gratis programma WordPress? Beroepsmatig of als hobby? Van statische pagina's tot dynamische berichten in een blog: met de cursus WordPress heb je alle technieken snel onder de knie. Je maakt bovendien kennis met veel aanvullende functies, zoals thema's en plug-ins.

Je hebt ze vast wel eens gezien: prachtige websites met bewegende afbeeldingen en reactiemogelijkheden, volledig geoptimaliseerd voor Google. De kans is groot dat je dan een WordPress website hebt gezien.


Maak een website zonder programmeerkennis!

Met het gratis contentmanagementsysteem WordPress ontwikkel je zonder programmeerkennis een website, blog of webshop, die ook nog eens gemakkelijk gevonden wordt door zoekmachines als Google en Bing. In de cursus WordPress leer je hoe je dat doet.

De cursus WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en praktijkgericht. Vanaf dag één ga je aan de slag met je eigen website.

Je leert hoe je je website kan uitbreiden en aanpassen en je ontdekt hoe jouw website goed zichtbaar wordt in zoekmachines. Je maakt kennis met verschillende aanvullende programma's voor je WordPress-site en je leert hoe je die kunt installeren.

Uitgebreide cursus WordPress

In de cursus WordPress komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

 • installeren en hosten van WordPress websites;
 • onderhoud;
 • vormgeven;
 • widgets en plug-ins gebruiken;
 • SEO (zoekmachine-optimalisatie).

Je beschikt al snel over voldoende vaardigheden om goed met WordPress aan de slag te gaan en de vele functionaliteiten optimaal te benutten.

Je eigen website, blog of webshop

Je eigen WordPress website ontwerpen, ontwikkelen en beheren? Met de cursus WordPress leer je alles wat nodig is. Je zet zonder enige programmeerkennis een pracht van een website, blog of webshop online.

Hobby of werk? Volg deze veelzijdige, uitdagende thuiscursus en je kunt meteen van start!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma WordPress

In deze cursus leer je onder andere:

WordPress installeren en hosten

De cursus WordPress begint met het downloaden, installeren en configureren van het gratis softwarepakket WordPress. Hiervoor heb je 'hosting', huisvesting voor jouw website en database, nodig. Wij laten je zien hoe jij jouw hosting het meest optimaal gebruikt en waar je deze kunt aanvragen.

Als je WordPress hebt geïnstalleerd, tonen we je hoe jij op het systeem inlogt en ervoor zorgt dat jij voor een of meer gebruikers een account maakt. Hiermee kun je zelf, samen met eventuele andere gebruikers, jouw website volledig onderhouden!

Jouw WordPress website vormgeven

Je leert thema's downloaden en installeren om jouw website een mooi design te geven zonder dat je grafische programma's zoals Photoshop of Indesign hoeft te gebruiken. Je leert ook dit design naar jouw wens aan te passen zodat jouw website levendiger en aantrekkelijker wordt.

Widgets en plugins

Kant-en-klare uitbreidingen voor het WordPress systeem worden ook wel 'widgets' en 'plugins' genoemd. Met deze kleine programma's installeer je met enkele klikken nieuwe functionaliteiten, zoals koppelingen met Facebook, Twitter en websitestatistieken voor jouw website. Zo laat je zien dat je actief en actueel bent. Wij leren je hoe je zonder programmeerkennis deze uitbreidingen probleemloos kunt installeren en activeren.

Google houdt van WordPress

Een veelgeprezen voordeel van het ontwikkelen van websites met WordPress is dat websites goed worden geïndexeerd door zoekmachines zoals Google. Dit houdt in dat jouw website zonder problemen kan worden gevonden door zoekmachines, die hem vervolgens ook aan relevante, zoekende mensen laten zien. 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

In deze cursus wordt soms verwezen naar webhosting. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over WordPress, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
WordPress

Duurt te lang. Ik heb de volledige cursus direct betaald en moet twee maand wachten op het tweede deel van de cursus. Hij is ook zeer kort

10/10
WordPress

Goed gestructureerde cursus. Ideaal om bij te studeren op eigen tempo en wanneer het je past. Goede begeleiding door docent waardoor je op eventuele vragen telkens antwoorden krijgt. Een echte aanrader!

8/10
WordPress

Mogelijke communicatie met docent is veel te moeilijk. Je zou rechtstreeks met de docent moeten kunnen communiceren. Het is niet nodig om om onmiddellijk een antwoord te krijgen (termijnen respecteren). Als je ergens een technisch probleem hebt kan je nu enkel communiceren via huiswerk... Rechtstreeks mailen via een NHA-e-mail adres van de docent zou een verbetering zijn.

10/10
WordPress

***

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Wordpress

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding WordPress in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding WordPress, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

WordPress
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 66,50
of €399,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 58,20
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Goed gestructureerde cursus. Ideaal om bij te studeren op eigen tempo en wanneer het je past. Goede begeleiding door docent waardoor je op eventuele vragen telkens antwoorden krijgt. Een echte aanrader!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!