Cyber Security  

Nú met GRATIS tablet
Cyber Security
EXIN-Logo_200x87
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
5x
71,80

of 


€359,00
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: EXIN-erkend diploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Volg de Cyber Security opleiding en leer online informatie beveiligen

In onze huidige maatschappij wordt werken vanuit een internetomgeving steeds meer de standaard. Dit gaat echter gepaard met diverse risico’s. Dagelijks horen we over cyberbedreigingen, hacks en datalekken. Met de Cyber Security opleiding word jij een expert in beveiliging en zorg jij dat deze problemen voorkomen worden!

In deze informatiegestuurde maatschappij is het van belang om vanaf het begin goed na te denken over de beveiliging. Met de komst van Cloud computing, Internet of Things en Big Data nemen beveiligings- en privacy risico’s toe.

Kennis van cybersecurity is daarom veelgevraagd op de arbeidsmarkt. Nu én in de toekomst. Met deze Cybersecurity opleiding zet jij de volgende logische stap in jouw carrière.
 

Benieuwd of de Cyber Security opleiding iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Veilig aan de slag met een Cyber Security opleiding

Met deze vernieuwde Cyber Security opleiding leer jij hoe je kwetsbare plekken in de beveiliging opspoort en analyseert. Je gaat aan de slag met de meest gangbare beveiligingsprincipes zodat jij precies weet wat er nodig is om systemen en netwerken optimaal te beveiligen.

Naast fysieke beveiligingsmaatregelen en technische aspecten, ga je tijdens deze opleiding Cyber Security ook dieper in op organisatorische beveiligingsmaatregelen. Daarnaast leer jij meer over communicatie- en operationele procedures.

De mate van jouw ICT-beveiliging is afhankelijk van de zwakste schakel. Om jouw beveiliging honderd procent waterdicht te krijgen heb je meer nodig dan deze Cyber Security opleiding. Het is van groot belang om vroegtijdig de kwetsbare punten te ontdekken en actie te ondernemen.
 

Praktische Cybersecurity opleiding

Wil jij meer doen aan de informatiebeveiliging binnen jouw bedrijf? Of wil je gewoon meer kennis opdoen over dit onderwerp om ook jezelf te beschermen tegen digitale risico’s? Dan maak jij met deze vernieuwde Cybersecurity opleiding de juiste keus!

Tijdens deze opleiding Cyber Security ga jij praktisch aan de slag zodat jij jouw opgedane kennis direct kan toepassen in de praktijk. Na de opleiding ben jij in staat om risico’s op te sporen en te analyseren, zodat je veilig kunt werken. Daarnaast kun je jouw kennis inzetten om aan anderen aanbevelingen te doen zodat ook zij risico’s kunnen verkleinen.

 

Investeer in je toekomst

Met de opleiding Cyber Security heb jij de juiste kennis om cybercriminelen een stap voor te zijn. Stapsgewijs en op je eigen tempo leer jij alle aspecten van digitale veiligheid in een internetomgeving. Wil jij direct aan de slag met de veiligheid van netwerken en systemen? Start vandaag nog met deze Cyber Security opleiding en scherp de beveiliging aan! Jouw investering in cyber security zal zich zeker uitbetalen in de toekomst.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cyber Security

Tijdens de opleiding Cybersecurity voor Beginners leer je alles over onderwerpen zoals:

 • Definities en security-concepten;
 • Context van de organisatie;
 • Organisatorische maatregelen;
 • Personeelsbeveiliging;
 • Fysieke beveiliging;
 • Technische maatregelen.
   

Tijdens de opleiding Cybersecurity voor Gevorderden leer je over onderwerpen zoals:

 • Dreiging en risico-analyse;
 • Privacy en recht;
 • Frameworks en standaardisatie;
 • Pentesten en social engineering;
 • Controls.
   

Opleiding Cybersecurity voor Beginners + Gevorderden

Tijdens de opleiding Cybersecurity voor Beginners + Gevorderden komt de inhoud van zowel de beginners- als de gevorderdencursus aan bod.  

Aan de slag met Cyber Security

Om de cursus Cyber Security voor Gevorderden succesvol te doorlopen is het noodzakelijk om basiskennis te hebben van die gebieden waar Cyber Security kan worden in- en toegepast. Cyber Security medewerkers moeten zeker multidisciplinair en multi-inzetbaar zijn. Daarom is basiskennis van netwerken, applicaties en besturingssystemen zoals Windows een welkome aanvulling.

Om de opleiding Cyber Security voor Beginners succesvol te doorlopen is geen specifieke voorkennis nodig.

DIPLOMA

Diploma Cyber Security

Bij NHA rond jij je Cyber Security opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.


Cyber Security voor Beginners

De opleiding Cyber Security voor Beginners rond je af met een examen Information Security Foundation van de exameninstantie EXIN.  EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende deze examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.

 

Cyber Security voor Gevorderden

De opleiding Cyber Security voor Gevorderden kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Cyber Security voor Beginners en Gevorderden

De opleiding Cyber Security voor Beginners en Gevorderden rond je af met een EXIN-examen én een NHA-examen. Na het behalen van het EXIN certificaat voor het onderdeel Cyber Security voor beginners en het NHA diploma voor het onderdeel Cyber Security voor Gevorderden kom je in aanmerking voor het NHA diploma Cyber Security voor Beginners en Gevorderden. Je vraagt dit dan aan bij het examenbureau van NHA.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


Vooropleiding

Voor de opleiding Cyber Security voor Beginners is geen specifieke vooropleiding nodig.  Voor de opleiding Cyber Security voor Gevorderden is de opleiding Cyber Security voor Beginners of een vergelijkbaar aantoonbaar niveau vereist.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Cyber Security in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Cyber Security, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners is 5 maanden en voor de opleiding Cyber Security voor Gevorderden  6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

De studieduur voor de opleiding Cyber Security voor Beginners en Gevorderden is 11 maanden bij een gemiddeld studietempo. 

 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Cyber Security voor Beginners
5x €71,80 of €359,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
5x 71,80
of €359,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Cyber Security voor Beginners + Gevorderden
11x €60,85 of €669,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
11x 60,85
of €669,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Cyber Security voor Gevorderden
6x €76,50 of €459,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 76,50
of €459,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!