Art Director  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Art Director
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
18x
42,48

of 


€849,00 €764,10
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 18 maanden
ALGEMEEN

Een creatieve wereld gaat voor je open met de Art Director opleiding

Betreed de levendige sfeer van de Art Director wereld via deze opleiding! Hier krijg je inzicht in de essentiële rol die art directors vervullen in de creatieve industrie. Als Art Director ga je teams aansturen die zich concentreren op het vormgeven en realiseren van visuele creaties. 

Als Art Director ben jij onmisbaar in verschillende takken van de creatieve sector. Het is van groot belang dat je niet alleen leiderschap begrijpt, maar ook actief kunt samenwerken binnen het creatieve team. 

Deze opleiding tot Art Director bereidt je voor op een boeiende carrière als art director. Een wereld die je ongetwijfeld zal fascineren. 

 

De rol van Art Director 

Wat omvat de taak van een Art Director? Deze opleiding tot Art Director onthult alle facetten van dit boeiende vakgebied. 

Een Art Director opereert binnen de creatieve sector. Ze bedenken hoe diverse beelden harmonieus kunnen samenkomen. Als leider van een team zorgt de Art Director voor naadloze samenwerking. Ze houdt toezicht op de projectvisie en waarborgt een heldere boodschap. 

Deze Art Director opleiding behandelt alle aspecten van dit beroep, zodat je goed voorbereid bent op een rol in deze wereld van creativiteit. 

 

Een wereld van innovatie 

Heb jij een passie voor innovatie en creativiteit? Geloof jij in de kracht van visuele uitdrukking? En wil je de vaardigheden vergaren om een creatief team te leiden en mee samen te werken?  

Of zoek je gewoonweg naar een nieuwe, intrigerende uitdaging in het veld van design en creativiteit? In dat geval is de Art Director opleiding absoluut jouw pad! 

Ongeacht of je reeds ervaring hebt in creatieve sectoren of geheel nieuw bent binnen dit domein, deze opleiding biedt een veelzijdig curriculum dat perfect inspeelt op jouw dromen. Of je nu jouw carrière wil uitbouwen binnen grafisch ontwerp, digitale media, advertenties of andere creatieve vakgebieden, deze opleiding verschaft de benodigde kennis. 

 

Wat is het doel van de Art Director opleiding?  

De Art Director opleiding biedt een diepgaand inzicht in de belangrijke rol van de art director. Een art director is niet enkel een teamleider voor visuele creaties, maar speelt ook zelf een sleutelrol binnen het creatieve veld. 

Deze opleiding heeft als doel om jou de benodigde vaardigheden aan te reiken, niet alleen om te leiden, maar eveneens om actief deel te nemen aan het creatieve proces. 

 

Van Photoshop tot InDesign 

Om als art director aan de slag te kunnen is een breed scala aan vaardigheden een vereiste. Deze Art Director opleiding begint dan ook met het verkennen van grafische software. 

In de Photoshop module maak je niet alleen kennis met gereedschappen en selectiemethodes, maar ontdek je ook lagen, kleuraanpassingen en zelfs animaties. 

Vervolgens ga je aan de slag met Illustrator, waar je het tekengebied verkent, verschillende penselen en lijnen gebruikt en vertrouwd raakt met kleurensystemen en vectorontwerp. 

In de InDesign module concentreer je je op de gereedschappen, tekst- en afbeeldingskaders, kleurgebruik en essentiële ontwerpkeuzes voor drukwerk. 

 

Verken de wereld van UX Design met deze Art Director opleiding 

Naast grafisch ontwerp dompel je jezelf ook onder in de wereld van gebruikerservaringen. De module UX Design biedt inzicht in het ontwerpaspect van gebruikerservaring, met een introductie tot Figma en de theoretische basis van ontwerpen. 

Naast grafische software en UX Design, ga je aan de slag met timemanagement. Je ontdekt de kern van tijd en tijdsbeheer, zowel op persoonlijk als organisatorisch niveau. 

Deze Art Director opleiding vormt je tot een veelzijdige art director, uitgerust met theoretische inzichten en praktische vaardigheden om de creatieve wereld te betreden en vorm te geven. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Art Director opleiding

Het studieprogramma van de Art Director opleiding is gevuld met boeiende onderwerpen. Je wordt ondergedompeld in een creatieve setting waarbij je kennis maakt met alle aspecten die bij deze job komen kijken. 

Tijdens de Art Director opleiding worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld: 

 

Grafisch Ontwerp 

Je ontdekt de fijne kneepjes van de grafische software, namelijk Photoshop, Illustrator en InDesign. 

 

UX Design 

Je leert over het ontwerpaspect binnen het vakgebied van gebruikerservaring (UX design). Dit omvat onder andere de basis van Figma en de theoretische principes van ontwerp. 

 

Time Management 

Je verkent diepgaand de theorie van tijd en tijdsbeheer. Zowel persoonlijke als organisatorische doelstellingen komen aan bod. 

 

Aantrekkelijke korting op Adobe Software 

Om optimaal te profiteren van de Art Director opleiding, is het essentieel om toegang te hebben tot Photoshop, InDesign en Illustrator. Deze software is niet inbegrepen bij de opleiding. 

Heb je nog geen licentie voor deze grafische programma’s? Wanneer je je inschrijft voor de Art Director opleiding bij NHA, ontvang je een indrukwekkende korting van 65% op het volledige Adobe pakket! 

Met je inschrijfbewijs kun je tegen een gunstige prijs het complete Adobe abonnement verkrijgen. Dit abonnement biedt niet alleen de benodigde grafische software voor deze opleiding, maar verleent ook onbeperkte toegang tot programma's als Lightroom en Acrobat. 

 

Figma (gratis) 

Voor de module UX Designer werk je met het programma Figma. Dit programma is gratis verkrijgbaar voor zowel MacOS als Windows.  

Tijdens de lessen wordt uitgelegd waar je dit programma kunt vinden en hoe je het installeert en gebruikt.  

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Art Director uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Art Director, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Art Director opleiding staat een studieduur van 18 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Art Director
18x €42,48
€849,00 of €764,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
18x 42,48

€849,00 of €764,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!