Gratis brochure

Reisagent (Basisopleiding)  

Nú: met GRATIS tablet
Reisagent (Basisopleiding)
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
31,00
of ineens
€279,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Hou je van reizen? Volg de basisopleiding Reisagent

Van een reis naar zonnig Maui tot een zakelijke trip naar Lausanne of een weekend in Berlijn. Reizen samenstellen en zakenreizen organiseren met uitgebreide kennis van de sector? Kies voor de basisopleiding Reisagent.

In de opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede reisagent te worden.

Klanten adviseren

Van wetgeving tot praktische zaken en marketing: tijdens de cursus Reisagent leer je klanten adviseren op het gebied van reizen en ontdek je wat er nodig is om de droomreis van jouw klant waar te maken.

Naast uitgebreide productkennis ga je aan de slag met prijsberekeningen en verdiep je je in de marketing rond reizen in de breedste zin van het woord. Zo leer je ook de wensen van bijvoorbeeld vertegenwoordigers te vertalen naar een efficiënte zakenreis.

Reisagent bij reisbureau of touroperator

De basisopleiding Reisagent biedt je alle theoretische en praktische kennis om te starten als reisagent in een reisbureau. Zo komen ook verzekeringen en structuren van reisorganisaties aan bod. Uiteraard word je ook wegwijs in verschillende boekingssystemen.

Aangepaste wetgeving

De wetgeving in Vlaanderen en de eisen die de moderne reisbranche stelt, zijn de laatste jaren sterk aangescherpt:

 • Een reisagent moet alles weten over reisbestemmingen en ook rond de rechten en plichten van de reisagent én de reiziger.
 • Ook commerciële, communicatieve en systeemvaardigheden zijn vereist.

De opleiding Reisagent helpt je stap voor stap op weg naar een fascinerende job in de sector van het toerisme.

Werk je al in de toeristische sector? Deze cursus is een waardevolle aanvulling op je huidige kennis.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Reisagent (basisopleiding)

De Basisopleiding Reisagent bestaat uit de volgende onderwerpen:

Algemene reiskennis

In deze algemene module word je vertrouwd gemaakt met de organisatie van de Vlaamse reisbranche, de wetgeving en de reismarkt in het algemeen.

Productkennis en prijsberekeningen

Hierin leer je alles over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of autocar en de verblijfsmogelijkheden. Daarnaast worden verzekeringen naarmate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor het toeristisch reisverkeer maar zeker ook voor de zakenreiziger. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en ontvangt hiervoor een bepaalde vergoeding. In de lesstof word je vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee je te maken kunt krijgen. In het onderdeel prijsberekeningen leer je de juiste reissommen berekenen van allerlei soorten reizen.

Marketing

Alles over een bestemming weten, een prijs kunnen berekenen enzovoort is belangrijk maar minstens zo belangrijk is het om jouw product of het reisbureau waarvoor je werkt een imago te geven en dit uit te dragen in de communicatie naar jouw potentieel publiek.

Extra kennis

Hierin leer je alles over de organisatiestructuur binnen het toerisme en over de verschillende boekingssystemen die er in Vlaanderen worden gebruikt door reisbureau's.

Vakantiebestemmingen

Je leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Per land wordt een overzicht gegeven van de geografische ligging, de toeristisch belangrijke regio's, het klimaat en allerlei voor toeristen belangrijke wetenswaardigheden.

Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het diploma. Hiermee toon je aan over de juiste basiskennis te beschikken en kun je met vertrouwen gaan solliciteren bij een reisbureau of touroperator.

DIPLOMA

Diploma Reisagent (basisopleiding)

Bij NHA rond jij de cursus Reisagent (Basisopleiding) af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Reisagent (Basisopleiding) in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Reisagent (Basisopleiding), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Reisagent (Basisopleiding)
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 35,45
of ineens €319,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 31,00
of ineens €279,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord of headphone bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!