Nog geen favorieten. Voeg opleidingen toe.

03 / 257 51 91
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis brochure

Reisagent (basisopleiding)

Reisagent (basisopleiding)
Gratis proefles
Inschrijven
9x
38,80
of ineens
€349,00
ALGEMEEN

Hou je van reizen? Volg de cursus Reisagent

Van een reis naar zonnig Maui tot een zakelijke trip naar Lausanne of een weekend in Berlijn. Reizen samenstellen en zakenreizen organiseren met uitgebreide kennis van de sector? Kies voor de basisopleiding Reisagent.

In de cursus leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede reisagent te worden.

Klanten adviseren

Van wetgeving tot praktische zaken en marketing: tijdens de cursus Reisagent leer je klanten adviseren op het gebied van reizen en ontdek je wat er nodig is om de droomreis van jouw klant waar te maken.

Naast uitgebreide productkennis ga je aan de slag met prijsberekeningen en verdiep je je in de marketing rond reizen in de breedste zin van het woord. Zo leer je ook de wensen van bijvoorbeeld vertegenwoordigers te vertalen naar een efficiënte zakenreis.

Reisagent bij reisbureau of touroperator

De basisopleiding Reisagent biedt je alle theoretische en praktische kennis om te starten als reisagent in een reisbureau. Zo komen ook verzekeringen en structuren van reisorganisaties aan bod. Uiteraard word je ook wegwijs in verschillende boekingssystemen.

Aangepaste wetgeving

De wetgeving in Vlaanderen en de eisen die de moderne reisbranche stelt, zijn de laatste jaren sterk aangescherpt:

  • Een reisagent moet alles weten over reisbestemmingen en ook rond de rechten en plichten van de reisagent én de reiziger;
  • Ook commerciële, communicatieve en systeemvaardigheden zijn vereist.

De cursus Reisagent helpt je stap voor stap op weg naar een fascinerende job in de sector van het toerisme.


Fris je kennis op

Werk je al in de toeristische sector? Deze cursus is een waardevolle aanvulling op je huidige kennis.

Met een diploma van de cursus Reisagent ben je klaar om te starten in de reisbranche.

Met het NHA-instituutsdiploma van de cursus Reisagent ben je alleszins klaar om te starten in de reissector.

PROGRAMMA

Studieprogramma Reisagent (basisopleiding)

De Basisopleiding Reisagent bestaat uit de volgende onderwerpen:


1. Algemene reiskennis

In deze algemene module word je vertrouwd gemaakt met de organisatie van de Vlaamse reisbranche, de wetgeving en de reismarkt in het algemeen.


2. Productkennis en prijsberekeningen

Hierin leer je alles over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of autocar en de verblijfsmogelijkheden. Daarnaast worden verzekeringen naarmate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor het toeristisch reisverkeer maar zeker ook voor de zakenreiziger. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en ontvangt hiervoor een bepaalde vergoeding. In de lesstof word je vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee je te maken kunt krijgen. In het onderdeel prijsberekeningen leer je de juiste reissommen berekenen van allerlei soorten reizen.


3. Marketing

Alles over een bestemming weten, een prijs kunnen berekenen enzovoort is belangrijk maar minstens zo belangrijk is het om jouw product of het reisbureau waarvoor je werkt een imago te geven en dit uit te dragen in de communicatie naar jouw potentieel publiek.


4. Extra kennis

Hierin leer je alles over de organisatiestructuur binnen het toerisme en over de verschillende boekingssystemen die er in Vlaanderen worden gebruikt door reisbureau's.


5. Vakantiebestemmingen

Je leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Per land wordt een overzicht gegeven van de geografische ligging, de toeristisch belangrijke regio's, het klimaat en allerlei voor toeristen belangrijke wetenswaardigheden.

Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het diploma. Hiermee toon je aan over de juiste basiskennis te beschikken en kun je met vertrouwen gaan solliciteren bij een reisbureau of touroperator.

DIPLOMA

Diploma Reisagent (basisopleiding)

Je kunt examen doen voor het NHA instituutsdiploma.

Een Getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Met de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. De docent is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!

Cursusleiding

Wanneer je start met deze beroepsopleiding, stelt jouw persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld tempo van 6 lessen per maand. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.

 

Vooropleiding

Voor deze beroepscursus is geen specifieke vooropleiding vereist.


Leerboeken

Voor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

De Vlaamse overheid betaalt 30% of 40% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

NHA is erkend voor de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 30% tot 40% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Reisagent (basisopleiding)
meest gekozen Met hulp
9x 44,40
of ineens €399,00
Inschrijven
Zonder hulp
9x 38,80
of ineens €349,00
Inschrijven
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
  • Lesgeld terug als je niet slaagt!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!