Reisagent (Basisopleiding)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Reisagent (Basisopleiding)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
28,93

of 


€289,00 €260,10
3.3/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Hou je van reizen? Volg de basisopleiding Reisagent

Van een reis naar zonnig Maui tot een zakelijke trip naar Lausanne of een weekend in Berlijn. Reizen samenstellen en zakenreizen organiseren met uitgebreide kennis van de sector? Kies voor de basisopleiding Reisagent.

In de opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om een goede reisagent te worden.

Klanten adviseren

Van wetgeving tot praktische zaken en marketing: tijdens de cursus Reisagent leer je klanten adviseren op het gebied van reizen en ontdek je wat er nodig is om de droomreis van jouw klant waar te maken.

Naast uitgebreide productkennis ga je aan de slag met prijsberekeningen en verdiep je je in de marketing rond reizen in de breedste zin van het woord. Zo leer je ook de wensen van bijvoorbeeld vertegenwoordigers te vertalen naar een efficiënte zakenreis.

Reisagent bij reisbureau of touroperator

De basisopleiding Reisagent biedt je alle theoretische en praktische kennis om te starten als reisagent in een reisbureau. Zo komen ook verzekeringen en structuren van reisorganisaties aan bod. Uiteraard word je ook wegwijs in verschillende boekingssystemen.

Aangepaste wetgeving

De wetgeving in Vlaanderen en de eisen die de moderne reisbranche stelt, zijn de laatste jaren sterk aangescherpt:

 • Een reisagent moet alles weten over reisbestemmingen en ook rond de rechten en plichten van de reisagent én de reiziger.
 • Ook commerciële, communicatieve en systeemvaardigheden zijn vereist.

De opleiding Reisagent helpt je stap voor stap op weg naar een fascinerende job in de sector van het toerisme.

Werk je al in de toeristische sector? Deze cursus is een waardevolle aanvulling op je huidige kennis.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Reisagent (basisopleiding)

De Basisopleiding Reisagent bestaat uit de volgende onderwerpen:

Algemene reiskennis

In deze algemene module word je vertrouwd gemaakt met de organisatie van de Vlaamse reisbranche, de wetgeving en de reismarkt in het algemeen.

Productkennis en prijsberekeningen

Hierin leer je alles over het vervoer per (huur)auto, trein, boot, vliegtuig of autocar en de verblijfsmogelijkheden. Daarnaast worden verzekeringen naarmate de mensen steeds vaker op reis gaan en verdere bestemmingen bezoeken steeds belangrijker. Dit geldt niet alleen voor het toeristisch reisverkeer maar zeker ook voor de zakenreiziger. Het reisbureau fungeert als tussenpersoon van de verzekeringsmaatschappij en ontvangt hiervoor een bepaalde vergoeding. In de lesstof word je vertrouwd gemaakt met alle verzekeringen waarmee je te maken kunt krijgen. In het onderdeel prijsberekeningen leer je de juiste reissommen berekenen van allerlei soorten reizen.

Marketing

Alles over een bestemming weten, een prijs kunnen berekenen enzovoort is belangrijk maar minstens zo belangrijk is het om jouw product of het reisbureau waarvoor je werkt een imago te geven en dit uit te dragen in de communicatie naar jouw potentieel publiek.

Extra kennis

Hierin leer je alles over de organisatiestructuur binnen het toerisme en over de verschillende boekingssystemen die er in Vlaanderen worden gebruikt door reisbureau's.

Vakantiebestemmingen

Je leert de karakteristieken en bezienswaardigheden van de toeristische bestemmingen in Europa en de rest van de wereld. Per land wordt een overzicht gegeven van de geografische ligging, de toeristisch belangrijke regio's, het klimaat en allerlei voor toeristen belangrijke wetenswaardigheden.

Wanneer je slaagt voor het examen ontvang je het diploma. Hiermee toon je aan over de juiste basiskennis te beschikken en kun je met vertrouwen gaan solliciteren bij een reisbureau of touroperator.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Reisagent (Basisopleiding), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Reisagent (Basisopleiding)

Tot op heden vrij theoretisch, maar dat ligt me wel... Tot op heden was deze cursus te volgen met een minimum aan inspanning. Gezien het een cursusonderwerp betreft waar ik vroeger helemaal niet mee in contact kwam, is er voor mij een vorm van 'nieuwe wereld ' opengegaan. Leuk om te ervaren.

6/10
Reisagent (Basisopleiding)

Cursus dateert van 2007/2008 en is dringend toe aan een update! De prijstabellen zijn dan ook zo goed als onleesbaar waardoor het heel moeilijk is om de oefeningen op prijsberekeningen correct te kunnen uitvoeren... Er wordt reclame gemaakt voor bijstand door monitor/leerkracht, maar rechtstreeks contact via mail of webformulier is niet mogelijk want als je vragen hebt, moet je wachten tot je een volgende huistaak indient alvorens je ze kan stellen :-(

6/10
Reisagent (Basisopleiding)

Ik heb voordien ook de cursus Kroatisch voor beginners gehad en daar was ik zeer tevreden over: 5 sterren wat die cursus betreft. Wat de cursus reisagent betreft ben ik eigenlijk niet zo tevreden, tenminste als ik inderdaad de laatste versie van de cursus heb gekregen. Het exemplaar dat ik heb is niet aangepast sinds 2007!!! Ik vind het positief aan een cursus dat je zelf dingen moet opzoeken op het internet. Maar de cursus bijna volledig moeten herschrijven, dat gaat te ver. Een vraag bij het eerste "huiswerk" is bv welke landen er tot de eurozone zullen horen op 1 januari 2008. De opsomming van bv de landen van de eurozone en van de Schengenzone is inderdaad de toestand van 2007. Wanneer je verder doorbladert naar de "landenkennis" dan kan je daar zien dat België 10.400.000 inwoners telt en Egypte 57.000.000. Wel ondertussen mag je er voor België een miljoen bijtellen en voor Egypte liefst 40.000.000! Neen, een dringende update van deze cursus dient zich aan!!!

DIPLOMA

Diploma Reisagent (basisopleiding)

Bij NHA rond jij de cursus Reisagent (Basisopleiding) af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de voorziene tijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.

Als je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, kun je je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingediend en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaves opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing op tussentijds geannuleerde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingediend en na de startdatum aantoonbaar twee keer aan hetzelfde theoretisch examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de leerstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiervoor wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na de inschrijvingsdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Reisagent (Basisopleiding) in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Reisagent (Basisopleiding), stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Reisagent (Basisopleiding)
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 32,94

€329,00 of €296,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 28,93

€289,00 of €260,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

8/10

Tot op heden vrij theoretisch, maar dat ligt me wel... Tot op heden was deze cursus te volgen met een minimum aan inspanning. Gezien het een cursusonderwerp betreft waar ik vroeger helemaal niet mee in contact kwam, is er voor mij een vorm van 'nieuwe wereld ' opengegaan. Leuk om te ervaren.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!