Schoonheidsspecialiste Basiscursus  

Nú: met GRATIS tablet
Schoonheidsspecialiste Basiscursus
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
71,50

of 


€429,00
4.6/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Zet de eerste stap naar jouw droomjob met de Basiscursus Schoonheidsspecialiste

Heb jij interesse in cosmetische verzorging maar twijfel je nog of een job in de schoonheidsbranche bij je past? Dan is de Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) de perfecte manier om kennis te maken met deze sector!

Zet jij ook de eerste stap naar een carrière als schoonheidsspecialiste? Met deze Basiscursus Schoonheidsspecialiste leer jij aan de hand van duidelijke theorie de beginselen van het vak. Het verzorgen van de huid, het geven van massages en het aanbrengen van make-up behoren tot jouw takenpakket. En na deze cursus Schoonheidsspecialiste weet je precies hoe jij te werk moet gaan.

 

Start bij de basis

Heb jij interesse in beauty en wellness? Ben jij een mensenmens en heb je graag een-op-een contact? Dan is een job in de schoonheidsbranche perfect voor jou! Als schoonheidsspecialiste heb jij namelijk vaak een-op-een contact met veel verschillende cliënten. Dat jij graag met mensen werkt en weet hoe je gemakkelijk een praatje maakt is daarom van groot belang.

Herken jij je hier in? Start dan vandaag nog met de Basiscursus Schoonheidsspecialiste! Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om de cursus te volgen, want je begint bij de basis.

Ben je benieuwd of de Basiscursus Schoonheidsspecialist iets voor jou is?
Vraag jouw gratis proefles aan en krijg een voorproefje van de cursus!

 

Ontdek je droombaan met de Cursus Schoonheidsspecialiste

Als schoonheidsspecialiste staat jou een zeer veelzijdige job te wachten. Omdat je telkens met andere cliënten werkt is geen dag hetzelfde. Maar ook de behandelingen die je uitvoert zijn divers. Van het verzorgen van de huid van gezicht en lichaam, tot het geven van volledige lichaamsbehandelingen en massages. Daarnaast biedt je ook advies aan je cliënten over producten die ze thuis kunnen gebruiken voor een goede verzorging.

Met de Basiscursus Schoonheidsspecialiste leg jij een stevige basis. Je leert de beginselen van het vak en gaat dieper in op de belangrijkste onderwerpen. Met die kennis kun je vaak al aan de slag in een schoonheidssalon. Wil jij ook je branchediploma halen en als echte professional aan het werk in je eigen beautysalon? Dan is deze cursus Schoonheidsspecialiste de perfecte voorbereiding!

In de Basiscursus Schoonheidsspecialist(e) ontdek je welke vaardigheden je nodig hebt in het vakgebied. Je ontdekt hoe je behandelingen voorbereidt en uitvoert en hoe je make-up aanbrengt. Om deze werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren, ga je ook dieper in op producten en materialen en hoe je deze inzet tijdens de behandelingen. Daarnaast komen de anatomie van het lichaam en massagetechnieken uitgebreid aan bod. Je ontwikkelt je vaardigheden door de technieken direct toe te passen in de praktijk.

 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Schoonheidsspecialiste Basiscursus

In deze Basiscursus Schoonheidsspecialiste komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het skelet
 • beenderen
 • spierstelsel
 • reiniging, maskers en pakkingen
 • ontharen
 • massage
 • cliëntenkaart
 • cosmetische werkstoffen
 • verven van wimpers en wenkbrauwen
 • make-up
 • apparatuur in de cosmetiek
 • elektriciteit en straling
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Schoonheidsspecialiste Basiscursus, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5

Ik ben positief over NHA , ben pas begonnen met de cursus. De lessen zijn duidelijk en de taken makkelijk te maken.

5/5

De leerkracht is heel vriendelijk en staat steeds klaar ook heb je studie genoten ook die hebben me al heel wat geholpen.. Ik had nooit gedacht dat nha me zou geven wat ik verlangde maar dit is toch gebeurt ik kan werken en nog bij studeren te gelijk dit vindt ik gewoon weg magisch

4/5

Ik vindt het een goede cursus alleen spijtig dat je niets van praktijk te zien krijgt

5/5

Heel goed geschreven

DIPLOMA

Diploma Schoonheidsspecialiste Basiscursus

Bij NHA rond jij de cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de Schoonheidsspecialiste Basiscursus is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus
6x €71,50 of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 71,50
of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

De leerkracht is heel vriendelijk en staat steeds klaar ook heb je studie genoten ook die hebben me al heel wat geholpen.. Ik had nooit gedacht dat nha me zou geven wat ik verlangde maar dit is toch gebeurt ik kan werken en nog bij studeren te gelijk dit vindt ik gewoon weg magisch

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!