Schoonheidsspecialiste Basiscursus  

Nú: met GRATIS tablet
Schoonheidsspecialiste Basiscursus
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
71,50

of 


€429,00
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Zet de eerste stap naar jouw droombaan met de Basiscursus Schoonheidsspecialiste

Wil jij het veelzijdige vak van schoonheidsspecialiste leren kennen? Start vandaag met de populaire Basiscursus Schoonheidsspecialisten en ontdek of het beroep iets voor jou is!

In deze praktische Basiscursus Schoonheidsspecialist leer je aan de hand van duidelijke theorie de beginselen van het vak. Het verzorgen van de huid, het geven van massages en het aanbrengen van make-up behoren tot jouw takenpakket. Daarnaast beschik jij als schoonheidsspecialiste ook over de nodige sociale vaardigheden.

Zet de eerste stap naar een mooie loopbaan. Start vandaag nog met jouw opleiding!

 

Start bij de basis

Tijdens deze Basiscursus Schoonheidsspecialiste maak je kennis met de theoretische en praktische kant van het vak. Van de opbouw van een behandelplan tot massagetechnieken; je leert alles wat jij nodig hebt om aan de slag te kunnen in de schoonheidsbranche.

De cursus is zeer laagdrempelig. Je start bij de absolute basis en hebt dus geen vooropleiding nodig.

 

Ben je benieuwd of de Basiscursus Schoonheidsspecialist iets voor jou is?
Vraag jouw gratis proefles aan en krijg een voorproefje van de cursus!Schoonheidsspecialiste; opleiding tot veelzijdig beroep

Als schoonheidsspecialiste heb jij een veelzijdig beroep. Tijdens de Basiscursus Schoonheidsspecialiste ontdek jij welke vaardigheden je nodig hebt om het beroep uit te kunnen oefenen. Je leert hoe je te werk gaat in de praktijk, maakt kennis met de materialen en producten en ontdekt hoe je het juiste advies meegeeft.

Je gaat dieper in op de eigenschappen van de huid, het afweersysteem, zintuigen en de anatomie van het lichaam. Op die manier leer je alles over de voorbereiding en uitvoering van de behandelingen. Daarnaast leer je tijdens de Basiscursus Schoonheidsspecialiste meer over massagetechnieken, ontharingsmethodes en het aanbrengen van make-up.

 

Jouw droombaan

Als schoonheidsspecialist doe jij er alles aan om jouw cliënten volledig te laten ontspannen. Je ontwikkelt jouw vaardigheden en maakt je de technieken eigen door ze direct toe te passen in de praktijk. Bovendien is het van belang dat jij weet hoe je mensen op hun gemak stelt tijdens de behandelingen.

Heb jij de Basiscursus Schoonheidsspecialiste afgerond? Dan weet jij hoe je verschillende gezichts- en lichaamsbehandelingen verzorgt en ontspannende massages geeft.

Loop jouw droombaan niet mis! Start vandaag met de Basiscursus Schoonheidsspecialist!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Schoonheidsspecialiste Basiscursus

In de cursus Schoonheidsspecialiste komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • opbouw van een behandeling;
 • oppervlakte- en dieptereiniging;
 • ontharingsmethoden;
 • massage;
 • maskers en pakkingen;
 • cosmetica;
 • huidanalyse;
 • adviseren en verkopen;
 • enzovoort.


Werken in de praktijk
Tijdens deze lessen leer je welke vaardigheden je nodig hebt als schoonheidsspecialist. Verder zoomen we in op arbeidsomstandigheden en hygiëne in de praktijk.

Lichaamsbehandeling
We nemen verschillende huidtypes en veelvoorkomende huidproblemen, zoals acne, couperose, striae, wratten en moedervlekken, onder de loep. Je leert hoe je de huid het beste kunt verzorgen. Daarnaast leer je verschillende massagetechnieken en ontharingsmethoden.

Cosmetische hand- en voetverzorging
Ook de handen en voeten hebben zorg en aandacht nodig. Je leert over de lichaamsstructuur en hoe je omgaat met kloven, winterhanden, eelt, likdoorns, knobbels en ingegroeide nagels.
Daarnaast leer je de basistechnieken van een dekkende unikleurlak en de zogenaamde French-manicuretechniek.

 

Aan het eind van deze basisopleiding kun je aan de slag in de schoonheidsbranche.

REVIEWS

Reviews

5/5

De leerkracht is heel vriendelijk en staat steeds klaar ook heb je studie genoten ook die hebben me al heel wat geholpen.. Ik had nooit gedacht dat nha me zou geven wat ik verlangde maar dit is toch gebeurt ik kan werken en nog bij studeren te gelijk dit vindt ik gewoon weg magisch

4/5

Ik vindt het een goede cursus alleen spijtig dat je niets van praktijk te zien krijgt

5/5

Heel goed geschreven

5/5

De persoonlijke ervaring is goed en de cursus kun je op eigen tempo volgen

DIPLOMA

Diploma Schoonheidsspecialiste Basiscursus

Bij NHA rond jij de cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Schoonheidsspecialiste Basiscursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur van de Schoonheidsspecialiste Basiscursus is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Schoonheidsspecialiste Basiscursus
6x €71,50 of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 71,50
of €429,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

De leerkracht is heel vriendelijk en staat steeds klaar ook heb je studie genoten ook die hebben me al heel wat geholpen.. Ik had nooit gedacht dat nha me zou geven wat ik verlangde maar dit is toch gebeurt ik kan werken en nog bij studeren te gelijk dit vindt ik gewoon weg magisch

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!