Gratis brochure

Kleurenconsulent  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Kleurenconsulent
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
6x
44,85
of ineens
€269,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Met de opleiding Kleurenconsulent leer je hoe je jouw klanten voorziet van professioneel kleur- en stijladvies 

De kleur die je draagt, heeft effect. Niet alleen op jezelf, maar ook op de omgeving die jou in een bepaalde kleur ziet. Een kleur roept altijd onbewust een reactie op bij een ander. Tijdens de opleiding Kleurenconsulent leer je hoe je klanten analyseert en adviseert, om de best mogelijke kleurkeuzes te maken voor hun persoonlijke uitstraling. 

Ben jij visagist, kapper, stylist of (kleding)verkoper? Dan is de op de opleiding Kleurenconsulent zeer geschikt voor jou! Maar ook wanneer jij je graag verder wil verdiepen in de kleurenleer, is de opleiding Kleurenconsulent een goede keuze.  

Het werkveld van de kleurenconsulent is erg ruim en nog steeds in ontwikkeling. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat het beroep veel bekendheid krijgt in de media. Denk maar aan de vele make-overprogramma’s. 

Klanten analyseren en adviseren 

Als kleurconsulent voorzie je jouw klanten van professioneel advies op het gebied van kledingkleur, make-up en haarkleur. Om professioneel en met overtuiging te kunnen werken dien je als kleurenconsulent de juiste vaardigheden te ontwikkelen en over de juiste kennis te beschikken. De opleiding Kleurenconsulent start bij de basis en vergroot jouw kundigheid stapsgewijs.  

Aan de slag met kleurenanalyses tijdens de opleiding Kleurenconsulent 

Tijdens de opleiding ontdek je het werkveld van de kleurenconsulent en de evolutie van de kleurenleer. Vervolgens komt het onderwerp kleurenanalyse uitgebreid aan bod. Onder andere de vier seizoenstypen worden nader toegelicht. Ook het voorbereiden, testen en het afsluiten van een kleurenanalyse komen uitvoerig aan bod.  

Daarnaast leer je meer over kleurgebruik in verschillende situaties en het geven van kleuradvies aan speciale doelgroepen. Tenslotte leer je meer over het eventueel starten van jouw eigen praktijk. Kortom een opleiding boordevol praktische handvatten.  

Wacht niet langer en vergroot jouw dienstenpakket met de opleiding Kleurenconsulent.  


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kleurenconsulent 

Tijdens de opleiding Kleurenconsulent komen diverse onderwerpen aan bod, namelijk: 

 • het beroep Kleurenconsulent; 
 • de geschiedenis van kleurenleer en de kleurenanalyse; 
 • kleurenleer; 
 • kleurenanalyse in vier seizoenen met zijn kleurdominanties; 
 • kleurenanalyse in 3 stappen: 
  • voorbereiden;
  • testen; 
  • afsluiting en opvolging. 
 • make-up en kleurtype; 
 • haarkleuring, accessoires en persoonlijke stijl; 
 • kleurgebruik in verschillende situaties; 
 • kleuradvies bij speciale doelgroepen; 
 • je eigen praktijk, de kleurenstudio;
 • de opzet van je onderneming. 
DIPLOMA

Diploma Kleurenconsulent

Bij NHA rond jij de cursus Kleurenconsulent af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Kleurenconsulent in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding  Kleurenconsulent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur 

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD
Kleurenconsulent
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 54,85
of ineens €329,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
6x 44,85
of ineens €269,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!