Grimeren  

Nú: met GRATIS tablet Tijdelijk 15% korting
Grimeren
Inclusief_materialenpakket_be_1
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
56,61

of 


€599,00 €509,15
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Creëer de meest spectaculaire transformaties met de cursus Grimeren

Iemands uiterlijk volledig transformeren? Dat doe je met grimeren! De orcs uit The Lord of the Rings of Voldemort uit de Harry Potter films. Het zijn allemaal voorbeelden van spectaculaire transformaties van acteurs met behulp van make-up. Maar dat doe je niet zomaar. Want grimeren is een echte kunst. Wil jij ook leren hoe je het uiterlijk van mensen in de film- en theaterwereld volledig omtovert? Ontdek alles over dit creatieve en uitdagende van met de cursus Grimeren!

Wil jij personages tot leven laten komen? Een levensechte orc of elf, weerwolf of heks creëren? Als grimeur weet jij hoe je dat doet. En die levensechte uitstraling is meer dan een leuk plaatje. Met deze ultieme look komen acteurs volledig in hun rol en wordt het publiek betoverd. Ontdek hoe je die onvergetelijke personages werkelijkheid maakt met deze cursus Grimeren!

 

Laat je creativiteit de vrije loop met de Grimeren opleiding

Ben jij creatief en wil je die vaardigheid inzetten in de film- en theaterwereld? Kies dan voor de cursus Grimeren en ga aan de slag met make-up!

Zet de eerste stap naar jouw nieuwe carrière en ontdek hoe je als grimeur de meest spectaculaire personages tot leven brengt! Door van elke fantasie realiteit te maken help jij de meest meeslepende verhalen te vertellen op toneel of op het grote scherm. Jij betovert elk publiek met de cursus Grimeren.

De Grimeren opleiding is geschikt voor iedere creatieveling met een passie voor make-up en theater of film. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in het grimeren of dat je helemaal nieuw bent in deze wereld. Stap voor stap ontwikkel je jouw vaardigheden met de hulp van een ervaren docent. Zo ontdek jij jouw eigen stijl en verdiep jij je steeds verder in alle technieken.

Inclusief instructievideo's 

De opleiding bevat veel unieke videolessen die je stap voor stap door de creaties leiden. Zo krijg jij de verschillende technieken nog makkelijker onder de knie. Bekijk hieronder een voorproefje van de instructievideo's in deze opleiding:
 

 

Ontdek de magische wereld van make-up

Ben jij geïnteresseerd in grimeren? Deze opleiding is dan precies wat je nodig hebt om je vaardigheden te ontwikkelen en een professionele grimeur te worden. Met de Grimeren opleiding word jij een echte expert in het aanbrengen van make-up. Je leert niet alleen welke soorten make-up er zijn maar ook hoe je deze moet aanbrengen om elk personage tot leven te kunnen brengen. Je leert alles over speciale effecten zoals schaduwen en highlights. Op die manier creëer je al snel wonden, blauwe plekken en rimpels. Maar je ontdekt ook wat ouderdoms-make-up inhoudt en hoe je het meeste uit fantasy-looks haalt.

Met deze Grimeren opleiding ga jij alles leren over dit prachtige en creatieve vak. Van boetseertechnieken tot realistisch uitziende wonden. Jij laat de hele film- en theaterwereld versteld staan met jouw make-up kunsten. Jij weet precies hoe je de juiste look en feel kunt creëren om een verhaal tot leven te laten komen.

 

Inclusief starterspakket Grimeren

Bij deze cursus Grimeren krijg jij een materialenpakket meegeleverd. In het pakket zitten de noodzakelijke materialen die je nodig hebt om de cursus goed te kunnen volgen.

Met het startpakket dat je krijgt meegeleverd kun je direct beginnen. Maar om de cursus optimaal te kunnen volgen en alle technieken goed te oefenen, heb je extra materialen nodig. Als student van NHA kun jij gebruik maken van een studentenkorting bij Schmink en Grime. Met jouw studentenkorting kun je extra voordelig alle materialen aanschaffen die jij nodig hebt!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Grimeren worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Anatomie en morfologie
 • Kleurenleer en belichting
 • Basisgrime
 • Schaduwen en highlighten
 • Ballet make-up
 • Verouderingstechnieken
 • Wolcrepe
 • Kaalkop en wenkbrauwen wegwerken
 • Katachtigen
 • Aliens en monsters
 • Open wonden littekens
 • Brandwonden en blaren
 • Lifecasten half gezicht
 • Boetseertechnieken
 • Latex prosthetic maken, plakken en kleuren

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Grimeren

Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Examengarantie

Wanneer je niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt het lespakket in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Grimeren staat een totale studieduur van 9 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Starterspakket Grimeren

Bij de cursus Grimeren ontvang je direct een materialenpakket met noodzakelijke materialen. Dit pakket stelt je in staat om meteen te beginnen. Voor een optimale leerervaring en het grondig oefenen van alle technieken zijn aanvullende materialen nodig. 

Als NHA-student profiteer je van studentenkorting bij Schmink en Grime. Met deze korting kun je extra voordelig alle materialen aanschaffen die je nodig hebt! 

 

LESGELD

Lesgeld

Grimeren
9x €56,61
€599,00 of €509,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 56,61

€599,00 of €509,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!