Energetisch therapeut  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Energetisch therapeut
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
8x
86,54

of 


€769,00 €692,10
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Energetisch Therapeut opleiding: leer levensenergie vrij te laten stromen

Ben jij geïntrigeerd door chakra’s, levensenergie, meridianen en Aartsengelen? De Energetisch Therapeut opleiding van NHA maakt jou wegwijs in deze bijzondere spirituele wereld. In deze opleiding ontrafel je de geheimen van edelsteentherapie, aura-healing, energieblokkades en meer. Wil jij meer leren over deze onderwerpen en jouw kennis inzetten om anderen te helpen? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou!

Een energetisch therapeut houdt zich bezig met levensenergie. Levensenergie bevindt zich in de zeven chakra’s. Deze chakra’s staan met elkaar in verbinding via meridianen. Soms treden er blokkades op in de chakra’s waardoor onze levensenergie niet meer vrij kan stromen.

Als energetisch therapeut ga jij aan de slag met het opsporen en oplossen van deze geblokkeerde chakra’s. In de Energetisch Therapeut opleiding leer je hoe je levensenergie weer vrij laat stromen, bij jezelf én anderen. Zo zorg jij dat de lichamelijke balans hersteld wordt.
 

Energetisch Therapeut opleiding: leer werken met levensenergie

Wil jij anderen helpen om hun levensenergie weer optimaal door het lichaam te laten stromen? Wil je jezelf ontwikkelen op energetisch, spiritueel en intuïtief gebied? Dan past de opleiding Energetisch Therapeut perfect bij jou!

Deze opleiding helpt jou om je derde oog te openen en kennis te maken met de prachtige spirituele wereld. Kom in contact met je beschermengel en ontdek de kracht van de pendel.

De Energetisch Therapeut opleiding van NHA begint bij de basis. Je kunt dus zonder voorkennis starten met deze opleiding. Als je de basiskennis onder de knie hebt ga je in de praktijk aan de slag met verschillende technieken.

Ook als je al een praktijk hebt in dit vakgebied en je jouw diensten wilt uitbreiden of extra technieken wilt leren is de opleiding Energetisch Therapeut zeer geschikt.
 

Leer energetische blokkades op te lossen

In de Energetisch Therapeut opleiding ontdek jij de kracht van een healing. Bij deze alternatieve geneeswijze wordt er gebruik gemaakt van levensenergie die in onszelf zit en ook voorkomt in alles om ons heen. Ook onderwerpen als schaduwwerk en yin en yang komen in de opleiding aan bod.

Je leert verstoringen in chakra’s en meridianen te ontdekken en op te lossen. Dit doe je met behulp van verschillende technieken, waarmee je de balans in het energiesysteem herstelt. Denk bijvoorbeeld aan aura-healing, edelstenentherapie, het gebruik van klankschalen en het helen met behulp van engelen.

Aan het eind van de opleiding Energetisch Therapeut kun je zelfstandig een kwalitatieve healing uitvoeren waarmee je anderen helpt om hun levensenergie weer vrij te laten stromen.

Wil jij zelf aan de slag met levensenergie en healings? Vraag dan nu jouw gratis proefles aan voor de Energetisch Therapeut opleiding aan!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de opleiding Energetisch Therapeut leer jij alles wat je moet weten om een kwalitatief goede healing uit te voeren. Je gaat aan de slag met een pendel en ontdekt welke betekenis iedere pendelbeweging heeft. Daarvoor ga je dieper in op de volgende onderwerpen:

 • Levensenergie
 • Chakra’s
 • Chakradiagnostiek (werken met een pendel)
 • Aura en healing van de aura
 • Yin en Yang
 • Energieblokkades en schaduwwerk
 • Edelsteentherapie
 • Helen met engelen
 • Aan de slag als Energetisch Therapeut
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis (zowel bij betaling ineens als bij termijnen) tot de cursus helemaal gereed is. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding Energetisch therapeut uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met deze opleiding Energetisch therapeut, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Energetisch Therapeut opleiding staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Energetisch Therapeut
8x €86,54
€769,00 of €692,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
8x 86,54

€769,00 of €692,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!