Gratis brochure

Receptioniste  

Nú: met GRATIS tablet
Receptioniste
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
29,90
of ineens
€269,00
4/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Word receptioniste: je bent het gezicht en de stem van het bedrijf

Ben je graag onder de mensen en wil je een job waarbij elke dag anders is? Dan is de opleiding Receptioniste echt iets voor jou! Als receptioniste ontvang je mensen en sta je ze te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben je hét gezicht van je organisatie. 

Als telefoniste ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken jou als eerste. Met de opleiding Receptioniste leer jij alles over het vak!

Aanspreekpunt

De receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt.

Als receptiemedewerker of telefonist werk je bijvoorbeeld achter de balie bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie.

Werken met kantoortechnologie

Wat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie en dat leer je in deze  Receptioniste opleiding.

Met de Receptioniste opleiding krijg je onder andere antwoord op vragen als:

 • Wat doe ik als collega Jeanine in een belangrijke vergadering zit en een beller haar graag dringend wil spreken?
 • Wat kun je en mag je zeggen als een journalist belt en allerlei vragen stelt?
 • Hoe ontvang ik een Chinese delegatie?


Psychologie

In de opleiding Receptioniste is er ook aandacht voor psychologie. Waarom? In je werk kom je in aanraking met allerlei mensen. In allerlei situaties. De een is blij. De ander geïrriteerd, boos of verdrietig. Hoe je daarmee omgaat, leer je in de lessen psychologie.

Na de Receptioniste opleiding doe je examen en ontvang je een attest. Je kunt daarna meteen aan de slag als receptioniste.

Solliciteren

Bereid jezelf in negen maanden voor op werken bij de receptie. Zorg ervoor dat je alle vereiste vaardigheden beheerst met deze opleiding Receptioniste.

PROGRAMMA

Studieprogramma Receptioniste

De opleiding Receptioniste bestaat uit zes onderdelen:

Omgangsvormen

Wie professioneel en zelfzeker overkomt, kent goede omgangsvormen. Dit gedrag kent een basis uit jouw opvoeding, maar heb je zelf ook opgebouwd door het vormen van eigen waarden. Je volgt de gedragregels op de werkvloer, kent de etiquette, hebt goede gespreksvaardigheden en weet welk gedrag vereist is in specifieke situaties.

PR & voorlichting

Als receptioniste heb je ook weleens te maken met het geven van voorlichting aan de bezoekers. Daarom ontvang je ook een aantal lessen PR & voorlichting die de basiskennis van dit domein behandelen.

Kantoorpraktijk

In een bedrijf heb je specifieke kantoortaken. Zo is het nodig dat je een digitale agenda kunt beheren, vergaderingen kunt boeken en de post kunt hanteren. De technologie gaat steeds vooruit! In de lessen kantoorpraktijk maak je kennis met de diverse soorten kantoorapparatuur die je kunt aantreffen en met het klasseren van verschillende documenten.

Praktische psychologie

In de module praktische psychologie leer je een aantal positieve attitudes aan zoals stiptheid, orde, flexibiliteit. Dit versterkt het samenwerken en maakt dat collega's op je kunnen rekenen. Jouw persoonlijke uitstraling zorgt voor jouw imago. Zo let je op jouw kleding, jouw hygiëne en lichaamstaal.

Onthaaltechnieken

In de opleiding onthaalbediende betekent het onthaal meer dan enkel klanten of bezoekers ontvangen. Op dat moment vorm je een belangrijke schakel tussen het management, de andere afdelingen en het externe contact. Hiervoor heb je zowel sociale als technische vaardigheden nodig. In de module onthaaltechnieken spreken we vaak over een 'onthaalmedewerker'. Onthaaltechnieken zijn echter voor meerdere functies bruikbaar: telefonisten, receptionisten, kantoormedewerkers en secretaressen. Welke job je ook uitoefent, jouw houding en gedrag zijn mee bepalend voor het professioneel imago van jouw werkgever naar de buitenwereld toe.

Nederlandse correspondentie

Om op de juiste manier een aantekening te maken of een brief op te stellen bieden we ook Nederlandse correspondentie aan in de cursus Receptioniste. Het kan voorkomen dat je vergaderingen moet bijwonen en voor jezelf of anderen daar een verslag van maakt, om de beslissingen, die voor jouw werkzaamheden van belang zijn, goed te kunnen uitvoeren. Er wordt in deze module daarom ook ingegaan op het notuleren van vergaderingen.

 

Start vandaag nog met de complete opleiding Receptioniste van NHA.

DIPLOMA

Bij NHA rond jij de cursus Receptioniste af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Receptioniste in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Receptioniste, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

REVIEWS

Reviews

4/5
Receptioniste

Sommige huiswerkopdrachten vindt ik soms wat moeilijk gesteld. Verder is het een onwijs leerzame studie. Ik heb er echt plezier aan om te leren.

4/5
Receptioniste

Ik ben zeer tevreden Alles word goed uitgelegd in de cursus . De oefen opgaves zijn zeer goed om even later het huiswerk te maken ,ook als het huiswerk is ingediend moet ik niet lang wachten op je resultaten . Ook heb ik al enkele telefonisch contact gehad en werd ik dadelijk verder geholpen . Ik heb enkel nog een vraag ik vind mijn verbeterd huiswerk niet terug of kan het niet openen. Voorlopig is dit geen probleem daar ik zeer goede resultaten heb .

5/5
Receptioniste

Het is super handig als je in mijn geval een kind hebt en nog werkt. Ik zou dit aanraden. Het is nooit te laat om bij te studeren. Zeker de moeite waard

4/5
Receptioniste

Hele interessante cursus! Eerlijke punten! Motiverend !

LESGELD

Lesgeld

Receptioniste
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 33,25
of ineens €299,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
9x 29,90
of ineens €269,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!

5/5

Het is super handig als je in mijn geval een kind hebt en nog werkt. Ik zou dit aanraden. Het is nooit te laat om bij te studeren. Zeker de moeite waard

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!