Gratis brochure

Receptionist(e) / Telefonist(e)  

Nú: met GRATIS tablet
Receptionist(e) / Telefonist(e)
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
9x
46,60
of ineens
€419,00
4.2/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Met de opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) draag jij zorg voor een klantvriendelijk onthaal

Vind jij het leuk om in contact te staan met klanten? Als receptionist(e)/ telefonist(e) zorg jij fysiek, telefonisch én digitaal voor een klantvriendelijk contact. Jij bent immers het eerste aanspreekpunt voor klanten en bezoekers.

Eerste aanspreekpunt

Als onthaalmedewerker ben jij de eerste persoon die de bezoeker treft aan de balie. Jij bent het aanspreekpunt. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste leer je dan ook hoe je bezoekers op de juiste manier moet ontvangen.
 

Vergroot je telefonische vaardigheden met de opleiding Telefoniste / Receptioniste

In gesprek met de klant via de telefoon, vraagt om specifieke vaardigheden. Hoe handel je een telefoongesprek correct af? Hoe kun je telefonisch vergaderen? Deze onderwerpen en meer worden uitgebreid toegelicht tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste.

Om telefonisch, digitaal en fysiek klanten goed te woord te kunnen staan, is kennis van de Nederlandse taal van groot belang. Dit komt dan ook aan bod in de opleiding.

Kantoortechnologie

Als onthaalmedewerker ga je tijdens jouw werk in aanraking komen met kantoortechnologie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met diverse Office programma’s. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste ga je dan ook aan de slag met bekende programma’s zoals Outlook, Powerpoint, Excel, Word, OneNote.

Opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) geschikt voor jou?

Deze opleiding kan door iedereen gevolgd worden en is zeer geschikt wanneer jij jouw kennis wil vergroten of opfrissen over het vakgebied. Na afronding van de opleiding beschik jij over de benodigde kennis om goed te kunnen functioneren als onthaalmedewerker. Je bent een aanwinst voor bedrijven en organisaties!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Receptionist(e) / Telefoniste(e)

De opleiding Receptioniste / Telefoniste bestaat uit een aantal modules. Deze modules zijn als volgt:

Secretariaatspraktijk

Tijdens deze lessen leer je meer over een aantal onmisbare basisvaardigheden, zoals agendabeheer, postbehandeling, bezoekers ontvangen en e-mailetiquette.

Telefonische spreekvaardigheid

Een belangrijk deel van de mondelinge communicatie van organisaties loopt via de telefoon. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste doe je dan ook kennis op over telefoneren. Je leert meer over de structuur van telefoongesprekken en de functies van de telefonist.

Nederlandse taal en correspondentie

Contact met bezoekers en klanten vereist goede kennis van de Nederlandse taal. In deze module ga je aan de slag met spelling en grammatica.
 

Office

Je leert werken met de diverse bekende Office programma’s die binnen veel bedrijven en organisaties gebruikt worden. De programma’s Excel, Word, Powerpoint, Outlook en Onenote komen onder andere aan bod.
 

Dactylo

Tijdens de Dactylo module leer je hoe je blind kunt typen. Aan het einde van deze module kun je met een snelheid van 130 aanslagen per minuut en een foutmarge van 1% typen.

REVIEWS

Reviews

4/5
Receptioniste/Telefoniste

Ik ben heel tevreden dat ik met de cursus ben begonnen en het is ook goed dat het op eigen tempo kan. Als het dan in je privé wat drukker is kan je eens een weekje overslaan. Het is ook positief dat de mogelijkheid er is om op afbetaling te betalen. 1 minpuntje is wel : pas als je de cursus besteld komt er tevoorschijn dat je ook nog bedrag moet betalen als inschrijving,dat staat nergens op voorhand gemeld. Voor de rest is alles top!

4/5

Zeer goed bevallen, je kunt de cursus zowel online als in de boeken doen en dat is zeer fijn, wat ook zeer fijn is is dat je de mogelijkheid hebt om dit in verschillende keren te betalen, ik ben zeer tevreden

4/5

Sommige huiswerkopdrachten vindt ik soms wat moeilijk gesteld. Verder is het een onwijs leerzame studie. Ik heb er echt plezier aan om te leren.

4/5

Ik ben zeer tevreden Alles word goed uitgelegd in de cursus . De oefen opgaves zijn zeer goed om even later het huiswerk te maken ,ook als het huiswerk is ingediend moet ik niet lang wachten op je resultaten . Ook heb ik al enkele telefonisch contact gehad en werd ik dadelijk verder geholpen . Ik heb enkel nog een vraag ik vind mijn verbeterd huiswerk niet terug of kan het niet openen. Voorlopig is dit geen probleem daar ik zeer goede resultaten heb .

DIPLOMA

Diploma opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e)

Bij NHA rond jij de cursus Receptionist(e) / Telefonist(e) af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.


Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.


Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen. Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus Receptionist(e) / Telefonist(e) in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Receptionist(e) / Telefonist(e), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

Receptioniste/Telefoniste
9x €46,60 of ineens €419,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 46,60
of ineens €419,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis tablet + toetsenbord of headphone bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Wij helpen je graag verder!

5/5

Het is super handig als je in mijn geval een kind hebt en nog werkt. Ik zou dit aanraden. Het is nooit te laat om bij te studeren. Zeker de moeite waard

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!