Cursus Russisch  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Russisch
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
14,94

of 


€199,00 €179,10
4.3/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Op zoek naar een echte uitdaging? Start met Russisch leren!

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Ben jij op zoek naar een echte uitdaging? Dan is Russisch leren een goed idee. Deze taal is namelijk niet eenvoudig onder de knie te krijgen. Met een cursus Russisch van NHA beschik jij al snel over de juiste basis om jezelf in het Russisch te kunnen uitdrukken.

Rusland is een reusachtig land. Kennis van de Russische taal wordt daarom steeds belangrijker. Door Russisch te leren heb jij een streepje voor.

Handig om te weten: de meeste Russen spreken alleen Russisch. Het is daarom is nog interessanter om Russisch te leren en de taal te spreken wanneer je Rusland bezoekt. Rusland is bovendien niet het enige land waarin je met Russisch uit de voeten kunt. Ook in landen als Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Wit-Rusland wordt deze taal gesproken. 

Eenvoudig Russisch leren

Met de luister- en spreekvaardigheid die je in de cursus Russisch opdoet, kun je goed je plan trekken in Rusland. Jij begrijpt wat de Russen bedoelen en je kunt jezelf goed uitdrukken. Russisch leren biedt ook buiten de landsgrenzen voordelen. Europa en Azië tellen honderden miljoenen mensen die Russisch spreken.

Toegegeven, Russisch leren lijkt moeilijk en kan een hele uitdaging zijn. Je zult moeten wennen aan het Cyrillische schrift. Daarnaast heeft deze taal immers maar weinig overeenkomsten met onze taal. Toch kun je snel Russisch leren aan de hand van het beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM.

Praktische cursus Russisch

In de cursus Russisch ga je praktisch aan de slag met de taal. Door alleen de nodige grammatica te bespreken en je woordenschat te vergroten, kun je snel Russisch leren.

Aan de hand van actuele onderwerpen en veel voorkomende situaties trek jij na de cursus Russisch overal je plan.

Het typisch Russisch gerecht Borsjtsj bestellen in een restaurant? Of wil je de weg vragen naar het iconische Rode Plein? Misschien kies je ervoor naar een voorstelling te gaan in het Bolsjojtheater. Kaartjes bestellen is geen probleem meer. Start met Russisch leren en haal zo veel mogelijk uit je vakantie!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Russisch

Cursus Russisch voor beginners

De Russische taal is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Sinds het communisme in Oost-Europa is weggevallen, heeft de handel met dit reusachtige land grootse vormen aangenomen. De meeste Russen beheersen zelf alleen de Russische taal. Daarom is Russisch leren heel prettig wanneer je dit land bezoekt.

Met de kennis die je opdoet in deze speciaal voor schriftelijk onderwijs ontwikkelde cursus kun je je perfect redden in Rusland, maar ook in een groot aantal andere staten van de vroegere Sovjet-Unie. Europa en Azië tellen honderden miljoenen mensen die Russisch spreken.


Cursus Russisch voor gevorderden

Heb je de cursus Russisch voor beginners afgerond? Of heb je al kennis van deze taal maar wil je beter Russisch leren spreken? Met een cursus Russisch voor gevorderden ontwikkel je jouw talenkennis nog verder. Daarnaast vergroot je ook je woordenschat zodat jij je in elke situatie kunt redden.

 

Russisch leren voor beginners + gevorderden: combi

Heb je nog geen kennis van de Russische taal maar weet je wel al zeker dat je deze wilt perfectioneren? Deze mogelijkheid heb je bij NHA, met een combicursus Russisch leren voor beginners +  gevorderden.  De totale cursusduur van deze combicursus Russisch is slechts 15 maanden. Dat is maar 3 maanden langer dan de beginners cursus. Dit komt door een overlapping tussen beide cursussen. Op die manier spaar je niet alleen een flink bedrag uit maar kun je ook nog eens extra snel Russisch leren.

Ook jij kunt in enkele maanden Russisch leren spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM. De cursus Russisch levert een prima beheersing op van de alledaagse Russische taal. Vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Russisch, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Russisch voor Beginners

Ik ben tot nog toe zeer tevreden. De inhoud is degelijk en bedriegt mij geenszins in mijn verwachtingen. Alles wordt helder uitgelegd en rustig opgebouwd; de grammaticale schema's zijn overzichtelijk. De oefenmogelijkheden zijn prima en het huiswerk is een belangrijk pluspunt. Verder vind ik het heel interessant dat de uitspraak buitengewoon duidelijk wordt, zowel in de teksten zelf, maar zeker ook nog eens in de woordenlijsten.

8/10
Russisch voor Beginners

Met het cyrillisch schrift en de bijzondere klemtonen zijn de goede geluidsfragmenten een handig hulpmiddel. De afgedrukte voorbeelden (tickets etc) zijn onscherp waardoor het ontcijferen (nog) moeilijk(er) is.

8/10
Russisch voor Beginners + Gevorderden

****

8/10
Russisch voor Beginners

Cursus is heel duidelijk - in een mooie kaft en overzichtelijke lay-out. Huiswerk wordt ook snel verbeterd. Het is wel nog wat zoeken hoe bijkomende vragen gesteld kunnen worden aan de docente.

DIPLOMA

Diploma Russisch

Bij NHA rond jij je taalcursus af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Russisch in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Russisch, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Russisch  

Schrijf je nú in voor de Cursus Russisch en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Russisch voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 18,68

€249,00 of €224,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 14,94

€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Russisch voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 18,68

€249,00 of €224,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 14,94

€199,00 of €179,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Russisch voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 20,97

€349,00 of €314,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 17,37

€289,00 of €260,10
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben tot nog toe zeer tevreden. De inhoud is degelijk en bedriegt mij geenszins in mijn verwachtingen. Alles wordt helder uitgelegd en rustig opgebouwd; de grammaticale schema's zijn overzichtelijk. De oefenmogelijkheden zijn prima en het huiswerk is een belangrijk pluspunt. Verder vind ik het heel interessant dat de uitspraak buitengewoon duidelijk wordt, zowel in de teksten zelf, maar zeker ook nog eens in de woordenlijsten.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!