Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen)  

Nú met GRATIS tablet
Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen)
taalapp4
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
9x
33,25

of 


€299,00
4.3/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Inclusief 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Vanuit 28 talen
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Nederlands als tweede taal? Volg dan de cursus Nederlands voor Anderstaligen

Read this page in English: Dutch course for Foreigners
 

Is Nederlands niet je moedertaal, maar wil je de taal wel goed (of: beter) leren spreken? Wil je snel over een flinke woordenschat beschikken en de juiste uitspraak onder de knie krijgen? Volg de cursus Nederlands voor Anderstaligen.

De cursus Nederlands voor Anderstaligen is ideaal voor mensen die het Nederlands al wat beheersen en hun kennis snel willen verbeteren. De nadruk ligt op actief en praktisch taalgebruik en niet op grammatica. Je leert het Nederlands zoals je ooit je moedertaal leerde: stap voor stap.

28 talen

Nederlands voor Anderstaligen is beschikbaar voor de volgende talen: Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Oekraïens, Perzisch (Farsi), Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tigrinya, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds.

Dagelijkse situaties

Met het praktische lesmateriaal heb je het Nederlands snel onder de knie. Je krijgt veel voorbeeldzinnen, invulopdrachten en uitspraakoefeningen. Door de slimme lesopbouw gaan je vaardigheden er snel op vooruit. Het gevarieerde lesmateriaal maakt de opleiding afwisselend en uitdagend.

Na afloop van de opleiding Nederlands voor Anderstaligen kun je je mannetje staan in de dagdagelijkse situaties. Je begrijpt en spreekt Nederlands en je kunt het bovendien behoorlijk lezen en schrijven. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Nederlands voor Anderstaligen

De cursus Nederlands voor Anderstaligen bestaat uit:

 • Een cursusboek met praktische teksten over Nederlandse situaties. Geen moeilijke termen, veel voorbeeldzinnen. Alle teksten uit het boek zijn ook online te lezen. 
 • Een online leeromgeving met volop invuloefeningen en gesproken zinnen en teksten. Extra eenvoudig oefen je met de gatentoetsen: Je vult de ontbrekende woorden in de tekst aan.
 • Woordenlijst in het Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws,  Oekraïens, Perzisch (Farsi), Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tigrinya, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds. Wanneer je de cursus niet met behulp van een computer gaat volgen, kun je de gratis woordenlijst gebruiken.
 • Geluidsopnamen. Alle woorden en teksten uit het tekstboek, met illustraties en geluid kun je beluisteren. Met aanklikbare vertaling in alle bovengenoemde talen. Perfecte aanvulling op het cursusboek.
 • Oefeningen om je uitspraak te laten beoordelen.
 • Een huiswerkinstructie (voor zover mogelijk in je taal) waarin uitgelegd wordt hoe je het huiswerk kunt maken en opsturen naar je leraar.

 

Duizenden cursisten gingen je naar volle tevredenheid voor!

Je zult zien dat de opleiding goed te volgen is en dat je Nederlands met sprongen vooruit gaat!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Nederlands voor Anderstaligen

Ik denk dat het een ideale situatie is voor mensen die zich geen tijd kunnen veroorloven om in de klas te leren. De voordelen zijn enorm en ik hoop de mijne te maximaliseren.

6/10

Will be great the option of online classes in real time, not having the explanation at the moment or not practicing verbally to the teacher or other students makes more difficult to lear the language.

8/10

goede cursus maar er is wel al een basiskennis Nederlands nodig en kennis van pc.

10/10

De producten zijn heel mooi en hangen heel mooi en schattig en geven je energie, energie en goede motivatie om te lezen terwijl je thuis bent waar en wanneer je wilt leren

DIPLOMA

Diploma of getuigschrift Nederlands voor Anderstaligen

Je kunt je aanmelden voor het officiële NT2 examen.

De cursus Nederlands voor Anderstaligen sluit aan bij de A2 taaltest Nederlands van het agentschap Integratie en Inburgering. Deze test bestaat uit vier onderdelen (Lezen, Luisteren, Schrijven en Spreken). De testen worden verspreid over twee dagen.

Op de website https://integratie-inburgering.be/taaltest-nederlands kun je informatie vinden over de aanmelding. Ook kun je via deze website een oefentest maken.

De taaltest is onderdeel van het inburgeringstraject bij het Agentschap Integratie en Inburgering.


Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld voldoende scoorde (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Om deze cursus met succes te kunnen volgen is enige kennis van de Nederlandse taal gewenst.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de taalcursus Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen) kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past. De cursus bestaat uit digitale geluidsbestanden, een studiewijzer, een cursusmap met alle lessen (ook zeer geschikt als naslagwerk), oefeningen met antwoorden en woordenlijsten.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen) leren, zo leer je de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone.Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen) leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema internationalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen)  

Schrijf nú in voor de Nederlands voor Anderstaligen (vanuit 28 talen) en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je voor meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en naspreken. Oefenen waar en wanneer jij wilt.
Deze app maakt de uitgebreide NHA taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal tijdens vakanties;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Nederlands voor Anderstaligen
9x €33,25 of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
9x 33,25
of €299,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Spreek al in 3 maanden een taal
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik denk dat het een ideale situatie is voor mensen die zich geen tijd kunnen veroorloven om in de klas te leren. De voordelen zijn enorm en ik hoop de mijne te maximaliseren.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!