Cursus Marokkaans  

Nú: met GRATIS tablet
Cursus Marokkaans
taalapp4
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
12x
16,60

of 


€199,00
4.7/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor 3 jaar persoonlijke begeleiding
 • Kies je niveau: beginners of gevorderden
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Marokkaans leren voor vakantie of zaken?
Volg de cursus Marokkaans!

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Heb je Marokkaanse collega’s of zakenpartners? Heb je een vakantie naar Marokko gepland? Of wil je om een andere reden Marokkaans leren? Met de cursus Marokkaans van NHA is dit makkelijker dan je denkt.

Marokkaans is een diverse taal. Er bestaan namelijk veel verschillende dialecten. Wil jij deze diverse taal leren? Start dan met de cursus Marokkaans. Je leert het meest gangbare dialect van de Marokkaanse taal. Hiermee kun jij je in vrijwel heel Marokko verstaanbaar maken. Voor je het weet begin jij een gesprek met de inwoners van grote steden als Casablanca, Meknes en Rabat.

Van rechts naar links

In de taalcursus Marokkaans leer je eerst de beginselen van het Arabisch. Marokkaans is immers een dialect van het Arabisch. Je leert van rechts naar links te leren en je raakt vertrouwd met het Arabisch alfabet. Wanneer je de basis van het standaard Arabisch onder de knie hebt, leer je meer over het dialect Marokkaans.

Marokkaans leren doe je het beste met een praktische cursus. De nadruk van de cursus Marokkaans ligt daarom op spreekvaardigheid. Aan de hand van actuele onderwerpen en veelvoorkomende situaties vergroot je je woordenschat. Door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM leer je al snel simpele gesprekken te voeren.

Marokkaans leren; meer dan talenkennis

Ga jij Marokkaans leren? Dan maak je niet alleen maar kennis met een prachtige taal. Je leert ook meer over de rijke cultuur en geschiedenis die het land beïnvloeden. Deze kennis maakt jouw vakantie naar Marokko nog interessanter.


Vakantie of zakenreis?

Doe jij zaken met Marokkaanse bedrijven? Of heb je een reis gepland staan naar Marokko? Dan is Marokkaans leren een goed idee. Contacten verlopen soepeler wanneer je deze taal beheerst. Met de cursus Marokkaans leg jij een solide basis en krijg jij de taal onder de knie.

Omdat de Marokkaanse taal gebruik maakt van een ander alfabet, krijg je tevens een stickervel met Marokkaanse tekens meegeleverd bij de cursus Marokkaans. Dit stickervel kun je gebruiken voor zowel een Qwerty als een Azerty toetsenbord. Op deze manier maken we ook het leren van de typvaardigheid van het Marokkaans makkelijker.

Start vandaag nog met Marokkaans leren.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Marokkaans

Cursus Marokkaans voor beginners

Binnen het Marokkaans bestaan regionale verschillen. We hebben in de cursus Marokkaans gekozen voor de meest gangbare vorm. Het Marokkaans dat je zult leren komt grotendeels overeen met het dialect dat in grote steden als Casablanca, Rabat, Fez en Meknes wordt gesproken. Met deze vorm kun je vrijwel overal in Marokko terecht.

De cursus Marokkaans voor beginners bestaat uit 2 delen. Tijdens de cursus ga je onder andere aan de slag met het standaard Arabisch, de hoge variant van alle Arabische dialecten. Je leert meer over het Arabische schrift, het alfabet, grammatica en diverse begrippen, zodat je de basis goed onder de knie krijgt. In deel twee van de cursus ga je aan de slag met het Marokkaans.

Tijdens de cursus Marokkaans voor beginners leer je meer over de volgende onderwerpen

 • Het Arabische schrift;
 • Marokkaanse uitspraak;
 • in het vliegtuig;
 • op het strand;
 • boodschappen doen;
 • grammatica;
 • begrippen.

 

Cursus Marokkaans voor gevorderden

Heb je al een redelijke basiskennis van de Marokkaanse taal? Of heb je de cursus Marokkaans voor beginners afgerond en wil je meer weten? NHA biedt de mogelijkheid om nog beter Marokkaans te leren. Met de cursus Marokkaans voor gevorderden vergroot je jouw woordenschat en verbeter je je talenkennis.

Je start met de basis door je te verdiepen in het standaard Arabisch. Vervolgens leer je in het tweede deel meer over het Marokkaans.

Tijdens de cursus Marokkaans leer je meer over de volgende onderwerpen;

 • op de camping;
 • werkwoorden en voornaamwoorden;
 • in het hotel;
 • in het restaurant;
 • bij de dokter/apotheek;
 • bij de politie;
 • Marokkaanse dansen;
 • feesten en gebruiken;
 • hoofd- en bijzinnen.

Marokkaans leren voor beginners + gevorderden: combi

Als je meteen inschrijft voor de cursus "beginners + gevorderden" samen, is de totale cursusduur maar 15 maanden. Dit komt door een "overlapping" van beide cursussen. Je spaart zo een heel bedrag uit. Daarnaast besteed je slechts 3 maanden bovenop de beginners cursus. Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM kun je in slechts enkele maanden Marokkaans leren.


De cursus Marokkaans levert een prima beheersing op van de alledaagse Marokkaanse taal. Vrijwel meteen kun je gebruik maken van je praktische talenkennis. Daarom is de cursus bijzonder aan te raden voor mensen die deze taal nodig hebben om zaken te doen. Vanzelfsprekend verhoogt een ruimere talenkennis ook je vakantievreugde.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Marokkaans, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Marokkaans voor Beginners + Gevorderden

Ik had eerst de verkeerde cursus besteld (Arabisch) ik kon dit vrij vlot omruilen voor Arabisch Marokaans. Ik heb de boeken zeer snel ontvangen, antwoord op en nakijken van het huiswerk was ook super snel ( met begeleiding). Klantendienst makkelijk bereikbaar tot nu toe niet lang hoeven wachten ook. Cursus zelf is op een makkelijke manier gemaakt waardoor het leren verrassend snel gaat wat ik niet had verwacht. Super blij mee nog geen minuut spijt gehad!!

10/10
Marokkaans voor Beginners + Gevorderden

Een totaalpakket, alles erop en eraan. De huiswerkbegeleiding maakt van de opleiding iets persoonlijks, de lessen zijn duidelijk, de syllabus volledig. Niks op aan te merken, 5 sterren.

8/10
Marokkaans voor Beginners

Duidelijke cursus, zeer gebruiksvriendelijk

DIPLOMA

Diploma Marokkaans

Bij NHA rond jij je taalcursus af op het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je eraan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Je kunt deze opleiding afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden.
Indien je de eerste keer niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Beginners
Voor de cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete Cursus Marokkaans in één pakket thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de Cursus Marokkaans, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en voor eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Beginners

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Gevorderden

12 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Beginners + gevorderden: combi

15 maanden aan een gemiddeld tempo van 4 lessen per maand, aan een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dat verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Marokkaans  

Schrijf je nú in voor de Cursus Marokkaans en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Marokkaans voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Marokkaans voor Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 20,75
of €249,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
12x 16,60
of €199,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Marokkaans voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
15x 23,30
of €349,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
15x 19,30
of €289,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik had eerst de verkeerde cursus besteld (Arabisch) ik kon dit vrij vlot omruilen voor Arabisch Marokaans. Ik heb de boeken zeer snel ontvangen, antwoord op en nakijken van het huiswerk was ook super snel ( met begeleiding). Klantendienst makkelijk bereikbaar tot nu toe niet lang hoeven wachten ook. Cursus zelf is op een makkelijke manier gemaakt waardoor het leren verrassend snel gaat wat ik niet had verwacht. Super blij mee nog geen minuut spijt gehad!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!