Gratis brochure

Studie informatie Eigen Zaak Starten

 

Wij helpen je op weg naar jouw eigen zaak

Wat betekent het om ondernemer te zijn?

Ondernemers zijn risiconemers, creatieve pioniers en vastberaden personen. Je moet in staat zijn om een stap verder te denken, dingen net even iets anders te benaderen. Je moet risico’s durven nemen. Verder moet je bereid zijn om hard te werken en dingen op te offeren. Het vergt een flinke portie zelfdiscipline om je eigen zaak te laten slagen. Om als ondernemer te slagen heb je bovengenoemde kenmerken nodig of je bent bereid deze te ontwikkelen.

Je moet ook in staat zijn om tegenslagen te incasseren en deze te overwinnen. Het starten van een eigen zaak dien je niet te licht op te vatten. Aan de andere kant biedt het starten van een eigen zaak ook veel potentiële voordelen: eigen baas zijn, flexibele werktijden en veel vrijheid.

Ben je in staat om op jezelf te beginnen?

 1. Je dient een “self starter” te zijn. Dit betekent dat je weet wat en wanneer iets moet gebeuren en wanneer iets gebeurd moet zijn.
 2. Je moet vastberaden zijn. Je dient de motivatie te hebben om voor jezelf te werken. Je dient sterk in je schoenen te staan en ook in staat te zijn om tegenslagen te incasseren.
 3. Je dient te beschikken over een positieve kijk op het leven. Negatief denken kan je tegenhouden om de eerste stap te zetten. Door negatief te denken zul je het waarschijnlijk al snel opgeven. Zeg niet: “ik ben een boekhouder” maar zeg: “ik kan een ondernemer worden die een eigen zaak runt”. Vermijd mensen die negatief tegenover jouw plannen staan.
 4. Je dient een “Allrounder” te zijn. Je dient oog te houden voor de financiën, je dient in staat te zijn om jezelf te verkopen, en je dient in staat te zijn om je werk te doen. Misschien ga je met iemand anders samen een zaak starten, iemand die zich bezig gaat houden met dingen die je niet beheerst. Een andere mogelijkheid is om iemand in te huren die de werkzaamheden gaat doen die je niet beheerst of niet graag doet. Doe alleen de dingen waar je goed in bent!

Wij helpen je op weg, tijdens én na de opleiding

Ten slotte: als je schrik hebt om de eerste stap te nemen: je staat niet alleen en bent in goed gezelschap! Veel mensen die een opleiding bij ons hebben gevolgd, waren onzeker over het feit of ze in staat zouden zijn om voor zichzelf te werken. Je staat er echter niet alleen voor. Wij helpen je waar we maar kunnen. Tijdens de opleiding kun je altijd de hulp inroepen van je persoonlijke docent. Na afronding van de opleiding stonden de meeste mensen versteld van het zelfvertrouwen dat ze hadden opgebouwd. Je zult tijdens de opleiding een ongekende groei doormaken en stap voor stap dichter bij jouw droom komen!

Alles over studeren bij NHA

Waar en wat jij wilt, wanneer je het wilt

Aan de keukentafel, in een koffiebar of onderweg in de trein. Met een NHA-opleiding studeer je waar en wanneer jij dat wilt. En wat je ook zoekt, bij NHA vind je altijd een passende cursus of opleiding; beroepsopleidingen, opleidingen waarmee je een eigen zaak kunt starten, secundair onderwijs (BSO), taal- en hobbycursussen.

Een NHA-opleiding is bijzonder efficiënt. Je bent geen tijd kwijt met reizen en je studeert comfortabel thuis wanneer het jou uitkomt. Jouw persoonlijke docent past zich volledig aan jouw tempo aan. Samen met jouw persoonlijke docent werk je naar een waardevol diploma toe.

Het begon 85 jaar geleden

De basis voor NHA werd 85 jaar geleden gelegd door een onderwijzer die mensen wilde helpen zich te ontwikkelen door middel van afstandsonderwijs. Dat helpen is altijd gebleven en daarom volgden inmiddels meer dan 2.000.000 mensen met succes en veel plezier een cursus of opleiding van NHA. NHA heeft altijd al tot de modernste onderwijsinstellingen behoort en staat garant voor een uitstekende leskwaliteit en service.

Onderzoek wijst uit dat cursisten zeer tevreden zijn over NHA

Onafhankelijk onderzoek onder cursisten van NHA wijst uit dat men bijzonder tevreden is over de cursussen, de begeleiding, de service en de gunstige prijsstelling. Bron: onderzoek uitgevoerd door Newcom Research en Consultancy.

Beoordeling: cijfer 9

Bron: gemiddelde beoordeling op eKomi: the Feedback Company.

Voor een opleider zoals NHA geldt het volgende: je bent zo goed als de laatste cursus of opleiding die je mensen hebben gevolgd. Met deze gedachte in het achterhoofd houden wij bij NHA constant de spreekwoordelijke vinger aan de pols.

Toch is het een interessante gedachte dat andere mensen zich uitspreken over de kwaliteit. De wijze waarop je tevreden bent over de kwaliteit van NHA als opleider en de cursus of opleiding in het bijzonder, dat is uiteindelijk waar het om gaat.

Waardevolle diploma’s

Aan het einde van je opleiding kun je de trotse bezitter worden van een waardevol diploma. Je bent klaar om je eigen zaak te starten! Het diploma hangt straks op je eigen kantoorkamer. En dat geeft vertrouwen bij klanten. Samen met je docent werk je naar je diploma toe. Met zijn bekwame hulp en jouw inzet kun je met een gerust hart de uitreiking van jouw diploma tegemoet zien.

A. NHA-instituutsdiploma

Na afloop van onze opleidingen kun je het NHA-instituutsdiploma ontvangen. Kijk voor de specifieke informatie bij de opleiding van jouw keuze. Bij veel ‘start je eigen zaak opleidingen’ kun je het diploma voor € 29,- aanvragen, als je van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingezonden en daarvoor een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). In deze opleidingen zijn speciale opdrachten in het huiswerk verwerkt.

 Bij de meeste opleidingen dien je examen af te leggen om het NHA-instituutsdiploma te behalen. Als de cursus kan worden afgesloten met een NHA-examen of meerdere NHA-examens, dan mag je daar kosteloos aan deelnemen. Je ontvangt het NHA-diploma als je slaagt. Aanmelden voor het examen gaat heel eenvoudig via jouw digitale leeromgeving Plaza. Als je niet slaagt voor het NHA-examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herkansing voor een NHA-examen kost € 125,- per examen.

 

B. Vestigingsattest Bedrijfsbeheer

De opleiding Bedrijfsbeheer van NHA kun je afronden met een examen voor het officiële vestigingsattest.

Je kunt zelf beslissen wanneer je examen wil afleggen want de aanmelding daarvoor doe je zelf. De centrale examencommissie van de FOD organiseert deze examens doorlopend in Vlaanderen. Het officiële vestigingsattest Bedrijfsbeheer krijg je uitgereikt door het ministerie van Middenstand. Het stelt je in staat een eigen zaak te starten. Jouw droom kan gerealiseerd worden!

Persoonlijke begeleiding van jouw docent

Jouw persoonlijke docent

Alleen bekwame docenten komen in aanmerking voor een aanstelling bij NHA. Heel belangrijk is dat ze volledig bevoegd zijn en een jarenlange praktijkervaring hebben. Maar NHA vindt het zeker zo belangrijk dat het menselijke docenten zijn. Je docent heeft maar één doel voor ogen: jou helpen, steunen en adviseren. Er is alle tijd voor je. Hierdoor verloopt je opleiding goed en kun je prima resultaten boeken.

Huiswerk en correctie (via internet)

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Huiswerk maken en inzenden naar je docent is niet verplicht, maar wel verstandig voor het succesvol afronden van je studie. Aan het einde van iedere les vind je de vragen of opgaven. De lesstof vind je terug in de les die je net bestudeerd hebt. Je stuurt het huiswerk rechtstreeks naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan snel weer naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg en antwoord op je eventuele vragen.

Je mag tot 3 jaar lang huiswerk insturen!

Ook dat is uniek in België. Heb je alle lessen van jouw opleiding al ontvangen, maar ben je niet helemaal ‘bij’ met je studie? Ga dan gerust in je eigen tempo verder. Blijf het huiswerk op je eigen tempo ter correctie inzenden. Jouw docent blijft je helpen en begeleiden. Daar zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden.

Helder en duidelijk lesmateriaal

Geen gezoek of geblader in boeken. De lessen van NHA worden met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Daarbij staat voorop dat de lessen vooral helder en duidelijk moeten zijn. Je leert alleen de stof die echt nodig is. Ballast wordt achterwege gelaten. Je zult de lessen snel begrijpen dankzij de overzichtelijke opbouw en duidelijke illustraties.

Je vindt alles in de lessen: duidelijk, in volgorde en op zijn plaats. De opleidingen van NHA zijn gemaakt voor jouw gemak. Elke les vormt een afgerond geheel en geeft je het gevoel weer een bouwsteen aangebracht te hebben. Als de stof verandert, wordt de betreffende les meteen vervangen.

Alle opleidingen zijn compleet, zonder extra kosten

Je hoeft niets na te bestellen of naar de winkel te gaan. Alles wat bij de opleiding hoort, krijg je automatisch thuisgezonden door NHA. Je betaalt geen cent extra!

Al het materiaal blijft jouw eigendom

Wanneer je cursist bent bij NHA worden de lessen die je ontvangt jouw eigendom. Je hoeft dus geen lessen terug te zenden. Hierdoor kun je later nog eens teruggrijpen naar dit lesmateriaal, en zo jouw kennis opfrissen of bepaalde zaken nog eens nakijken. In de fraaie verzamelmappen vormt zich een waardevol naslagwerk, dat op jouw boekenplank niet zal misstaan.

Persoonlijke begeleiding van jouw ondernemerscoach

Uniek: jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Als je de opleiding hebt afgerond en start (of begonnen bent) met het opstarten van jouw zaak, kun je bij veel van onze Eigen Zaak Starten opleidingen terecht bij onze gespecialiseerde ondernemerscoach. Juist dit maakt jouw cursus zo uniek. Aan deze coach kun je vragen stellen die betrekking hebben op het opstarten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering van jouw bedrijf, het leggen van contacten met bevoegde instanties, het opzetten van een administratie en het invullen van de benodigde documenten. Maar ook met vragen over de marketing van jouw bedrijf kun je bij de ondernemerscoach terecht.

Onze ondernemerscoaches zijn mensen met ruime ervaring in het bedrijfsleven. Bovendien zijn ze uitgebreid geschoold in thema’s zoals bedrijfskunde, boekhouden en management. Het begeleiden van startende ondernemers is hun specialiteit. Je staat er dus nooit alleen voor!

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete cursus in één zending thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere zendingen (studie-eenheden) als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby’s. Starten met een opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringmap thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

 

 

Profiteer van deze voordelen

NHA Hoedje Logo Niet geslaagd? lesgeld terug garantie

Onze cursisten scoren zeer goed op de examens! Hierdoor kunnen wij onze cursisten deze unieke garantie bieden. De garantie geldt voor alle opleidingen met examens en studiebegeleiding. Je hebt al jouw huiswerk maandelijks ingestuurd en bent na de startdatum aantoonbaar voor één examen twee keer zonder te slagen opgegaan. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor dat betreffende examen, retour betaald. Je dient wel heel de opleiding te hebben afgerond en betaald. Deze garantie geldt tot 3 jaar na inschrijfdatum.

NHA Hoedje Logo 100% examengarantie

Slaag je niet voor het eerste examen? Geen zorgen. NHA leidt je gratis op voor het volgende theorie-examen. Je kunt opnieuw het huiswerk insturen en blijven rekenen op de hulp van je docent bij het beantwoorden van al je vragen (geldt natuurlijk niet voor zelfstudie-cursussen). Deze extra service hoort standaard bij je opleiding. Je betaalt dus nooit meer lesgeld dan het bedrag dat bij de betreffende cursus of opleiding staat aangegeven.

NHA Hoedje Logo Starten kan op elke dag van het jaar

Je kunt met jouw opleiding starten wanneer je wilt. Het is niet nodig om tot het begin van een nieuw schooljaar te wachten.

NHA Hoedje Logo Compleet lespakket

Je ontvangt het uitgebreide lespakket thuis per post. De lesstof wordt meestal ook getoond in de digitale leeromgeving. Zo kun je altijd studeren op de manier die jou het beste past.

NHA Hoedje Logo Digitale leeromgeving

NHA heeft een modern studentenplaza ontwikkeld. Studeren via dit Plaza geeft je tal van extra mogelijkheden:

 • contact met studieadviseurs;
 • contact met persoonlijke docenten;
 • contact met studiegenoten;
 • examen- en huiswerkresultaten in een oogopslag;
 • mediatheek en downloads.

NHA Hoedje Logo Studeer flexibel op je eigen tempo 

Onze opleidingen zijn gebaseerd op een studietempo dat het beste past bij de gemiddelde student. Wil je langzamer of juist sneller studeren? Voor elke opleiding geldt: jij bepaalt jouw eigen studietempo.

NHA Hoedje Logo 15 dagen gratis op proef

Het is heel begrijpelijk dat je vooraf niet volledig in kunt schatten hoe een cursus of opleiding is voordat je eraan begint. Dat is precies de reden waarom je bij NHA een cursus 15 dagen op proef kunt aanvragen.

NHA Hoedje Logo Ruim 80 jaar ervaring

In 80 jaar heeft NHA een enorme onderwijservaring opgebouwd. Deze ervaring komt tot uitdrukking in de solide aanpak van alle ontwikkelde leermiddelen. Uitgangspunt is: laat niets aan het toeval over. Het belang van de student staat altijd voorop.

NHA Hoedje Logo Persoonlijke begeleiding

Je kunt rekenen op een goede persoonlijke begeleiding bij NHA:

Denk aan ondersteuning van:

 • studieadviseurs: voor algemene vragen kun je altijd terecht bij onze studieadviseurs;
 • vakdocenten: je eigen vakdocent beoordeelt jouw huiswerk en beantwoordt je vragen;
 • medestudenten: Via de digitale leeromgeving kom je snel en eenvoudig in contact met medestudenten.

NHA Hoedje Logo Je mag 3 jaar lang huiswerk insturen zonder extra kosten

Bij NHA mag iedereen op zijn of haar eigen tempo studeren. Je hebt dus drie jaar lang recht op de begeleiding van jouw eigen docent.

NHA Hoedje Logo Studeren in het buitenland kan ook

Wanneer je, om welke reden dan ook, in het buitenland bent en toch wilt studeren, dan is schriftelijk onderwijs een goede mogelijkheid. NHA heeft veel cursisten die in het buitenland wonen en werken en van deze mogelijkheid gebruik maken. Bij de organisatie van de lesverzending, de correctie en huiswerkverzending is daar rekening mee gehouden. Wij zenden je daarom de lessen graag toe, waar ook ter wereld. Je kunt ook zonder problemen je huiswerk naar je docent sturen. Neem voor meer informatie telefonisch contact op met onze adviseurs.

Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!