Gratis brochure

BSO Geschiedenis  

Nú: met GRATIS tablet
BSO Geschiedenis
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
3x
66,35
of ineens
€199,00
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Studeer voor het officiële deelattest
 • Afronding:
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Alles over BSO Geschiedenis

Meer leren over geschiedenis en het heden beter begrijpen? Volg de opleiding BSO Geschiedenis

 Wanneer hebben de Vlaams – Waalse tegenstellingen in België bijna geresulteerd in een burgeroorlog en op welke wijze was er een sleutelrol weggelegd voor Leopold III? Waarom is Brussel de spreekwoordelijke hoofdstad van Europa en hoe komen de verhoudingen tussen Europese lidstaten onder druk te staan door grote vluchtelingenstromen?

 

De cursus BSO Geschiedenis verbreedt je historisch besef en zorgt ervoor dat je gebeurtenissen van nu beter kunt duiden met solide kennis van het verleden.

 

Voorbereiden op examen Geschiedenis

Met de NHA-cursus BSO Geschiedenis bereidt je jezelf optimaal voor op het officiële examen BSO Geschiedenis van de Examencommissie van het ministerie van Onderwijs en Vorming. Het algemene vak Geschiedenis is onderdeel van alle BSO-studierichtingen.

 

Na afloop ben je goed voorbereid op de officiële examens secundair onderwijs BSO Geschiedenis.

 

Leer van het verleden
Verruil tijdelijk het heden voor het verleden en laat je verbazen door de lessen die we kunnen leren van de geschiedenis. Zet nu de eerste stap naar het officieel erkende diploma en volg de cursus BSO Geschiedenis.

PROGRAMMA

Studieprogramma BSO Geschiedenis

De cursus bestaat uit een reeks lessen die thematisch dieper ingaan op belangrijke gebeurtenissen uit het verleden. De leerstof van de cursus Beroepssecundair Onderwijs Geschiedenis bestaat uit vier domeinen en belicht meerdere facetten van de geschiedenis:

 

Domein 1: Vaardigheden en attitudes

 • je kunt actief op zoek gaan naar informatie over een actuele gebeurtenis;
 • je kunt op grond van gerichte vragen historische informatie kritisch beoordelen.

 

Domein 2: Historisch besef, tijds- en referentie- kader

 • indeling van de geschiedenis en scharnierdata;
 • gebeurtenissen situeren in tijd en ruimte.

 

Domein 3: De Belgische samenleving

 • politiek
 • maatschappij en economie
 • rechterlijke macht

 

Domein 4: De internationale samenleving

 • internationale conflicten
 • de derde wereld
 • de Verenigde Naties (UN)

 

Geschiedenis herhaalt zich

Misschien niet altijd, maar de patronen in de geschiedenis zijn duidelijk herkenbaar. Het lesmateriaal neemt je mee van heden naar verleden en weer terug. Op een toegankelijke manier leer je ook hoe de geschiedenis een belangrijke voorspellende waarde heeft voor de toekomst. Met historische kennis kun je ook het heden beter begrijpen.

DIPLOMA

Deelattest BSO Geschiedenis

Het examen 'BSO Geschiedenis basiskennis' is een examen dat schriftelijk worden afgenomen. Je krijgt diverse vragen gespreid over de verschillende leerstofonderdelen. Bij de beoordeling van beide examens wordt belang gehecht aan de manier waarop je de voorgelegde historische en maatschappelijke problemen analyseert en verklaart.

 

Je kunt examen doen bij het ministerie van Onderwijs voor het deelattest van dit BSO vak.  Als je alle vereiste deelattesten hebt behaald,  krijg je het officieel erkende diploma Beroeps Secundair Onderwijs.

Graad en onderwijsvorm

3 BSO

Examen

De examens worden afgenomen door:

Ministerie van Onderwijs en Vorming
Examencommissie secundair onderwijs
Hendrik Consciencegebouw
Koning Albert II-Laan 15
1210 Brussel

Examengarantie

NHA geeft volledige examengarantie. Mocht je niet slagen voor het examen, dan begeleidt jouw leerkracht je gratis tot je geslaagd bent.

Getuigschrift

Examens zijn niet verplicht. Wanneer je voor jouw persoonlijke verrijking of uit interesse voor het vakgebied wenst te studeren kun je een getuigschrift bij NHA aanvragen als je al je huiswerk ingezonden hebt en gemiddeld een voldoende scoorde (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer thuis in jouw eigen tempo

Je ontvangt de complete cursus BSO Geschiedenis in één zending thuis. Hierdoor kun je altijd jouw eigen tempo bepalen. Je bepaalt dus zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de cursus goed te combineren met een drukke baan en met andere hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!


Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van iedere les, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar jouw eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is jouw steun en toeverlaat die jou optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 5 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in België!


Cursusleiding

Dhr. R. Neyt.
Dhr. T. van Buggenhout
.


Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die de cursus BSO Geschiedenis volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

3 maanden bij een normaal studietempo. Liever sneller of langzamer? Je bepaalt jouw eigen tempo.
Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.


Vooropleiding

Voor deze cursus BSO Geschiedenis is een getuigschrift van de 2e graad secundair onderwijs BSO gewenst, maar niet verplicht.


Leerboeken

Voor deze cursus BSO Geschiedenis heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaart je geld.


Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.


Vragen?

Bel ons: 03/2575191 of stuur ons een e-mail

LESGELD

Lesgeld

BSO Geschiedenis
3x €66,35 of ineens €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
3x 66,35
of ineens €199,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gratis 9 inch tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding  door vakdocenten
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Start direct met de cursus
Wij helpen je graag verder!
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!