Gratis brochure

Engels leren: bij NHA leer jij de taal zonder je huis uit te moeten

Engels: een wereldtaal die door meer dan 380 miljoen mensen als moedertaal wordt gesproken. Bovendien zijn er meer dan een miljard mensen die het Engels leren spreken als tweede taal. Zakelijk Engels is zelfs een van de belangrijkste talen in de wereldhandel. Dat je in onze samenleving dagelijks met Engels in aanraking komt, is dan ook niet zo raar. Via televisie, radio en het internet, we horen het overal.

Wil je vloeiend Engels leren praten, maar heb je weinig tijd om naar de les te gaan? Geen nood. Engels leren spreken en begrijpen kan ook gewoon thuis, op een tijdstip dat het jou het best uitkomt.

 

 

 

Hoeveel tijd heb ik nodig om Engels te leren?

Hoeveel tijd je nodig hebt om Engels te leren is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij maar aan de tijd en moeite die je erin steekt en hoe makkelijk jij zelf dingen oppikt.

Maar ook het niveau waarop je Engels wilt spreken en waarvoor je het gaat gebruiken zijn belangrijke factoren hierin. In veel gevallen is het niet nodig om alle aspecten van de taal te beheersen. Wil je Engels leren om in je werk makkelijker te communiceren met internationale partners? Dan is het niet nodig om de werken van William Shakespeare te kunnen citeren. Hoef jij alleen de taal te kunnen lezen en niet te spreken? Dan is het bijvoorbeeld niet van belang dat jij de vreemde klanken onder de knie krijgt.

Nu denk je vast, “goed om te weten, maar dat beantwoordt mijn vraag niet”. Hoewel het moeilijk is vast te stellen hoeveel tijd je nodig hebt om Engels te leren, zijn er wel gemiddelde richtlijnen.

 

Zoveel uur kost het om Engels te leren

Om Engels te leren op niveau A0-B1, zijn gemiddeld 600 tot 750 studie-uren nodig.

Wil je net iets beter Engels leren en ga je voor B2-C2 niveau, dan zul je hier gemiddeld 900 studie-uren in moeten steken.

Dit zegt je misschien niet zo veel. Om een duidelijker beeld te geven van de tijd die je vrij moet maken om Engels te leren, rekenen we het voor je om. Dat betekent dat je per week ongeveer 12 uur moet besteden aan Engels leren om de taal binnen een jaar te spreken. Je bent dan ongeveer 1,5 jaar bezig om niveau B2 tot C2 te bereiken.

Wil je zo vloeiend Engels leren dat niemand jou meer kan onderscheiden van een native speaker? Dan kan het tot wel jaren tijd kosten.

 

Wil je zo snel en efficiënt mogelijke Engels leren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een cursus of opleiding met professionele begeleiding. Op die manier heb je ondersteuning wanneer je er niet uit komt en leer je de taal nog sneller en beter.

 

Westerse taal > niet westerse taal

Wil je een andere taal dan Engels leren? Hou er dan rekening mee dat er bij een niet-westerse taal meer tijd en moeite gaat zitten in het leerproces. Zo besteed je aan niveau A0 tot B1 al gauw 90 tot 120 uur. En ben je met niveau B2 tot C2 al snel 1200 studie-uren kwijt.

Ga je voor een echte uitdaging zoals Arabisch of Japans? Dan kan het zomaar zijn dat je wel 2.200 uur nodig hebt om de taal onder de knie te krijgen. Dat is wel 3,5 jaar bij 12 uur per week studeren! Engels leren lijkt dan ineens niet zo moeilijk meer.

 

 

De beste manier om Engels te leren

Voordat je Engels gaat leren heb je al een andere taal geleerd. Je moedertaal. Nu denk je misschien “maar mijn moedertaal kan ik gewoon, daarvoor heb ik niet geleerd”. En dat is deels waar. Je hebt deze taal namelijk grotendeels incidenteel geleerd.

Voor woorden als “hond”, “stoel”, “gras” en “school” heb je nooit gestudeerd. Die heb je terloops opgepikt van de mensen in jouw omgeving. Hoe dat precies werkt? Doordat je luistert en dingen vaker voorbij hoort komen, bouw je onbewust een soort informatienetwerk op. Daarnaast zijn er ook woorden die je op latere leeftijd nog leert. Je breidt jouw vocabulaire steeds verder uit.

Met andere woorden, het leren van jouw moedertaal heeft inzet, oefening en herhaling gekost. En dat is ook de sleutel tot succes om Engels te leren. Maar hou het leuk en behapbaar. Je hoeft een taal niet vloeiend te spreken om begrepen te worden door anderen.

Woordjes stampen, taalspelletjes doen of een serieuze cursus volgen. Iedereen leert anders. Wat voor de een perfect werkt, leert voor de ander juist helemaal niet handig. Er is dus niet één juiste manier om Engels te leren. Maar om je toch op weg te helpen, hebben we 10 tips voor je op een rij gezet:

 

10 tips om sneller Engels te leren

 1. Praat Engels met vrienden en familie
  Oefenen, oefenen, oefenen. Dat is de sleutel tot succes als je iets nieuws wilt leren. En dat geldt ook bij een taal. Vraag je vrienden, familie, collega’s of kennissen om Engels tegen je te praten. Jij leert van hen, en je blijft zelf regelmatig oefenen.


 2. Kijk Engelse TV (zonder ondertiteling)
  Het kijken van Engels TV is enorm handig als jij Engels wilt leren, zelfs met ondertiteling. Onbewust krijg jij namelijk alsnog veel mee van de Engelse taal. Versta je Engels al wat beter? Dan is het een goed idee om die ondertiteling ook eens uit te zetten. Je wordt dan gedwongen om extra goed te luisteren naar wat er wordt gezegd.

  Begin dan bijvoorbeeld met een aflevering van een serie die je al hebt gezien. Je weet dan ongeveer wat er gaat gebeuren en kan alles in context plaatsen, ook als je het niet allemaal goed verstaat. Vaak kun je er ook voor kiezen de Engelse ondertiteling aan te zetten. Op die manier kun je niet alleen Engels leren luisteren, maar ook lezen.

 3. Luister naar een Engelse podcast of luisterboek
  Geen tijd om TV te kijken? Kies dan voor een podcast of luisterboek. In de auto, tijdens het huishouden of wanneer je tuiniert. Luisteren kan bijna altijd en overal. Voordeel van een luisterboek is dat je in veel gevallen ook nog kunt kiezen om het te combineren met het e-book. Zo kun je meelezen terwijl iemand anders het verhaal aan je voorleest.


 4. Ga naar het buitenland
  Het liefst een land waar de voertaal Engels is. Op die manier kun je er niet aan ontkomen. Je moet het luisteren, lezen en spreken. En je leert Engels van echte natives. Professionelere hulp kun je niet krijgen.


 5. Lees Engelse (kinder)boeken of artikelen
  Lezen is een belangrijk onderdeel wanneer je Engels wilt leren. Het helpt je om Engels teksten te kunnen begrijpen. Daarnaast zorgt het ervoor dat je de woorden die je spreekt ook voor je kunt zien. Een hele Engelse tekst lezen en begrijpen zal vooral in het begin erg moeilijk zijn. Begin daarom met kinderboeken.

  Hier worden geen moeilijke woorden in gebruikt en de verhalen zijn over het algemeen vrij simpel. Je kunt er ook voor kiezen artikeltjes uit een magazine te lezen. Omdat deze vaak maar kort zijn is het eenvoudiger om te begrijpen wat er precies staat.


 6. Gebruik een app
  Een app zal er op zichzelf misschien niet voor zorgen dat jij vloeiend Engels leert Maar heb je 5 minuten niks te doen? Dan kun je die nuttig invullen door spelenderwijs jouw Engels te oefenen. Engels leren wordt zo veel leuker.

 7. Stel de taal van je telefoon of laptop in op Engels
  Zo word je iedere keer als jij op je apparaten kijkt, gepusht om jouw Engels te verbeteren. In het begin zal dit nog even lastig zijn, maar je zult al snel merken dat het steeds beter gaat.

 8. Maak aantekeningen (van dingen die je lastig vindt)
  Gebruik bijvoorbeeld post-its. Die kun je door het hele huis hangen. Plak ze op verschillende voorwerpen die je dagelijks veel ziet of gebruikt. Op die manier breng jij het steeds weer onder de aandacht zonder dat het voelt als studeren. Voor je het weet heb jij ook de moeilijke dingen onder de knie!

 9. Volhouden
  Een taal leer je niet binnen een dag. Het is logisch dat jij gefrustreerd raakt en je niet meteen vooruitgang ziet. Maar je moet niet te streng zijn voor jezelf. Ook als je het niet merkt, ontwikkel je jezelf wel. Blijven volhouden dus!   
               
 10. Volg een cursus
  Er zijn enorm veel manieren die jou kunnen helpen een taal beter te begrijpen. Maar wil jij serieus aan de slag met het leren van Engels, dan is een cursus de beste manier. Op die manier krijg je alles aangereikt wat je nodig hebt en leer je sneller en makkelijker.

 

Engels leren met professionele hulp

Als je ervoor kiest om Engels te leren door middel van een cursus, dan is de kans groot dat je hier professionele hulp bij krijgt. Dat is wel zo handig. Je hebt dan altijd iemand die jou kan helpen als je even vastzit. Heb je bijvoorbeeld moeite met de grammatica? Of lukt de uitspraak niet? Dan staat jouw docent voor je klaar.

Kies jij voor een cursus Engels bij NHA, dan profiteer je ook nog eens van de volgende voordelen:

 • Je kunt direct starten
 • Je krijgt de cursus 15 dagen gratis op proef
 • Je leert op jouw eigen tempo, maar wel met de ondersteuning van een docent
 • Je krijgt gratis toegang tot de taal-app, zo kun je écht op elk moment en op elke plek oefenen!
 • Je ontdekt de uitspraak aan de hand van geluidsfragmenten

 

Engels leren door middel van een cursus kan veel tijd en moeite in beslag nemen. Zo biedt een zomercursus Engels bijvoorbeeld een of meerder weken in de zomervakantie de mogelijkheid om jouw Engels bij te spijkeren. En kun je met Avondschool Engels nog na je werk of studie in je avonduren Engels leren. Hoewel je hiermee je tijd zeker nuttig besteed, zit je vast aan verplichte lestijden en is het in veel gevallen moeilijk om nog leuke dingen te plannen. Optimaal genieten van jouw vrije tijd zit er dan niet meer in.

Dat kan efficiënter! Want met de cursussen van NHA profiteer jij van alle voordelen van klassikaal onderwijs, zonder de reistijd en de verplichte tijden. Jij beslist zelf waar en wanneer je studeert, lekker op je eigen tempo!

 

Cursussen van NHA

Ken je helemaal nog niets van de taal of spreek je al een aardig mondje Engels? Bij NHA kun je Engels leren met online cursussen Engels op elk niveau. Weet je nog niet zeker welke cursus voor jou de beste keus is? Lees hier de beschrijvingen en ontdek welke cursus bij jou past!

Al binnen een paar maanden kun jij je redden in het Engels. De nadruk ligt op dagdagelijks Engels, dat je nodig hebt in de winkel, op straat en tijdens een gesprek met Engelstaligen. Geen hoogdravende literaire zinsconstructies, geen nodeloze ingewikkelde grammatica. Engels leren spreken en begrijpen, daar gaat het om.

Engels leren is voor ouderen niet altijd even eenvoudig. Je leert inderdaad makkelijker een nieuwe taal als je nog erg jong bent. Maar met een cursus van NHA komt daar al verandering in. De taalcursussen van NHA zijn namelijk geschikt voor iedereen. Van beginners tot gevorderden en van 10+ tot 50+ en 80+.

Engels voor Beginners:

De beginnerscursus start vanaf nul. Je hebt geen voorkennis nodig om te starten. Al snel bouw je een flinke woordenschat op. De nadruk ligt op het spreken en het begrijpen van de taal in dagdagelijkse situaties. De moeilijke grammatica vermijd je, zodat je efficiënt leert wat jij nodig hebt. Engels leren voor beginners is dus zeer praktijkgericht en geschikt voor iedereen die de taal wil ontdekken.

Deze opleiding kun je afsluiten met een Cambridge Examen op A2 Key niveau.

Engels voor Gevorderden:

De opleiding voor gevorderden vereist wel een basiskennis van het Engels. Na het volgen van de cursus voor gevorderden ben je in staat om actief deel te nemen aan een gesprek tussen Engelstaligen. Met de cursus Engels voor gevorderden leer je jouw taalgebruik perfectioneren en wordt je woordenschat vergroot.

Tijdens de cursus oefen je lees-, luister en spreekvaardigheid. Na afloop van deze cursus beheers je de Engelse taal op hoog niveau. Je kunt met gemak Engelse literatuur lezen en volgt vlot Engelstalige toneelstukken, tv-programma's en films.

Deze opleiding kun je afsluiten met een Cambridge Examen op B1 Preliminary niveau.

Engels voor Beginners + Gevorderden:

Heb je nog geen kennis van de taal, maar wil je wel vloeiend Engels leren spreken? Dan is de combinatiecursus Engels voor Beginners + Gevorderden de perfecte keus voor jou! Je leert dan nog efficiënter de taal. En je bespaart ook nog geld!

Deze opleiding kun je afsluiten met twee Cambridge Examens op A2 Key en B1 Preliminary niveau.

Zakelijke Correspondentie Engels:

Kom je tijdens je werk regelmatig in contact met Engelstalige personen? Is het belangrijk dat jij een goede brief in het Engels kunt opstellen? Dan is zakelijk Engels leren zeker een aanrader. Om het vertrouwen van een klant te winnen en misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je duidelijk communiceert en de juiste woorden kiest in schriftelijke correspondentie. 

In de cursus Zakelijke Correspondentie Engels leer je onder meer hoe een brief er moet uitzien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je je taalgebruik verzorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke termen en je frist je kennis van grammatica en spelling op.

Deze cursus is ontwikkeld op B2 niveau. De opleiding kun je afsluiten met de Cambridge Linguaskill Business toets voor een wereldwijd erkend certificaat.

Business English:

Business English is een opleiding zakelijk Engels, bestemd voor zakenmensen.

Zakelijk Engels leren spreken, schrijven, luisteren en lezen? De cursus Business English helpt je snel op weg. Werk jij regelmatig met partners of klanten in het buitenland of heb jij ambities om bij een internationaal bedrijf aan de slag te gaan? Met de cursus Business English leer je veel voorkomende zakelijke begrippen, uitdrukkingen en de toepassingen hiervan, waardoor je meteen met de opgedane kennis aan de slag kan in de praktijk. Na de opleiding Business English kun jij vloeiend communiceren in het Engels.

De cursus Business English gaat dieper op de stof in dan de cursus Zakelijke Correspondentie Engels. Je leert niet alleen lezen en schrijven maar ook spreken. Het taalniveau dat je met deze opleiding bereikt ligt hoger dan bij Zakelijke Correspondentie Engels.

De cursus is ontwikkeld op C1 niveau. Deze opleiding kun je afsluiten met de Cambridge Linguaskill Business toets voor een wereldwijd erkend certificaat.

BSO Engels:

Wil jij Engels leren als onderdeel van het leerplan van de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap? Met de taalcursus BSO Engels krijg je de Engelse taal vlot onder de knie. Je bouwt een uitgebreide woordenschat op en je kunt al snel een gesprek voeren. De inhoud van de cursus is volledig afgestemd op de exameneisen van de 3e graad BSO voor het vak Engels van de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Met deze cursus behaal jij zeker je deelattest!

Met deze opleiding kun je examen doen bij het ministerie van Onderwijs voor het deelattest van dit BSO vak op 3BSO niveau.

 

Engels leren met moderne methodes

Waar we eerder alleen Engels konden leren van anderen of uit boeken, biedt de tijd waarin we leven steeds meer mogelijkheden die het leren leuker en makkelijker maken. Naast het kijken van Engelse films en het luisteren naar Engelse luisterboeken, maken de moderne methodes het mogelijk om volledig online Engels te leren.

In eerste instantie klinkt online Engels leren misschien niet zo aantrekkelijk. We zijn immers gewend aan klassikale lessen. Maar deze moderne methode biedt meer voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken.

 

Online Engels leren met NHA

Bij NHA leer je online Engels via het digitale leerplatform. Langs dat platform leg je ook contact met je medestudenten, zodat je samen de moeilijke delen van de leerstof kunt doornemen. Je persoonlijke docent staat altijd klaar om al je vragen over de leerstof te beantwoorden.  En via het leerplatform stuur je na elke les je huiswerk door, dat door je docent wordt beoordeeld en gequoteerd.

Is de uitspraak van het Engels een moeilijk punt voor jou? Geen nood! Online Engels leren biedt geluidsfragmenten die zijn ingesproken door “native speakers”: personen waarvan Engels de moedertaal is.

 

De voordelen van online Engels leren op een rij

 • Altijd en overal toegang tot de lesstof
 • Geluidsfragmenten die jou helpen met de uitspraak
 • Eenvoudig contact met medestudenten
 • Direct vragen stellen aan je persoonlijke docent

 

 

Kan Engels leren online gratis zijn?

Wil jij op een makkelijke manier Engels leren? Online worden er tal van gratis opleidingen Engels aangeboden. Gratis online Engels leren is echter niet altijd de beste keuze. De kwaliteit van een gratis cursus moet je steeds afwachten. En bij de meeste van deze cursussen is er geen ondersteuning mogelijk. De optie om gratis online Engels te leren wordt daarom niet altijd aangeraden.

Je kiest echter beter voor een kwalitatieve cursus Engels met goede ondersteuning. Je krijgt dan niet alleen betere kwaliteit onderwijs. Je bent ook gemotiveerder om Engels te leren spreken!

Met de opleidingen van NHA kun jij mét begeleiding Engels leren. Online en van papier! De opleidingen zijn van hoge kwaliteit en niet duur. Zo weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. Je kunt ook aan je werkgever vragen om jouw opleiding Engels te betalen. In dat geval mag hij rekenen op een subsidie van de Vlaamse overheid, omdat NHA een erkende opleidingsverstrekker is. Bovendien mag je helemaal gratis een cursus 15 dagen op proef proberen en ontdekken of Engels leren online bij jou past. 

 

 

Waarom is gratis Engels leren een slecht idee?

Gratis Engels leren spreken, zonder kosten? Op het eerste zicht is het mogelijk. Je hoeft maar even te googelen en er verschijnt op je scherm een hele lijst van websites, apps en YouTube-filmpjes die je een gratis cursus aanprijzen.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn dat je gratis Engels kunt leren spreken. In de praktijk valt het dan vaak ook vies tegen. Waarom? Omdat je de ondersteuning en hulp mist van een ervaren docent. Niet alleen kan dat ten koste gaan van jouw begrip van de lesstof, maar je mist hierdoor vaak ook de motivatie om door te zetten.

 

Engels leren spreken zonder docent

Gratis Engels leren valt vaak vies tegen. Bij een kosteloze (online) cursus ontbreekt meestal de begeleiding van een docent. Als je met vragen zit over de leerstof, twijfelt of je Engelse woorden correct uitspreekt of bijkomende ondersteuning nodig hebt, laat een gratis cursus het meestal afweten. Gratis Engels leren heeft dus zeker zijn beperkingen.

 

Heb jij de motivatie om door te zetten?

Naast het gebrek aan een docent die jou persoonlijk helpt bij de lesstof, is ook de motivatie een veelvoorkomend probleem bij gratis Engels leren. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat mensen die gratis Engels leren, vaak al in het beginstadium afhaken! De reden hiervoor is vrij simpel; het gebrek aan motivatie.

Als je Engels wilt leren spreken, is intrinsieke motivatie voldoende om aan het leertraject te beginnen. Om hier ook echt mee door te gaan heb je echter ook extrinsieke motivatie nodig. Kies jij ervoor om gratis Engels te leren? Dan mis je die extrinsieke motivatie. Zonder de kosten, of iemand die jou een extra duwtje in de rug geeft, heb je maar weinig redenen om door te gaan.

 

 

Efficiënt Engels leren spreken bij NHA

Wil jij echt graag Engels leren spreken en zeker weten dat jij over een paar maanden de taal spreekt? Dan heb je een stok achter de deur nodig! Dan is een betaalde en kwalitatief goede cursus de oplossing! Je wordt dan bij aanschaf geconfronteerd met de vraag of je écht Engels wilt leren spreken, of de cursus het geld waard is.

 

 

Niet gratis Engels leren, maar wel voordelig!

Bij NHA kun je niet gratis Engels leren, maar wel heel voordelig! De opleidingen zijn kwalitatief, niet duur en erg doeltreffend. Wij voorzien namelijk elke cursist van een persoonlijke docent. Op deze manier profiteer je van alle voordelen van een online cursus, met de grondige begeleiding van een ervaren lesgever.

Welke moeilijkheden je ook ondervindt met de leerstof, al je vragen mag je voorleggen aan je persoonlijke docent. ‘He’s there for you’: hij is er voor jou! Zo kun jij nog makkelijker Engels leren spreken! Vraag direct jouw gratis proefles aan en ontdek of de cursus bij jou past!

Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • De grootste taalopleider
 • Nu met gratis Taal-app
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!