Alles over de Hond  

Nú: met GRATIS tablet
Alles over de Hond
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
29,85

of 


€179,00
4.6/5

Beoordeeld door 16 student(en)

 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Een perfecte band tussen hond en baas

De hond is met voorsprong het populairste huisdier en vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. De cursus Alles over de Hond is dan ook ideaal als je een hond wilt of al een hond hebt. Schrijf je nu in en leer alles over de trouwe viervoeter!

Handige, overzichtelijke cursus 

Waar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het best bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk?

In de eerste lessen krijg je handige tips om je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden. Zo ontdek je snel welke hond het best bij jou of je gezinssituatie past.

Voor nieuwe en ervaren baasjes

In de cursus is er speciale aandacht voor puppy’s. Jonge hondjes ontdekken de wereld. Door op een leuke manier met puppy’s bezig te zijn, leren de jonge dieren spelenderwijs gehoorzamen.

Ook als je al een trotse hondenbezitter bent, kan deze cursus je heel wat bijbrengen. Je leert over voeding en verzorging, loopsheid, erfelijkheid, dracht en ouderdom.

Corrigeren en belonen

Heb je een wat oudere hond of vertoont je pup ongewenst gedrag? Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen bevat de cursus handige praktijkopdrachten.

Met praktijkopdrachten leer je:

 • de hond commando’s geven;
 • ongewenst gedrag corrigeren;
 • goed gedrag belonen.

In de cursus is er ook uitgebreid aandacht voor zindelijkheidstraining en leer je meer over de gezondheid van jouw hond.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Alles over de hond

Leer jouw hond begrijpen

Een hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leer je hoe je naar het typische gedrag van jouw hond kunt kijken. Je zult versteld staan, als je ontdekt dat een hond meer menselijke eigenschappen heeft dan je denkt.

Doordat de cursus de juiste achtergrondinformatie geeft, met een stukje geschiedenis en rassenkennis, kun je bepaalde karakteristieken van jouw huisvriend beter begrijpen. Alleen dan kun je de vele leuke kanten uit jouw hond halen en benutten.

Heb je een wat oudere hond gekocht of vertoont jouw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Je leert in deze praktische cursus Alles over de Hond over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.


Training in jouw eigen omgeving

Naast interessante informatie komen er ook handige praktijkopdrachten om de hoek kijken. Je leert jouw hond gedrag op commando en hoe je gedrag moet corrigeren en belonen. Dit gaat van zindelijkheidstraining tot de nieuwe clickertraining. En dit alles op basis van speelse trainingstechnieken die je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.


Wanneer naar de dierenarts?

Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus leert je de verschillende ziektebeelden herkennen en vertelt hoe je moet reageren. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen worden hierbij besproken. Ook wordt advies gegeven wanneer je de dierenarts moet raadplegen.

Behandeld worden de gewrichten, aandoeningen aan de oren, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen. Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kun je snel en gemakkelijk de pijn van jouw huisvriend verzachten.


Na afloop van de cursus

De gemakkelijk te volgen cursus Alles over de Hond vertelt je over het leven en de opvoeding van jouw hond.

Met de kennis die deze cursus je biedt, kun je er voor jouw hond zijn zoals jouw hond er voor jou is. Zo word je beste maatjes met deze trouwe viervoeter.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Alles over de Hond, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Alles over de Hond

Leerrijke cursus.

10/10
Alles over de Hond

de lessen zijn overduidelijk en heel leerzaam

8/10
Alles over de Hond

Uitgebreide cursus

10/10
Alles over de Hond

Heel goed. Ook super goede docent en ik kan bij de huiswerkopgaven veel eigen ervaringen bijvoegen die soms wel in strijd zijn met de cursus. Maar super om ze te doen.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Aan het eind van je cursus Alles over de Hond kun je het NHA getuigschrift voor € 29,- aanvragen als je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Iedere cursist kan aan het einde van de cursus geheel kosteloos een certificaat van deelname aanvragen. Ook als je geen lessen ter correctie hebt ingezonden, kom je hiervoor in aanmerking.

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan € 10,- korting en betaalt slechts € 19,-. 

 


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Alles over de Hond in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de cursus Alles over de Hond, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Jij bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. Je bepaalt jouw eigen tempo.


Studietijd

Per week moet je rekenen op 4 uur.


Vooropleiding

Voor de cursus Alles over de hond heb je geen speciale vooropleiding nodig.

 

Cursusringmap

Bij de lessen ontvang je een fraaie ringmap om jouw lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Alles over de Hond
6x €29,85 of €179,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 29,85
of €179,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Start direct met de cursus
 • In termijnen betalen mogelijk
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leerrijke cursus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!