Professioneel Webdesigner  

Nú: met GRATIS tablet
Professioneel Webdesigner
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
6x
99,85

of 


€599,00
 • Succesvol naar een eigen bedrijf
 • Recht op 3 jaar persoonlijke studiebegeleiding
 • Kies voor de variant met Bedrijfsbeheer
 • Afronding: NHA instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Professioneel Webdesign: een wereld van vernieuwing

Betreed het intrigerende domein van webdesign met deze opleiding Professioneel Webdesign. Daar waar dagdagelijks miljarden mensen hun online weg vinden door een uitgebreid scala aan websites - variërend van persoonlijke blogs tot krachtige zakelijke platformen.

Websites fungeren als digitale visitekaartjes en levendige, interactieve ruimtes waar informatie wordt gedeeld, producten worden gepresenteerd en waardevolle verbindingen worden gesmeed.

Deze opleiding Professioneel Webdesign gaat van jou een echte pro maken. Jij weet precies hoe je ijzersterke websites bouwt die aan alle eisen voldoen.

 

Een creatieve ontdekkingstocht door de wereld van webdesign

Deze opleiding Professioneel Webdesign is ideaal voor aankomend webdesigners die hun eerste stappen willen zetten in deze creatieve ontdekkingstocht.

Als je de wens hebt om je kennis te vergroten omtrent webstandaarden en designconcepten, of als je ambieert om als freelance webdesigner te beginnen, dan biedt deze cursus een uitstekende uitkomst.

 

Vergroot je kennis en wordt Professioneel Webdesigner met deze opleiding

De opleiding Professioneel Webdesigner draait om het leren van basisprincipes en praktische vaardigheden om websites te maken die er niet alleen mooi uitzien, maar ook goed werken en hun doel bereiken.

Je leert over regels voor websites en hoe je ontwerpen maakt. Zo kun je ideeën van klanten omzetten in levendige websites die er goed uitzien en goed werken.

Met speciale software zoals Visual Code, Adobe XD en Adobe Photoshop, kun je je creatieve ideeën omzetten in interactieve websites die mensen bijblijven.

 

Nu bij inschrijving: GRATIS fullcolour handboek 

''in tien stappen naar je eigen zaak''

Ook wanneer je geen eigen zaak wilt starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op het ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Professioneel Webdesign

De opleiding Professioneel Webdesign is verdeeld in vier onderdelen: 

 

Webdesign

In het eerste gedeelte van de opleiding Professioneel Webdesign bouw je een sterke basis in webontwerp, van de basisprincipes van HTML en CSS tot het begrijpen van responsief ontwerp en optimalisatie voor zoekmachines.

 

Adobe 

Hierna gaan we verder met het tweede deel, waarin je bekend wordt met Adobe XD. Dit krachtige ontwerpgereedschap wordt veel gebruikt door professionele webdesigners om wireframes en prototypes te maken.

 

Grafisch Vormgeven voor Webdesigners

In het derde deel van de opleiding Professioneel Webdesign ga je aan de slag met de module Grafisch Ontwerp voor Webdesigners. Je ontdekt hoe je Adobe Photoshop inzet om je ontwerpen te verbeteren en visueel aantrekkelijke websites te creëren.

 

Eigen Bedrijf Starten 

De opleiding Professioneel Webdesigner omvat ook tien boeiende lessen over het opzetten van je eigen bedrijf. Hier leer je alles wat je moet weten om jouw eigen onderneming te starten. Onderwerpen zoals financiering, administratie, verzekeringen, belastingen, marktonderzoek en het opstellen van een ondernemingsplan komen aan bod.

Na afronding van deze opleiding Professioneel Webdesign ben je volledig voorbereid om je eigen weg te gaan als professioneel webdesigner.

Bovendien kun je na het voltooien van de opleiding profiteren van de begeleiding van een ondernemerscoach. Onze coaches hebben ruime ervaring in het ondernemerschap en staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

 

Benodigde software

Gedurende de opleiding werkt u met verschillende softwarepakketten:

 

VS Code

In het onderdeel Webdesign werk je met editor VS Code. Dit programma is gratis beschikbaar voor zowel MacOS als Windows. In de eerste les wordt uitgelegd hoe je VS Code kunt installeren en krijg je uitleg over de werkomgeving.

 

FileZilla

Later in het onderdeel Webdesign ga je ook werken met het FTP-programma FileZilla. Dit programma heb je onder meer nodig om bestanden te uploaden naar jouw webruimte. In de lesstof wordt uitgelegd hoe je ook dit gratis programma kunt installeren.

 

Figma

In het onderdeel Webdesign werk je tot slot ook met de gratis versie van Figma. We beschrijven in de lesstof hoe je een account kunt aanmaken op www.figma.com.

 

Adobe

In de twee onderdelen daarna ga je aan de slag met twee Adobe-programma’s:

 • Het onderdeel Adobe XD is een korte kennismaking met het gelijknamige programma. 
 • In het onderdeel Grafisch Vormgeven voor Webdesigners werk je met het programma Adobe Photoshop CC

 

Nog geen licentie voor Adobe? Als je besluit de opleiding Professioneel Webdesign bij NHA te volgen, ontvang je een mooie korting van maar liefst 65% op het volledige Adobe-pakket!

Op vertoon van je inschrijfbewijs kun je voordelig het complete Adobe-abonnement aanschaffen. Dit abonnement omvat niet alleen de noodzakelijke grafische programma's voor de opleiding, maar biedt ook onbeperkte toegang tot tools zoals Lightroom en Acrobat.

 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhosting

Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je tegen een zeer aantrekkelijk tarief via Mijndomein.nl webruimte en een domeinnaam aanvragen. Een mooie start van je professionele carrière als webdesigner!

 

Word Professioneel Webdesigner en verover de digitale wereld

Deze opleiding tot Professioneel Webdesigner rust je uit met een uitgebreid scala aan vaardigheden, zodat je klaar bent om als professionele webdesigner aan de slag te gaan. Hierbij ontwikkel je niet alleen technische bekwaamheden, maar verwerf je ook strategische inzichten om succesvolle en aantrekkelijke websites te creëren die de digitale wereld veroveren. Met de verworven kennis ben je gereed om je creativiteit te ontketenen en je positie te claimen in de dynamische wereld van webdesign.

 

Eigen zaak starten? Volg de opleiding Professioneel Webdesign mét Bedrijfsbeheer: extra voordelig!

Wanneer je naast de opleiding Professioneel Webdeign ook de opleiding Bedrijfsbeheer volgt, ben je helemaal klaar om je eigen zaak te starten. Dat wil jij toch ook! Je droombeeld van een eigen zaak kan nu werkelijkheid worden.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

NHA-examen kosteloos afleggen

Deze opleiding kun je afronden met een theorie- en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Aanmelding
Na aanmelding ontvang je een link waarmee je het examen kunt starten op je computer. Als de examentijd is afgelopen, wordt het examen opgeslagen en verzonden. 
Indien je de eerste keer niet slaagt voor een onderdeel van het NHA examen, dan kun jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost € 125,-.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Examengarantie

Wanneer je die niet slaagt voor het eerste examen, word je gratis verder opgeleid voor het volgende examen van dezelfde cursus. Je kunt de huiswerkopgaven opnieuw ter correctie indienen en de leraren vragen stellen.  Deze examengarantie geldt onder voorwaarde van volledige betaling van de cursus en is niet van toepassing voor tussentijds opgezegde cursussen en zelfstudiecursussen.


Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.


NHA-kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer op je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de complete opleiding Professioneel Webdesigner in één pakket bij jou thuis als je kiest voor betaling ineens. Of in meerdere pakketten als je kiest voor betaling per maand. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke job of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen in gedrukte en digitale vorm

De lessen worden in een luxueuze ringmap met de post naar je thuisadres gestuurd. De leerstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les doorsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving), die het dan weer snel naar je terugstuurt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, een punt en antwoorden op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in België! 

Wanneer je start met de opleiding Professioneel Webdesigner, stelt je docent zich persoonlijk aan je voor.

Direct contact met medestudenten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met medestudenten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien eens afspreken. Dat maakt het leren extra tof.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • al je punten voor het huiswerk en eventuele examens op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met medestudenten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de e-bookbibliotheek van NHA met maar liefst 75 e-books en 41 audioboeken in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Professioneel Webdesign staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Volg je de opleiding mét bedrijfsbeheer, dan staat er een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.
 

De Vlaamse overheid betaalt 20% of 30% van het lesgeld, als jouw werkgever voor jou betaalt.

KMO LogoNHA is geregistreerd door de Vlaamse overheid betreffende de KMO-portefeuille.  

De overheid vergoedt middels de kmo-portefeuille soms 20% tot 30% (afhankelijk van de grootte van de onderneming) van het lesgeld aan jouw werkgever.

Deze opleiding komt in aanmerking voor de kmo-portefeuille binnen het thema digitalisering.
 

Vragen?

Bel ons: 032 57 51 91 of stuur ons een e-mail.

ONDERNEMERSCOACH

Uniek bij NHA: Jouw persoonlijke ondernemerscoach!

Hoe begin ik een eigen zaak?

Wanneer je na je cursus direct wil beginnen met het opzetten van jouw eigen zaak, hebben wij een unieke service voor je beschikbaar; een ondernemerscoach.

De ondernemerscoach kun je vragen stellen over het opzetten van een eigen zaak. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de financiering, het leggen van contacten met instanties, het opzetten van administratie, het invullen van de benodigde documenten, maar ook vragen die bijvoorbeeld betrekking hebben op de marketing van jouw bedrijf.

Ondernemersplan? Wij helpen je

De ondernemerscoach geeft je terugkoppeling op jouw ondernemersplan. Al onze coaches zijn mensen met ervaring in het voeren van een eigen bedrijf of zijn werkzaam voor banken. Ze zijn gespecialiseerd in het begeleiden van startende ondernemers. Je staat er dus nooit alleen voor!

LESGELD

Lesgeld

Professioneel Webdesigner
6x €99,85 of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
6x 99,85
of €599,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Professioneel Webdesigner + Bedrijfsbeheer
12x €58,25 of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
12x 58,25
of €699,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet + toetsenbord bij elke inschrijving*

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocent
 • Start direct met de cursus
 • Studeer op jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt!
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!

Succesvol aangemeld!